Vergelijk 2.489.455 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Huawei P40 Pro

Ontdek hier alles over de Huawei P40 Pro: vergelijk prijzen met of zonder abonnement, lees reviews en bekijk alle specificaties

Informatie over de Huawei P40 Pro

Huawei komt ieder jaar met een nieuwe toestel in de P-serie. Het is niet helemaal zeker waar die P voor staat, maar het zou wel eens voor 'Photo' kunnen staan. De toestellen in de P-serie, zoals de P30 Pro, worden namelijk keer op keer voorzien van uitstekende camera's. Dat is bij de Huawei P40 Pro niet anders. Volgens de geruchten die rondgaan krijgt de Huawei P40 Pro namelijk maar liefst vijf camera's op de achterkant. Hoe deze camera's precies worden ingericht is nog niet helemaal duidelijk. Wel lijkt het erop dat we weer een ultragroothoek en een telelens kunnen verwachten.

De Huawei P40 Pro wordt misschien wel de beste vervanger voor de compactcamera die je iedere vakantie inpakt. Met de P40 Pro heb je naast je smartphone ook een uitstekende camera bij je. Dat was al het geval bij de P30 Pro, en zal bij de P40 Pro niet minder waar zijn. Wat men wel mee moet nemen is dat de P40 Pro niet voorzien wordt van Google Play Services. Dat maakt het lastig tot onmogelijk om apps van Google te installeren, of apps die Google's infrastructuur gebruiken.

Belangrijkste verwachte specificaties van de Huawei P40 Pro

  • 6,58 oled-paneel met gebogen randen en een FHD+-resolutie
  • Loeisnelle Kirin 990-processor, aangevuld met 8GB werkgeheugen
  • 5G-connectiviteit
  • 50-, 12- en 8-megapixelcamera's achterop, bijgestaan door dieptesensoren
  • 3800 mAh accucapaciteit
  • Android 10

Pluspunten van de Huawei P40 Pro

Het staat voorop dat de camera's van de Huawei P40 Pro keurig werk leveren. Het toestel is uitgerust met een kanjer van een 50-megapixelcamera als hoofdschieter. Deze camera alleen al zou geweldige plaatjes opleveren. Toch heeft Huawei de P40 Pro uitgerust met nog een paar krachtpatsers. Allereerst een 12-megapixelcamera die met een periscoop werkt, precies zoals in een onderzeeër. Dit is de zoomlens die het mogelijk maakt om tot 3x in te zoomen zonder kwaliteitsverlies, daarna heb je ook nog een Hybrid Zoom waarmee je nog dichterbij kunt komen zonder dat je heel veel inlevert. Dan is er nog een 8-megapixelcamera voor de grote hoek. Tot slot zitten er een aantal dieptesensoren op de achterkant om snel te kunnen scherpstellen.

Met de P40 Pro van Huawei ben je helemaal klaar voor de toekomst. Het toestel heeft namelijk niet alleen een razendsnelle processor die qua snelheid niet bij te benen is, maar ook nog een 5G-antenne. Met die antenne kun je dus verbinding maken met 5G-netwerken voor superhoge internetsnelheden. Jammer is alleen dat dat in Nederland nog niet helemaal werkt. Toch ben je met de P40 Pro helemaal klaar om ermee aan de slag te gaan zodra de masten in werking zijn gesteld.

Minpunten van de Huawei P40 Pro

Ieder voordeel heeft echter zijn nadeel. Hoewel de Huawei P40 Pro een uitstekende smartphone is, mist het toestel iets dat diens voorganger, de P30 Pro, nog wel had. Dan hebben we het over toegang tot Google Play Services. Dat klinkt als iets waar je zonder kunt, en tot op zekere hoogte is dat ook zo, maar dat wil wel zeggen dat je geen toegang hebt tot je Google-apps of alle miljoenen apps in de Google Play Store. Huawei heeft wel voorzien in het appgebied via de Huawei App Gallery, maar daar zul je niet alles in kunnen vinden.

Huawei P40 Pro reviews

Wat vind jij van deze telefoon? Plaats hier je Huawei P40 Pro review.

Tip: Vergelijk Huawei P40 Pro prijzen met abonnement vanaf € 35,00

Telefoons vergelijkbaar met de Huawei P40 Pro

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden