Vergelijk 2.225.821 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

HTC One M9

Ontdek hier alles over de HTC One M9: vergelijk prijzen met of zonder abonnement, lees reviews en bekijk alle specificaties
(5 reviews )
De HTC One M9 is niet langer te koop. Zie vergelijkbare telefoons.

Informatie over de HTC One M9

De HTC One M9 is het nieuwe vlaggenschip van HTC, voorzien van krachtige hardware en uitstekende camera's. Deze Android-smartphone is de opvolger van de HTC One (M8) en de HTC One (M7). Het biedt het beste van beide modellen. HTC heeft een toch al goed toestel verder geperfectioneerd, maar dat betekent wel dat er weinig échte vernieuwingen in het toestel zitten. Toch heeft HTC van de nieuwe HTC One een prachtig toestel weten te maken.

Belangrijkste HTC One M9 specificaties

  • 5 inch LCD-scherm met resolutie van 1080x1920 pixels
  • 2 GHz octa-core processor, 3 GB werkgeheugen
  • Loopt op Android 5.0 Lollipop met nieuwste versie HTC Sense UI
  • 20-megapixelcamera achterop,13-megapixelcamera met UltraPixel-lens voorop
  • 32 GB opslagruimte ingebouwd, uitbreidbaar met microSD-geheugenkaart

HTC One M9

Betere camera's, krachtigere processor

Vorig jaar beschikte de HTC One (M8) over een UltraPixel-camera achterop van 4-megapixel. Die zorgde voor heldere, mooie foto's, zelfs in situaties met weinig licht, maar door het beperkte aantal megapixels waren de foto's niet altijd even scherp. Daarom heeft de M9 een camera van meer dan 20 megapixel. Daarmee kan je scherpere foto's en video's van de hoogste kwaliteit maken. De UltraPixel-camera zit nu voorop: ideaal, want zo maak je ook zonder flitser nog altijd de beste selfies.

In 2015 zijn bijna alle high-end smartphones voorzien van een scherm met een torenhoge QHD-resolutie. Dat klinkt op papier heel leuk, maar je zal al die extra pixels met het blote oog nauwelijks zien. HTC slaat deze trend over en plaatst gewoon een prachtig 5 inch Full HD-scherm in de One M9. Over de schermkwaliteit kunnen we kort zijn: die is onverminderd hoog.

Die keuze voor Full HD heeft als extra voordeel dat deze nieuwe HTC One een stuk energiezuiniger is dan de concurrentie. Een QHD-scherm gebruikt namelijk veel meer energie. HTC gebruikt wel de nieuwe Snapdragon 810 processor die krachtig én energiezuinig is. Doordat die processor minder pixels hoeft aan te sturen blijft er meer power over, en dat zorgt ervoor dat jij niet alleen een accu hebt die lang meegaat, maar je telefoon is ook nog eens heerlijk snel.

HTC, One M9

Kwaliteitsbehuizing verder geperfectioneerd

Op het gebied van de behuizing heeft HTC het beste van de M7 en de M8 samengevoegd. Zo krijgt het toestel weer de bolling aan de achterkant mee, terwijl de behuizing net als bij de vorige twee modellen uit 1 stuk aluminium De verhoudingen van het toestel zijn verder minimaal aangepast ten opzichte van de One M8. Het toestel is 0.2 mm dikker geworden, en is tegelijkertijd iets minder breed.

Belangrijker is dat het veelgeprezen design, dat zich uitgebreid bewezen heeft, terugkeert. Daarmee is het toestel zeer herkenbaar. Waarom zou je iets dat zo succesvol was gaan veranderen? HTC heeft gekozen voor continuïteit, en daar is bij een prachttoestel als deze wel wat voor te zeggen.

Grotere batterij

Naast een betere processor, 3 GB aan werkgeheugen en standaard 32 GB opslaggeheugen heeft HTC nog meer aan de One M9 verbeterd onder de motorkap. Een belangrijke verbetering is dat de batterijcapaciteit is toegenomen. In de One M9 zit een exemplaar met 2840 mAh. Die is goed voor meer dan 25 uur aaneengesloten belplezier. Standby houdt de One M9 het iets meer dan 400 uur uit, dat komt neer op 16 dagen. Volgens de fabrikant dan, in de praktijk zal het niet zo'n feest zijn kunnen we ons voorstellen.

HTC One M9 reviews

Onze bezoekers geven de HTC One M9 een gemiddelde beoordeling van 8,5.
Bekijk HTC One M9 reviews of schrijf zelf een review.

GSMinfo.nl review (april 2015) door
De HTC One M9 is het toestel van HTC dat het liefst net zo goed gaat verkopen als de vorige twee HTC One-toestellen. Maar is het ook net zo goed ten opzichte van de concurrentie als zijn voorgangers? GSMinfo.nl zocht het uit. HTC One M9 review
(juli 2015)

Pluspunten:

- Geweldig ontwerp
- Supermooi scherm
- Speakers kunnen keihard
- Software werkt razendsnel

Minpunten:

Eigenlijk niks
(april 2015)

Pluspunten:

Howel hij erg veel op de m8 lijkt vind ik het design nog altijd erg mooi. Het scherm is top en het voelt echt heel degelijk aan. Kortom, een plezier om in de hand te hebben en te gebruiken.

Minpunten:

Voor een toestel in deze prijsklasse is hij misschien wel wat aan de dikke kant.

Telefoons vergelijkbaar met de HTC One M9

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden