Vergelijk 2.489.455 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Huawei P40

Ontdek hier alles over de Huawei P40: vergelijk prijzen met of zonder abonnement, lees reviews en bekijk alle specificaties

Informatie over de Huawei P40

De Huawei P40 is het goedkope broertje van de iets rijker uitgeruste Huawei P40 Pro. De P40 heeft een indrukwekkende driedubbele camera-setup achterop. Aan de voorkant is het ook geen straf met een 32 megapixel selfiecamera. De telefoon is verder voorzien van de Kirin 990 5G-chipset, wat betekent dat je gebruik kan maken van alle mogelijke 5G-frequenties die de Nederlandse providers kunnen bedenken.

Huawei P40 back

Het toestel draait, net als de rest van de P40-serie, op Android. Ditmaal niet voorzien van Google's Play Store, maar wel van Huawei's eigen App Gallery. Daarin zijn ook de nodige apps te vinden, maar dat het aanbod minder uitgebreid is dan bij Google moge duidelijk zijn. Heb je al een Huawei? Dan kan je makkelijk al je apps en data overzetten met Phone Clone!

Belangrijkste Huawei P40 eigenschappen

  • Voorzien van driedubbele camera, breedhoek en zoomlens.
  • Draait op Android met Huawei App Gallery
  • 6.1 inch Full HD+ OLED-scherm
  • 128GB intern geheugen, 8GB werkgeheugen
  • Voorzien van Kirin 990 5G-chipset

Grootste pluspunten van de Huawei P40

De Kirin 990 5G-chipset in de P40 is een uiterst capabele chipset. Hij zit ook in de P40 Pro en de P40 Pro Plus. Fijn eraan is dat 5G-ondersteuning ingebouwd zit, dus je kan de komende twee jaar op alle frequenties die de providers in Nederland bedenken. Met 8GB aan werkgeheugen kan je ook vloeiend multitasken. De chipset is verder voorzien van alle moderne smartphonegemakken als 5GHz wifi, Bluetooth 5.1, GPS en meer van dat soort zaken.

De flinke batterij aan boord is ook een pluspunt. Met 3800 mAh kan je er een flinke tijd tegenaan, en als het toestel leeg is, kan je met de bijgeleverde snellader de batterij weer snel opladen. Draadloos laden wordt helaas niet ondersteund, maar met deze batterijgrootte en de ingebouwde ondersteuning voor snelladen heb je sowieso niet lang noch vaak een stopcontact nodig.

Grootste minpunten van de Huawei P40

De Huawei P40 is voorzien van Android, maar krijgt helaas geen Google Play Store mee. Dat betekent niet dat je Android-apps niet kan installeren, maar wel dat alle apps die gebruikmaken van Google-diensten niet werken. De realiteit is dat veel mensen gebruikmaken van Google.

Huawei P40 reviews

Wat vind jij van deze telefoon? Plaats hier je Huawei P40 review.

Tip: Vergelijk Huawei P40 prijzen met abonnement vanaf € 23,00

Telefoons vergelijkbaar met de Huawei P40

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden