Vergelijk 2.380.788 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Huawei P40 Lite 5G

Ontdek hier alles over de Huawei P40 Lite 5G: vergelijk prijzen met of zonder abonnement, lees reviews en bekijk alle specificaties

Informatie over de Huawei P40 Lite 5G

De Huawei P40 Lite 5G lijkt qua naam en uiterlijk behoorlijk op de P40 Lite, maar er zijn toch de nodige verschillen op te merken voor de oplettende lezer. Het meest in het oog springende is natuurlijk de toevoeging van ondersteuning voor 5G. Dat had de oorspronkelijke P40 Lite niet, maar dat heeft Huawei met deze versie dus opgelost. Het betekent dat je met dit toestel op alle in Nederland bekende 5G-netwerken terecht kan. Het is echter niet alleen 5G dat anders is.

Huawei moest voor deze 5G-ondersteuning een nieuwe chipset plaatsen en dat heeft tot gevolg dat de P40 Lite 5G ook een stukje vlotter is dan zijn 5G-loze voorganger. Het toestel heeft ook een iets groter scherm gekregen en daarmee ook een iets ruimere hoeveelheid pixels. De grootste veranderingen vonden echter plaats aan de achterkant, want daar zit een nieuwe camera van 64 megapixel én bovendien in een andere opstelling dan bij de P40 Lite het geval was. Bij deze P40 Lite 5G zitten ze namelijk allemaal onder elkaar.

Belangrijkste specificaties Huawei P40 Lite 5G

  • 6.5 inch Full HD+-scherm
  • 64 megapixel, 8 megapixel én 2 megapixel camera achterop
  • Draait op Android 10 met Huawei Mobile Services
  • 128GB opslag, uitbreidbaar met NM-geheugenkaart
  • Voorzien van uitgebreide 5G-ondersteuning

Grootste pluspunten van de Huawei P40 Lite 5G

Het grootste pluspunt van de P40 Lite 5G is natuurlijk dat je er mee op het gloednieuwe 5G-netwerk kan. Dat betekent dat je met de Huawei makkelijk een tijdje vooruit kan, terwijl het 5G-netwerk over Nederland wordt uitgerold. De sloot aan features helpt daar natuurlijk ook bij. Met een intern geheugen van 128GB hoef je je bovendien geen zorgen te maken over ruimtegebrek. Ben je een hoarder, dan kan je het geheugen ook nog uitbreiden met een NM-geheugenkaartje.

Grootste minpunten van de Huawei P40 Lite 5G

Het grootste minpunt van de Huawei is dat er geen Google-apps op staan en dankzij de handelsboycot ook niet op geïnstalleerd kunnen worden. Dat betekent dat dingen als de Gmail-app, Maps of Youtube niet of nauwelijks werken. Huawei's eigen Mobile Services geven je wel toegang tot een goede hoeveelheid apps, maar het aanbod is wel een slagje minder dan bij Google het geval is.

Huawei P40 Lite 5G reviews

Wat vind jij van deze telefoon? Plaats hier je Huawei P40 Lite 5G review.

Tip: Vergelijk Huawei P40 Lite 5G prijzen met abonnement vanaf € 17,00

Telefoons vergelijkbaar met de Huawei P40 Lite 5G

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden