Vergelijk 2.421.700 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

HTC Sensation

Ontdek hier alles over de HTC Sensation: vergelijk prijzen met of zonder abonnement, lees reviews en bekijk alle specificaties
(3 reviews )
De HTC Sensation is niet langer te koop. Zie vergelijkbare telefoons.

Informatie over de HTC Sensation

De HTC Sensation mag gerust de topper van HTC in 2011 genoemd worden. Hoogwaardige eigenschappen als een 4.3 inch touchscreen met qHD-resolutie en een 1.2 GHz dual-core processor worden met elkaar gecombineerd. Voeg daarbij een 8 megapixel camera en het stempel van 'topper' is terecht. Het besturingssysteem van de Sensation is weinig verrassend de nieuwste versie van Android: 2.3 Gingerbread. Voor muziekfanaten is er ook de HTC Sensation XE, die voorzien is van Dr. Dre's Beats-technologie én een sterkere, 1.5 GHz dual-core processor.

HTC Sensation

Kracht: 1.2 GHz dual-core

Een 1.2 GHz dual-core processor staat voor pure kracht. Het zorgt ervoor dat je smartphone meer aankan, bijvoorbeeld het gebruiken van nog meer applicaties tegelijk. Het openen van apps gaat volgens HTC zelfs twee keer zo snel! Angst dat de batterij daardoor sneller opgaat is ongegrond, omdat een dual-core processor zuiniger te werk gaat dan een single-core processor. Onder het kopje 'kracht' is het vermelden van een werkgeheugen van 768 RAM ook terecht. Dit is identiek aan dat van die andere HTC-smartphone met groot scherm: HTC Desire HD.

Scherm: 4.3 inch

Het scherm van de HTC Sensation is indrukwekkend. Niet alleen vanwege de grootte - 4.3 inch - maar ook vanwege de resolutie. Het scherm beschikt over een qHD-resolutie, oftewel 540 x 960 pixels. Dit betekent volgens HTC dat er 35 procent meer pixels dan een normaal scherm te zien zijn, met als gevolg: alles is scherp en helder! Het fraaie scherm wordt beschermd door het schier onbreekbare Gorilla Glass.

Multimedia: 8 megapixel camera, 1080p videorecording en HTC Watch

De HTC Sensation voegt weer wat extra's toe aan de multimediabeleving van smartphones. Het wordt door HTC niet voor niets 'multimedia superphone' genoemd. Het toestel beschikt over een nieuwe videodienst, genaamd HTC Watch. Hiermee kunnen films en series worden gehuurd om op de Sensation te bekijken. Deze worden binnengehaald via progressive downloaden, waardoor wachten niet nodig is: tijdens het downloaden kun je alvast beginnen met kijken. Deze video's kun je via de HDMI-poort of DLNA op een ander apparaat, zoals je tv, kijken.

Zelfs scherpe video's maken kan ook. Met de Sensation kun je video's in 1080p-resolutie, oftewel fullHD-kwaliteit. Ook deze video's kun je via de eerder genoemde aansluitingen op je tv bekijken. De 8 megapixel camera is vanzelfsprekend ook geschikt om scherpe foto's te maken. Aan de voorkant zit nog een tweede camera, waarmee je kan videobellen.

Online

Over de online capaciteiten van de HTC Sensation hoef je je zeker geen zorgen te maken. Uiteraard wordt zowel snel als draadloos internet ondersteund en is het gebruik van social media ideaal. In de Android Market kies jij vervolgens alle applicaties om je telefoon nog verder te personaliseren.

De conclusie is duidelijk: de HTC Sensation is goed. Erg goed.

HTC Sensation reviews

Onze bezoekers geven de HTC Sensation een gemiddelde beoordeling van 9.
Bekijk HTC Sensation reviews of schrijf zelf een review.

(augustus 2012)

Pluspunten:

- Erg snel
- Groot scherm
- Typt lekker
- Prachtige interface (HTC Sense)
- 8 megapixel camera
- Update Android 4.0

Minpunten:

- Hij kraakt (de achterkant)
- Het beeld heeft niet zo'n hoge resolutie..
- Het geluid is minder geworden na de update
(augustus 2011)

Pluspunten:

Mooi toestel. Ligt goed in de hand met een lekker gewicht. Reageert lekker snel (maar was ook een 2 jaar oude HTC Magic gewend). Lekker duidelijk en zeer scherp scherm. Goede en duidelijke microfoon en speaker.

Minpunten:

- "weer" een aparte aansluiting (Iets platter dan een mini USB).
- Zelf geen problemen mee gehad over niet-reagerend scherm. Wel 1 keer gehad dat hij zichzelf uitgezet had. (Batterij was nog voor 45% vol)

Met alle opties aan (live-wallpaper, apps actief, wifi en Bluetooth) is het wel een energieslurper, maar dat snapt iedereen.

Telefoons vergelijkbaar met de HTC Sensation

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden