Vergelijk 3.064.782 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Huawei Mate X

Ontdek hier alles over de Huawei Mate X: vergelijk prijzen met of zonder abonnement, lees reviews en bekijk alle specificaties
Het is niet bekend wanneer de Huawei Mate X naar Nederland komt. Mail mij als deze telefoon te koop is.
Hou mij op de hoogte

Informatie over de Huawei Mate X

De Huawei Mate X is de eerste smartphone van Huawei met een speciaal klapmechanisme. De Mate X maakt gebruik van een 8 inch scherm met een resolutie van 2200 bij 2480 pixels. Klap je de telefoon dicht, dan houd je een 6,6 inch display met een resolutie van 1148 bij 2480 pixels over. Het ontwerp is uniek en onderscheidt zich ten opzichte van de Samsung Galaxy Fold. Dat toestel heeft namelijk twee losse schermen, terwijl de Mate X altijd gebruikmaakt van hetzelfde display, zij het deels of volledig. 

Onder de motorkap vinden we een Kirin 980 terug. Deze chipset zit ook in de Huawei P30 Pro en is dan ook onverminderd razendsnel. De octa-core processor is geklokt op 2,6 GHz en wordt bijgestaan door een flinke 8GB aan werkgeheugen. Dankzij deze lading aan RAM kun je onverminderd veel multitasken. Verder is er standaard 512GB aan intern opslaggeheugen beschikbaar. Via een NM-kaartje van Huawei kun je dit, indien nodig, verder uitbreiden met maximaal 256GB extra.

Belangrijkste specificaties Huawei Mate X

  • 8 inch AMOLED-scherm met een resolutie van 2200 bij 2480 pixels, dichtgeklapt een 6 inch AMOLED-display
  • Kirin 980 octa-core processor geklokt op 2,6 GHz, bijgestaan door 8GB RAM
  • 512GB aan intern geheugen, uitbreidbaar via een NM-kaartje
  • Android 9.0 Pie uit de doos met daaroverheen de softwareschil EMUI
  • 4500 mAh aan accucapaciteit inclusief snellaadtechnologie

Pluspunten Huawei Mate X

De Huawei Mate X beschikt over een speciaal klapmechanisme. Dat is natuurlijk uniek an sich. Hoewel je daar een flink prijskaartje voor betaalt, krijg je er enorm veel voor terug. Zo zit er als het ware een joekel van een tablet in je broekzak, mits je de Mate X dichtklapt. Daarnaast is er een flinke accu aanwezig én ondersteunt deze snellaadtechnologie die maximaal 55 Watt ondersteunt. Dat is op dit moment ongekend; geen enkele andere fabrikant weet toestellen zo snel op te laden.

Minpunten Huawei Mate X

Helaas is er door al deze interessante technologie ook het een en ander niet meer inbegrepen. Zo is er geen IP-certificering aanwezig, waardoor deze supertelefoon absoluut niet onder de kraan schoongemaakt kan worden. Verder is er geen koptelefooningang present, wat betekent dat je óf via een dongel je bedrade headset gebruikt óf overstapt op een draadloos alternatief met bluetooth. Ook is de softwareschil van Huawei nogal ingrijpend en past het visueel diverse aspecten aan. Dit vraagt vaak gewenning. Ben je echter gewend aan EMUI? Dan is de Mate X niet veel anders.

Telefoons vergelijkbaar met de Huawei Mate X

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden