Vergelijk 4.227.506 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Huawei Ascend P6

Ontdek hier alles over de Huawei Ascend P6: vergelijk prijzen met of zonder abonnement, lees reviews en bekijk alle specificaties
(11 reviews )
Deze telefoon is niet langer te koop. Er zijn nog wel Huawei Ascend P6 accessoires.

Informatie over de Huawei Ascend P6

De Huawei Ascend P6 is een toestel dat zich voornamelijk onderscheidt door slank design. De dikte is met 6,18 mm een record onder smartphones. Maar de Ascend P6 heeft meer in petto dan alleen een leuk uiterlijk. Het toestel is door Huawei voorzien van een quad-core processor, die draait op 1,5 GHz. Tevens is het toestel uitgerust met twee camera's, een 8 megapixelcamera voor foto's en een 5 megapixelcamera voorop voor extra gedetailleerde videochats.

Belangrijkste kenmerken van de Huawei Ascend P6

  • 4,7 inch scherm met HD-resolutie
  • Slechts 6,18 millimeter dik: werkelijk flinterdun!
  • Voorzien van 1.5 GHz quad-core processor
  • 8 megapixelcamera achterop, 5 megapixelcamera voorop
  • Draait op Android 4.2 Jelly Bean

Huawei Ascend P6 colours

Voor wie is de Huawei Ascend P6?

De Huawei Ascend P6 is een model uit de P-serie van Huawei. Verder heeft Huawei nog de G-serie (Gold) en de D-serie (Diamond). De P staat voor Platinum, al zou je ook kunnen beargumenteren dat hij staat voor Plat. Het vorige model uit de P-serie was namelijk ook al flinterdun, en de P6 zet die lijn rustig door. De P-serie, en de P6 in het bijzonder, is dus eigenlijk vooral gericht op mensen die prijs stellen op een bijzonder design. Mensen die iets aparts in hun handen en broekzak willen hebben, zonder dat ze er snelheid of gebruiksgemak voor hoeven op te offeren. Want de P-serie heeft ook als eigenschap dat ze zijn uitgerust met een capabele processor en genoeg werkgeheugen om de telefoon snel te maken.

Pluspunten van de Huawei Ascend P6

Het grootste pluspunt is natuurlijk de behuizing. Rank en elegant zijn de termen die het beste bij de P6 passen. Door de dunne behuizing past de Ascend P6 prima in je broekzak, ook al is het scherm 4.7 inch groot. Daarnaast maak je je natuurlijk de blits bij vrienden en familie, want de P6 is de dunste smartphone die momenteel op de markt is.

Een ander pluspunt is het feit dat je qua specificaties niet inlevert voor de dunne behuizing. Huawei heeft doodleuk een 1,5 GHz quad-core processor erin gezet, waardoor je telefoon niet alleen lekker dun is maar ook lekker snel. Ook het 4,7 inch HD-scherm laat zien dat je niet hoeft te bloeden voor een dunnere behuizing.

Tenslotte is daar nog de prijs. Huawei staat erom bekend dat het nooit de hoofdprijs vraagt voor zijn toestellen. Voor de P6 is dat niet anders, al moet je niet verwachten dat je het toestel krijgt voor drie euro en twee broeksknopen. Je kan echter wel verwachten dat Huawei een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding nastreeft.

Minpunten van de Huawei Ascend P6

Minpunten heeft de Ascend P6 nauwelijks. Het enige waar je je echt aan zou kunnen ergeren is dat Huawei door het toestel zo dun te maken, minder plek overhad voor een grote batterij. Dat heeft de fabrikant deels kunnen ondervangen door in de software een goede app te maken die de batterij spaart door achtergrondprocessen uit te schakelen.

Huawei Ascend P6 reviews

Onze bezoekers geven de Huawei Ascend P6 een gemiddelde beoordeling van 8,9.
Bekijk Huawei Ascend P6 reviews of schrijf zelf een review.

GSMinfo.nl review (juli 2013) door Thomas Haenen
De Huawei Ascend P6 is de dunste smartphone ooit, heeft een lage adviesprijs, en is behoorlijk krachtig. Dat klinkt als het recept voor een toptoestel, toch? GSMinfo.nl probeerde het toestel dat voor Huawei's doorbraak in het Westen moet zorgen uitgebreid uit. Huawei Ascend P6 review
(december 2016)

Pluspunten:

De design is prachtig. Het is de dunste telefoon op de markt en het ligt erg lekker in de hand. Verder is de adviesprijs laag (€349,99 is niet veel) en is de bediening overduidelijk.

Minpunten:

Een beetje apart is dat er geen spaarstand is, maar dat komt ook omdat de telefoon zo dun is. Dat weet Huawei prima te compenseren door gebruik te maken van goede software waarbij stroom bespaard kan worden door de achtergrondapps uit te schakelen.

Er is eigenlijk geen merkbaar nadeel te vinden. Alles is duidelijk.
(januari 2015)

Pluspunten:

Het is een super telefoon, werkt echt super. Bij mij thuis is iedereen van apple maar huawei vinden ze zelfs super! Een erg mooie telefoon, mooi systeem, ligt fijn in de hand

Minpunten:

Eigenlijk zijn er geen echte minpunten, de batterij gaat wat minder lang mee, maar een hele schooldag redt hij makkelijk.

Telefoons vergelijkbaar met de Huawei Ascend P6

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden