Vergelijk 3.104.365 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Huawei Mate 30 Pro

Ontdek hier alles over de Huawei Mate 30 Pro: vergelijk prijzen met of zonder abonnement, lees reviews en bekijk alle specificaties
De Huawei Mate 30 Pro is niet langer te koop. Zie vergelijkbare telefoons.

Informatie over de Huawei Mate 30 Pro

De Huawei Mate 30 Pro is de opvolger van de Mate 20 ProMate 20 Pro. De Mate 30 Pro valt vooral op door zijn grote scherm dat over de zijkanten heen gevouwen is. Het viertal camera's achterop mogen ook niet onvermeld blijven, waarmee de Mate 30 Pro ook op cameragebied zijn mannetje staat.

Belangrijk is wel te vermelden dat de Mate 30 Pro geen ondersteuning heeft voor Google. Dat betekent dat de Android-versie die op de Mate 30 Pro draait, volledig is losgezongen van Google. Dat betekent geen Gmail, geen Play Store, geen Google Maps, en meer van dat soort grapjes. Voor de meeste dingen zijn natuurlijk alternatieve apps te downloaden, via Huawei's eigen App Gallery.

Belangrijkste Huawei Mate 30 Pro eigenschappen

  • Flink 6.53 inch OLED-scherm met overlopende schermranden
  • Forse 4500 mAh batterij voor langdurig gebruik
  • Twee 40mp camera's achterop, normaal én breedhoek
  • Dual-sim of plek voor NM-opslagkaart

Pluspunten van de Huawei Mate 30 Pro

De camera op de Huawei Mate 30 Pro is natuurlijk wederom een kunststukje. Of ja, camera's, want er zitten er maar liefst vier achterop de Mate. Twee zijn er voorzien van 40 megapixel. De andere camera is een exemplaar van 8 megapixel, en de vierde is een dieptecamera bedoeld voor het welkbekende bokeh-effect. De eerste 40 megapixel camera is een 'normale', de tweede is er een met een groothoeklens. Vooral filmen met die lens is een waar genot, want je hebt altijd alles op beeld.

Daar hoort ook een goede batterij bij, en dat zit met de Mate 30 Pro wel snor. Zo heeft het toestel een 4500 mAh accu aan boord, waarmee je toch eenvoudig een dag of twee door zou moeten komen. Opladen gaat ook eenvoudig en loeisnel, via een kabel met maar liefst 40w. Draadloos laden kan ook; de Mate 30 Pro ondersteunt 27w wireless charging. Wat wil een mens nog meer?

Minpunten van de Huawei Mate 30 Pro

Het grootste minpunt van de Mate 30 Pro is de afwezigheid van Google-ondersteuning. Het betekent dat je qua apps een stuk smallere ondersteuning hebt, want je moet vertrouwen op Huawei's eigen App Gallery. Die heeft niet, zoals de Google Play Store, jaren gehad om te rijpen en vol te stromen met allerhande apps.

Huawei Mate 30 Pro reviews

Wat vind jij van deze telefoon? Plaats hier je Huawei Mate 30 Pro review.

Telefoons vergelijkbaar met de Huawei Mate 30 Pro

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden