Vergelijk 3.090.618 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

HTC Hero

Ontdek hier alles over de HTC Hero: vergelijk prijzen met of zonder abonnement, lees reviews en bekijk alle specificaties
(4 reviews )
De HTC Hero is niet langer te koop. Zie vergelijkbare telefoons.

Informatie over de HTC Hero

De HTC Hero is een high-end smartphone die draait op het Google Android besturingssysteem. Het is HTC's eerste mobieltje dat gebruik maakt van de HTC Sense User Interface, die staat voor gebruiksvriendelijkheid en gebruikerservaring. De interface is volledig aan te passen en zorgt ervoor dat je snel bij je favoriete programma's kunt.
Qua specificaties is de Hero verder behoorlijk compleet. Zo is hij voorzien van een 3.2 inch touch screen, een volwaardige flash player, GPS, HSDPA, een 5 megapixel camera, een mediaspeler en nog veel meer.

Het uiterlijk

De HTC Hero is een volwaardig touch screen mobieltje. Het scherm is een 3.2 inch multitouch capacitive touch screen met een resolutie van 480x320 pixels. Verder zijn er onder het scherm een aantal knoppen te vinden en een trackball, die zich als een muis laat bedienen.

Het knikje onder aan de telefoon oogt niet alleen elegant, maar is ook nog eens nuttig! Op deze manier raakt het scherm en de trackball de oppervlakte niet zodra je hem neerlegt, wat voor minder krassen zorgt. Bovendien is de trackball op deze manier makkelijker te besturen.

De HTC Hero komt in twee kleuren: Wit en Urban Brown. Om eventuele krassen op het witte design te voorkomen, heeft HTC een Teflon-laag aangebracht die de duurzaamheid moet verhogen.

Connectiviteit

De HTC Hero beschikt over diverse verbindingsmogelijkheden. Zo heeft hij UMTS en HSDPA aan boord, waarmee razendsnel internet gerealiseerd wordt. Bovendien is internetten op dit toestel sowieso een genot, dankzij de trackball en het grote touch screen!

Andere verbindingen zijn bluetooth, WiFi, USB en GPS. Ook heeft de Hero een digitaal kompas aan boord dat altijd naar het noorden wijst, hoe je de telefoon ook draait. Hierdoor heb je altijd de juiste looprichting te pakken!

Multimedia

Verder heeft de HTC Hero heel wat te bieden aan multimedia. Allereerst is hij voorzien van een zeer goede 5 megapixel camera met autofocus. Verder zijn natuurlijk een mp3-speler, videospeler en een volledige Flash Player aanwezig (die Flash 9-content support.)

Sense UI

De HTC Hero is het eerste mobieltje met de Sense User Interface. Peter Chou, CEO bij HTC: "Voor de ontwikkeling van deze flexibele interface hebben we gekeken hoe mensen echt met elkaar communiceren en leven. Met HTC Sense bieden we iedereen een bijzondere en geheel eigen gebruikerservaring waardoor onze toestellen nog gebruiksvriendelijker worden."

Met de Sense interface kunnen widgets worden ingesteld en is het menu volledig personaliseerbaar. Informatie over contactpersonen, zoals e-mails, sms-berichten en foto's kunnen met Sense allemaal op één plek worden gebracht.

Zie het onderstaande filmpje voor nog meer informatie over Sense.

HTC Hero reviews

Onze bezoekers geven de HTC Hero een gemiddelde beoordeling van 8,7.
Bekijk HTC Hero reviews of schrijf zelf een review.

GSMinfo.nl review (september 2009) door
Android toestellen worden steeds populairder, zeker na de komst van de HTC Hero. Is deze telefoon echter net zo krachtig en geweldig als HTC ons wil doen geloven? GSMinfo.nl testte de HTC Hero bijna twee weken lang en kwam met het definitieve oordeel! HTC Hero review
(januari 2010)

Pluspunten:

Meesterlijke telefoon.
- Stabiel
- goed geluid
- dynamisch
- volledig aan eigen wensen aan te passen
- Zeer gebruiksvriendelijk
- flexibel op alle vlakken

Minpunten:

- Applicaties worden niet afgesloten maar blijven vaak op de achtergrond draaien.
- Marketplace is rommelig. Screenshots zouden handig geweest zijn en er zijn weinig nederlandse applicaties.
- voor een update moet je bij HTC zijn en die leveren op den duur gewoon geen nieuwe software versies meer als de Hero wat ouder wordt.
(augustus 2009)

Pluspunten:

Super toestel. Touchscreen ziet er prachtig uit en werkt erg prettig. De navigatie is logisch, ik ben nieuw met Android maar snapte alles direct. Een echte aanrader!

Minpunten:

Menu soms wat trager

Telefoons vergelijkbaar met de HTC Hero

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden