Vergelijk 2.006.653 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Huawei Ascend D1

Ontdek hier alles over de Huawei Ascend D1: vergelijk prijzen met of zonder abonnement, lees reviews en bekijk alle specificaties
De Huawei Ascend D1 komt niet naar Nederland. Zie vergelijkbare telefoons.

Informatie over de Huawei Ascend D1

De Huawei Ascend D1 is een smartphone met een krachtige 1.5 GHz dual-core processor. De Ascend D1 heeft 1GB aan werkgeheugen en is daarmee een razendsnelle smartphone. Verder lijkt deze telefoon erg op de Ascend Quad. De Ascend D1 loopt op Google's nieuwste besturingssysteem Android 4.0 ICS, heeft een 4.5 inch IPS-beeldscherm en een 8-megapixelcamera met de mogelijkheid om 1080p-videos's op te nemen. Ook heeft dit toestel een 1.3-megapixelcamera aan de voorzijde voor het voeren van videogesprekken. Daarnaast heeft de Ascend D1 5.1 Surround Sound met Dolby Mobile 3.0 en twee microfoons om het lawaai tijdens je gesprek in te perken.

De Huawei Ascend D1 zal helaas niet in Nederland verschijnen. De Huawei Ascend D1 quad XL, een krachtigere versie van dit toestel met een quad-core processor en een grotere batterij, wordt wel in Nederland verkocht.

Belangrijkste kenmerken Huawei Ascend D1

  • Een krachtige 1.5 GHz dual-core processor
  • Google's nieuwste besturingssysteem: Android 4.0 Ice Cream Sandwich
  • 8-megapixelcamera en een 1.3-megapixelcamera aan de voorzijde
  • 4.5 inch IPS-beeldscherm voor

Voor wie is de Huawei Ascend D1?

De Huawei Ascend D1 is een smartphone voor mensen die graag een toestel hebben dat met de laatste trends meeloopt, maar in het marktsegment net onder de high-end smarphones zit. In dit geval is de Ascend D1 eigenlijk het kleine broertje van de Ascend D Quad. Je beschikt nog steeds over smartphone-features die je bij een nieuwe smartphone kan, of mag verwachten, maar op het gebied van bijvoorbeeld de processor zijn er nog wel verbeteringen mogelijk.

Pluspunten van de Huawei Ascend D1

De 1.5 GHz dual-core processor is een groot pluspunt van deze smartphone. Deze processor moet er voor kunnen zorgen dat (tevens het tweede pluspunt) het nieuwste Android OS soepel draait op de Ascend D1. Dit is in combinatie met het werkgeheugen van 1024 MB qua hardware een goed toestel. Ook heb je nog de mogelijkheid om je interne geheugen van 8 GB uit te breiden tot 32 GB als je het toestel voorziet van een MicroSD-kaart.

Ook de camera('s) zijn een pluspunt aan dit toestel. Een 8-megapixelcamera doet mee met de beste camera's van dit moment op een nieuwe smartphone. Met die 8-megapixelcamera kun je ook video's in HD (720p) opnemen. Daarnaast is er niet alleen een camera aan de achterzijde, maar ook aan de voorzijde van het toestel geplaatst. Zo kun je gemakkelijk videogesprekken voeren.

Als laatste pluspunt bespreken we het beeldscherm van de Ascend D1. Het beeldscherm doet niet veel onder voor andere mooie smartphones van dit moment. Een 4.5 IPS-LCD beeldscherm met een resolutie van 720 x 1280 pixels en met 16 miljoen kleuren moet er toch wel voor zorgen dat je alles mooi helder kunt zien op je smartphone.

Minpunten van de Huawei Ascend D1

Huawei's Ascend D1 beschikt zoals gezegd over een dual-core processor. Dat zal voor de meeste consumenten meer dan genoeg zijn, maar als je echt het krachtigste van het krachtigste wil, dan zul je voor een quad-core moeten gaan. Met de Huawei Ascend D quad biedt Huawei al een quad-core variant aan van de Ascend D-telefoons, voor een iets hogere prijs. Met een quad-core processor zullen apps nog nét iets sneller opstarten. Toch heb je in alle eerlijkheid waarschijnlijk ook genoeg aan de dual-core van de Ascend D1.

Telefoons vergelijkbaar met de Huawei Ascend D1

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden