Vergelijk 2.546.281 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Huawei Nexus 6P

Ontdek hier alles over de Huawei Nexus 6P: vergelijk prijzen met of zonder abonnement, lees reviews en bekijk alle specificaties
(3 reviews )
De Huawei Nexus 6P is niet langer te koop. Zie vergelijkbare telefoons.

Informatie over de Huawei Nexus 6P

De Huawei Nexus 6P is een Nexus-toestel, wat betekent dat het in opdracht van Google is ontwikkeld. Het toestel loopt op Android 6.0 Marshmallow en wordt, net als de andere Nexus-toestellen, door Google vaak als eerste geüpdate naar nieuwe versies van Android. Software is dus een belangrijk onderdeel van de Nexus 6P, maar ook de hardware is niet mis. De Nexus van Huawei is een phablet, met een groot 5,7 inch QHD-scherm. Er zit een bijzonder vlotte processor in en je hebt uiteraard ook de beschikking over een goede camera met 12 megapixel.

De Nexus 6P is niet de eerste Nexus, en het zal ook zeker niet de laatste zijn. De Nexus 5X, afkomstig van LG, is tegelijk met de 6P uitgekomen en biedt een kleiner scherm voor een lagere prijs. Beide toestellen zijn uitgerust met Android 6.0 Marshmallow, maar de 6P heeft een veel groter scherm en twee keer zoveel intern geheugen. Ook de camera van de Nexus 6P is wat beter dan die van de Nexus 5X.

Belangrijkste Huawei Nexus 6P specificaties

  • 5,7 inch IPS-LCD scherm met QHD-resolutie
  • 12 megapixelcamera achterop, 8 megapixelcamera voorop voor selfies
  • Loopt op Android 6.0 Marshmallow, met snelle updates
  • Krachtige octa-core processor, 3 GB werkgeheugen
  • Verkrijgbaar met 32 GB, 64 GB of 128 GB aan intern geheugen
  • Vingerafdrukscanner op de achterkant, genaamd Nexus Imprint

Pluspunten van de Huawei Nexus 6P

Het grootste pluspunt van de Nexus 6P is natuurlijk de software. Net als eerdere Nexus-toestellen komt de Huawei Nexus 6P met de nieuwste Android-versie. In dit geval is dat Android 6.0 Marshmallow. Maar dat de Nexus 6P wordt geleverd met Marshmallow, betekent geenszins dat je daar voor altijd aan vastzit. Je krijgt ook als eerste de volgende Android-versie zodra die uitkomt. Ook als er grote beveiligingslekken worden ontdekt in Android, zijn de Nexus-toestellen als eerste aan de beurt bij updates.

Android 6.0 Marshmallow heeft een aantal handige voordelen. Zo is het natuurlijk net als vorige versies nog verder geoptimaliseerd. Een van de dingen die profiteert van die optimalisaties is de batterij. Met functies als Doze, waarmee je zelf kan bepalen welke apps op de achtergrond energie mogen gebruiken, kan je veel beter met de beschikbare accucapaciteit omspringen. Een andere verbetering is de ondersteuning voor vingerafdrukscanners, die vanaf nu zit ingebouwd. De Nexus 6P maakt er gelijk gebruik van, met de Nexus Imprint-vingerafdrukscanner op de achterkant. Handig om je telefoon mee te ontgrendelen!

Een ander niet te missen pluspunt is het 5,7 inch grote QHD-scherm. Het is indrukwekkend vanwege zowel zijn grootte als zijn resolutie. Met 2560 bij 1440 pixels heb je genoeg voor een bijzonder scherp beeld. Bovendien is de schermoppervlakte voldoende om flink wat overzicht te creëeren. Denk daarbij aan het kunnen lezen van lange WhatsApp-gesprekken, zonder te hoeven scrollen. Of het lezen van een email, terwijl je iets aan het terugtypen bent. Dankzij de hoge resolutie en het indrukwekkende schermformaat kan het allemaal.

Minpunten van de Huawei Nexus 6P

Het grootste minpunt van de Huawei Nexus 6P is wellicht het feit dat het toestel zo groot is. Dankzij dat fijne 5,7 inch scherm is het formaat van de Nexus 6P niet bepaald kleiner geworden. In de praktijk betekent dat dat je het toestel met twee handen zult moeten bedienen, simpelweg omdat je niet in alle hoeken komt met maar 1 hand. Ook kan het zomaar kunnen dat het toestel wat minder goed in je broekzak past. Dat zijn de nadelen waarmee je zal moeten leven als je zo'n groot scherm wil.

Huawei Nexus 6P reviews

Onze bezoekers geven de Huawei Nexus 6P een gemiddelde beoordeling van 8,8.
Bekijk Huawei Nexus 6P reviews of schrijf zelf een review.

GSMinfo.nl review (november 2015) door
Dit jaar kwamen er maar liefst twee Nexus-toestellen op de markt: de kleinere Nexus 5X van LG en de Nexus 6P, een premium phablet gebouwd door Huawei. GSMinfo.nl neemt je mee langs alle aspecten van de hoogwaardige nieuwe Nexus 6P. Huawei Nexus 6P review
(januari 2016)

Pluspunten:

Ik vind de telefoon heel goed!!!1 Vooral Android is echt veel fijner zo!!! Ook de camera maakt hele mooie foto's!!! Ik snap niet waarom alle smartphones zo prettig werken???

Minpunten:

Ik vind hem wel erg groot. Had ik natuurlijk kunnen weten!!! Maar misschien was die Nexus5X uiteindelijk voor mij beter formaat geweest.

Telefoons vergelijkbaar met de Huawei Nexus 6P

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden