Vergelijk 2.876.041 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Huawei Mate 30

Ontdek hier alles over de Huawei Mate 30: vergelijk prijzen met of zonder abonnement, lees reviews en bekijk alle specificaties
De Huawei Mate 30 is niet langer te koop. Zie vergelijkbare telefoons.

Informatie over de Huawei Mate 30

De Huawei Mate 30 heeft iets unieks. Alhoewel, niet echt uniek, deze eigenschap wordt gedeeld met de Huawei Mate 30 Pro. De toestellen draaien namelijk wel op Android, maar beschikken niet over Google Play Services en hebben ook geen toegang tot de Google Play Store. Dat wil echter niet zeggen dat je niet vooruit kunt met de Mate 30. Er zijn namelijk wel een aantal alternatieven beschikbaar. Huawei levert zelf de Huawei Media Services mee op de toestellen en je kunt ook aan de slag met de Huawei Appgallery om toch gebruik te maken van de smartphone.

Waar Huawei op inspeelt met de Mate 30 is op een cinematografische ervaring. Met de camera's van de Mate 30 kun je bij wijze van je eigen bioscoopfilm opnemen. Dankzij de optische beeldstabilisatie hoef je niet per se met een statief te werken. Ook kan de camera van de Mate 30 naar verluidt met 7860 beelden per seconde filmen. Dat is uitzonderlijk veel en zul je nagenoeg nooit nodig hebben, maar toch fijn dat het er is.

Belangrijkste specificaties van de Huawei Mate 30

  • 6,62 inch FUll HD+ oled-display
  • 40-, 16- en 8-megapixelcamera's aan de achterkant
  • EMUI10-skin
  • 4200 mAh accucapaciteit

Pluspunten van de Huawei Mate 30

Waar je bij Huawei's toptoestellen inmiddels vanuit mag gaan is dat de toestellen zeer vaardig zijn in het vastleggen van foto's. De camera's op de Huawei Mate 30 wijken hier geenszins van af. Naast goede prestaties bij voldoende licht zijn de camera's ook uitstekend in staat om bij minder licht, of zelfs in de nacht, uitstekende foto's te schieten, en dat zonder statief. De camera van de Mate 30 kan ook uitstekend dienst doen als videocamera. Filmen in 4K met 60fps is een pretje doordat twee van de drie camera's voorzien zijn van optische beeldstabilisatie.

Een andere garantie die Huawei de gebruiker biedt is dat de accu het gemakkelijk een hele dag volhoudt. Met een klein beetje moeite zul je het zelfs twee volle dagen vol kunnen houden. De accu in de Mate 30 heeft een capaciteit van 4200 mAh. Dat is flink wat capaciteit en dankzij Huawei's aggressieve energiemanagement software kun je een flinke tijd vooruit met die accu. Dat het beeldscherm een oled-paneel is levert ook weer wat extra procentjes op aan het eind van de dag.

Minpunten van de Huawei Mate 30

Dat het toestel niet over de Google Play Services en de Google Play Store kan beschikken is uiteraard een nadeel. Om de Play Store kun je nog vrij gemakkelijk heen, maar dat het toestel geen toegang heeft tot andere Google-apps brengt wat meer nadelen met zich mee. Het laten draaien van andere apps is lastig en soms onmogelijk zonder de Google Play Services. Gelukkig heeft Huawei daar zelf een alternatief voor meegeleverd met de Huawei Mate 30.

Huawei Mate 30 reviews

Wat vind jij van deze telefoon? Plaats hier je Huawei Mate 30 review.

Telefoons vergelijkbaar met de Huawei Mate 30

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden