Vergelijk 2.018.928 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Huawei Mate Xs

Ontdek hier alles over de Huawei Mate Xs: vergelijk prijzen met of zonder abonnement, lees reviews en bekijk alle specificaties
De Huawei Mate Xs is niet langer te koop. Zie vergelijkbare telefoons.

Informatie over de Huawei Mate Xs

Huawei was één van de eerste smartphonefabrikanten die een opvouwbaar toestel lanceerde. In de tussentijd is er veel veranderd en heeft Huawei zelfs een nieuw opvouwbaar toestel gelanceerd. De Huawei Mate Xs is de opvolger van de Mate X. Een smartphone die zich kan ontvouwen is natuurlijk bijzonder en het is een flinke uitdaging om zo een smartphone te fabriceren. Bij Huawei is dat gelukt en ze zijn er maar wat trots op. In het hart van de Mate Xs tikt een Kirin 990 5G-processor uit Huawei's eigen stal, geholpen door 8GB werkgeheugen.

Het scharnier in de Mate Xs zorgt ervoor dat je het toestel kunt gebruiken als een doorsnee smartphone, maar ook als een 8 inch tablet. Dat brengt flexibiliteit met zich mee in het dagelijks gebruik en bespaart voor sommigen zelfs ruimte in de rugzak, je hoeft namelijk geen los tablet meer mee te nemen. De camera's achterop het toestel doen dubbel dienst, deze werken namelijk zowel als hoofdcamera en als selfiecamera. Je kunt jezelf zien in de 'achterkant' van het grote beeldscherm tijdens het maken van een foto.

Belangrijkste specificaties van de Huawei Mate Xs

  • 6,6 tot 8 inch oledpaneel met respectievelijk 1148 x 2480 en 2200 x 2480 pixels
  • Kirin 990 5G-processor, geklokt op maximaal 2,86GHz
  • 512GB opslaggeheugen en 8GB werkgeheugen
  • 40-, 16- en 8-megapixelcamera's die tevens dienst doen als selfiecamera
  • 4500mAh accucapaciteit

Pluspunten van de Huawei Mate Xs

Het grootste pluspunt van de Huawei Mate Xs is uiteraard de veelzijdigheid. Bij de aanschaf van de Mate Xs haal je eigenlijk twee apparaten in huis. Met zowel een tablet als een smartphon in je (ruime) broekzak ben je op veel situaties voorbereid. Je kunt goed multitasken op het grote scherm om alle spreadsheets overzichtelijk en nauwkeurig te kunnen aflezen en bewerken. Dat het scherm nog scherp is ook, draagt alleen maar bij aan de leesbaarheid.

De processor in de Mate Xs is loeisnel en je zult het nog moeilijk krijgen om deze bij te houden. De Huawei Mate Xs heeft ook nog eens 8GB aan werkgeheugen waardoor multitasken al helemaal probleemloos zal gaan. De Mate Xs kan ook zeer snelle dataverbindingen gebruiken vanwege de 5G-chip in het toestel. Hoewel dit netwerk op het moment van schrijven nog niet is uitgerold in Nederland ben je wel voorbereid op de gigasnelle downloads als dit het geval is.

Minpunten van de Huawei Mate Xs

Wat een beetje jammer is, is dat de Huawei Mate Xs is gelanceerd in een tijd waarin Huawei geen zaken mag doen met Amerikaanse bedrijven, zoals Google. Als gevolg daarvan kun je op de Mate Xs geen gebruik maken van de Google-diensten die we allemaal zo gewend zijn. Dus geen Gmail-, Google Photos- of Google Maps-apps. Dan hebben we het nog niet over de prijs gehad. De Mate Xs is niet goedkoop en ook niet gemaakt voor een massaverkoop. Voor die prijs heb je chter wel twee apparaten in één.

Huawei Mate Xs reviews

Wat vind jij van deze telefoon? Plaats hier je Huawei Mate Xs review.

Telefoons vergelijkbaar met de Huawei Mate Xs

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden