Vergelijk 2.727.751 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Huawei Ascend W2

Ontdek hier alles over de Huawei Ascend W2: vergelijk prijzen met of zonder abonnement, lees reviews en bekijk alle specificaties
De Huawei Ascend W2 is niet langer te koop. Zie vergelijkbare telefoons.

Informatie over de Huawei Ascend W2

De Huawei Ascend W2 is een goedkope Windows Phone met een aantrekkelijk design en goede specificaties. Met het gebruiksvriendelijke Windows Phone 8 ben je voor een bodemprijsje voorzien van een smartphone die uitstekend loopt. De Huawei Ascend W2 heeft een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. Dit toestel is de opvolger van de Huawei Ascend W1, en is voorzien van een krachtigere processor en een groter scherm, maar dezelfde lekker lage prijs. 

Belangrijkste Huawei Ascend W2 specificaties

  • 4,3 inch TFT-scherm met resolutie van 480x800 pixels
  • Krachtige 1,4 GHz dual-core processor
  • Loopt op Windows Phone 8
  • 5-megapixelcamera achterop
  • 8GB opslagruimte ingebouwd, uitbreidbaar met microSD-geheugenkaarten

Voor wie is de Huawei Ascend W2?

Een belangrijk aspect van de Huawei Ascend W2 is dat het toestel is voorzien van Windows Phone 8. Dat mobiele besturingssysteem van Microsoft kenmerkt zich vooral door een gemakkelijke, inzichtelijke interface en de naadloze aansluiting op Windows 8, het besturingssysteem dat op het merendeel van de computers te vinden is. Met andere woorden: heb je al een computer met Windows 8 en vind je die indeling wel fijn? Of juist niet, en vind je Android en iOS te ingewikkeld? In alle gevallen is een goedkope smartphone met Windows Phone 8 een uitstekende keuze.

Pluspunten van de Huawei Ascend W2

Een van de grootste pluspunten van de Huawei Ascend W2 is natuurlijk het besturingssysteem. Dat is toegankelijk, overzichtelijk dankzij de Live Tiles en werkt vlot, ook op minder krachtige processors. Die duidelijkheid is de grootste kracht van Windows Phone 8, want door de grote knoppen die je zelf kan rangschikken ben je snel waar je wezen moet.

Een ander pluspunt is de prijs. Bij Huawei worden de prijzen over het algemeen erg scherp gesteld. Dat betekent dus dat je maar zelden een toestel met dezelfde specificaties vindt dat gelijkwaardig of lager is geprijsd. Iets wat natuurlijk vooral in Nederland op prijs wordt gesteld. De Huawei Ascend W2 kost minder dan 200 euro, maar kan qua specificaties moeiteloos mee met smartphones die twee keer zo duur zijn.

Minpunten van de Huawei Ascend W2

Een flinke tegenvaller is het krappe interne geheugen van de Ascend W2: slechts 8 GB. Met een paar foto's, filmpjes, wat apps en eventueel wat muziek zit je al gauw aan de grenzen van de interne opslag. Gelukkig biedt Huawei wel de mogelijkheid om microSD-kaartjes in het toestel te proppen, zodat je de opslag met maximaal 32 GB kan uitbreiden.

Huawei Ascend W2

Huawei Ascend W2 reviews

Wat vind jij van deze telefoon? Plaats hier je Huawei Ascend W2 review.

Telefoons vergelijkbaar met de Huawei Ascend W2

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden