Vergelijk 2.686.565 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Huawei Ascend P1

Ontdek hier alles over de Huawei Ascend P1: vergelijk prijzen met of zonder abonnement, lees reviews en bekijk alle specificaties
De Huawei Ascend P1 is niet langer te koop. Zie vergelijkbare telefoons.

Informatie over de Huawei Ascend P1

De Huawei Ascend P1 is, met een dikte van slechts 7,7 millimeter, een van de meest dunne toestellen op de markt. Hij heeft echter een nog dunner broertje, de Huawei Ascend P1 S, die slechts 6,7 millimeter meet. De Ascend P1 op zichzelf is echter al bijzonder genoeg. Het is een van de krachtigste Huawei-toestellen en is qua specificaties goed vergelijkbaar met de Samsung Galaxy S II en de Sony Xperia S.

Belangrijkste kenmerken van de Huawei Ascend P1

  • Slechts 7,7 millimeter dik!
  • 4,3 inch AMOLED-touchscreen
  • Voorzien van zeer krachtige 1,5 GHz dual-core processor
  • Loopt op Android 4.0: toegang tot duizenden apps!
  • 8 megapixel camera achterop, 1,3 megapixel voorop voor foto én video

Voor wie is de Huawei Ascend P1?

De Huawei Ascend P1 is een echte blikvanger. Wil je een smartphone die er goed uitziet én krachtig is, ga dan voor de Ascend P1. Omdat Huawei nog een wat kleiner merk is dan bijvoorbeeld Samsung en Nokia betaal je vaak ook een stuk minder voor een Huawei terwijl het Chinese bedrijf qua techniek uitmuntende producten aflevert. Met de Ascend P1 haal je voor relatief weinig geld toch een vlaggenschip in huis!

Huawei Ascend P1/P1S

Pluspunten van de Huawei Ascend P1

Met een flink touchscreen van 4,3 inch en een slank design is het met de buitenkant wel in orde. Ook aan de technologie in de Ascend P1 is genoeg aandacht besteed. De 1.5 GHz dual-core processor is een Cortex A9, dezelfde als in de Galaxy S II, alleen draait hij in dat toestel op 1.2 GHz. Het werkgeheugen van 1 GB is ook ruim voldoende voor een vlotte telefoon. 

Daarnaast loopt de Ascend P1 op Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Android is een bijzonder populair besturingssysteem waar duizenden apps voor verkrijgbaar zijn. Van WhatsApp, Facebook en Twitter tot Angry Birds, Draw Something en Wordfeud, je kunt het allemaal vinden en (vaak gratis) downloaden via Google Play. 

Een ander groot pluspunt is de camera. Een acht megapixel camera is voor de betere smartphones op de markt meestal standaard, en ook de Ascend P1 heeft er een. Video's maken kan met Full HD-resolutie, foto's worden verlicht door de LED-flitser en voorzien van geografische gegevens door de GPS-ontvanger. Zo kan je precies zien waar je was toen je de foto hebt gemaakt. De Ascend P1 heeft ook nog een kleine 1.3 megapixel camera aan de voorkant, zodat je kan videobellen en de feature Face Unlock kan gebruiken. Dat houdt in dat je telefoon ontgrendelt als hij je gezicht herkent.

Minpunten van de Huawei Ascend P1

De interne opslagruimte is met 4 GB wel erg krap bemeten. Ben je van plan veel muziek, video's, foto's en apps op je telefoon te zetten, dan is je opslagruimte al gauw vol Daar komt nog bij dat maar iets meer dan 2 GB voor gebruikers toegankelijk is, omdat op de rest het besturingssysteem en de eigen software van Huawei staat. Gelukkig is het geheugen wel uit te breiden met micro-SD kaarten tot wel 32 GB. Die geheugenkaarten zijn redelijk goedkoop, waardoor je voor relatief weinig geld alsnog veel geheugen kunt krijgen.

Huawei Ascend P1 reviews

Wat vind jij van deze telefoon? Plaats hier je Huawei Ascend P1 review.

Telefoons vergelijkbaar met de Huawei Ascend P1

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden