Vergelijk 2.418.260 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

HTC Google Nexus One

Ontdek hier alles over de HTC Google Nexus One: vergelijk prijzen met of zonder abonnement, lees reviews en bekijk alle specificaties
(5 reviews )
De HTC Google Nexus One is niet langer te koop. Zie vergelijkbare telefoons.

Informatie over de HTC Google Nexus One

De HTC Google Nexus One is de eerste telefoon van Google. Deze in samenwerking met HTC vervaardigde telefoon draait uiteraard op het eigen besturingssysteem van Google, Android OS. De verwachtingen liggen natuurlijk hoog voor de Nexus One, maar deze worden ook volledig waargemaakt. Zo beschikt de telefoon onder andere over een 3,7 inch AMOLED touchscreen met een resolutie van 800 x 480 pixels, een razendsnelle Snapdragon-processor én de nieuwe Android-versie, de 2.1. Ook qua uiterlijk mag de Nexus One er wezen: strak, simpel en stijlvol, precies zoals je van Google kan verwachten.

Uiterlijk

Het meest in het oog springende van de Nexus One is het 3,7 inch AMOLED touchscreen, met een resolutie van 800 x 480 pixels. Het is het eerste HTC-toestel dat over een dergelijk AMOLED-scherm beschikt. Het speciale aan een AMOLED-scherm is dat beeld zeer scherp en helder is en bovendien is het energiegebruik een stuk lager dan bij andere touchscreens. Een langere batterijduur is hier het handige gevolg van.

De bediening van het toestel hoeft echter niet alleen middels het touchscreen te gebeuren. Net als enkele andere HTC-telefoons kan de Nexus One ook bediend worden met een trackball, met als extra aardigheidje dat deze in verschillende kleuren kan oplichten. Verder zijn er nog vier andere 'fysieke' knoppen (back, menu, home, search) en kunnen ook de power en het volume zonder het touchscreen geregeld worden. De rest, dus het overgrote deel, zal gewoon via het touchscreen plaats moeten vinden.

De Nexus One is 11,5 millimeter dun en weegt 130 gram. Daarnaast is de achterkant van het toestel extra beschermd door middel van een kwalitatief Teflon-laagje.

Snelheid

De Nexus One beschikt over een Snapdragon-processor met een clocksnelheid van van 1Ghz. Dit betekent dat de Nexus One de snelste Android-smartphone op de markt is. Dat is maar goed ook, want zo kun je zonder problemen meerdere programma's tegelijk laten lopen, zonder dat de telefoon aan snelheid inboet.

Besturing

De Nexus One draait op de nieuwste versie van het het Android OS besturingsysteem, de 2.1. Dit brengt enkele verbeteringen met zich mee. In plaats van drie beginschermen zijn er nu vijf beginschermen die naar eigen wens kunnen worden ingevuld. Sociale netwerken als Facebook en Twitter worden goed ondersteund, alsook de eigen Google-diensten, zoals Youtube, mail en Google Maps. De Android 2.1 heeft ook de beschikking over een 3D framework, dat de mogelijkheid biedt voor talloze indrukwekkende applicaties. Deze zullen waarschijnlijk spoedig verschijnen in de Android Market. Een ander nieuwigheidje is Google Voice, waarmee je teksten in kunt spreken, om bijvoorbeeld een sms'je te schrijven.

Connectiviteit

Goed en snel internetgebruik is één van de speerpunten van de Nexus One. De slogan van de Nexus One is niet voor niets 'Web Meets Phone'. De internetmogelijkheden zijn dan ook uitstekend, dankzij het grote scherm en de trackball, terwijl de aanwezige UMTS, HSDPA en HSUPA voor een razendsnelle verbinding zorgen. Verder zijn Bluetooth, WiFi, USB en GPS aan boord.

Multimedia

De Nexus One beschikt over een 5 megapixel camera met digitale zoom en LED flash. Hiermee onderscheidt de telefoon zich niet, maar het is goed genoeg om leuke foto's mee te maken. Uiteraard zijn een mp3-speler en een videospeler ook aanwezig.

Overige specificaties

Er is 4 GB aan ruimte beschikbaar op de Nexus One, wat met een microSD-kaart tot 32 GB kan worden uitgebreid. De batterij is goed voor 7 uur spreektijd, 250 uur in de standby-modus en 5 uur 3G internetgebruik.

Al met al heeft Google met de Nexus One een uitstekende smartphone afgeleverd. Of hiermee een nieuwe standaard is gezet, zal nog moeten blijken, maar Google heeft zijn werk in ieder geval goed gedaan.

HTC Google Nexus One reviews

Onze bezoekers geven de HTC Google Nexus One een gemiddelde beoordeling van 6,8.
Bekijk HTC Google Nexus One reviews of schrijf zelf een review.

(december 2011)

Pluspunten:

Er zitten heel veel mogelijkheden op.(als ie het doet)
De camera die er op zit is super.

Minpunten:

Valt regel matig uit..waardoor..? Als ik em op de oplader leg valt ie uit.
Al 2x voor reparatie weg geweest door dat het ontgrendel knopje vast zit.
(november 2011)

Pluspunten:

Ziet er leuk uit en lijkt alles te hebben

Minpunten:

doet niet wat je wilt dat hij doet.
touchscreen reageert niet op de juiste wijze.
staat soms kwartier te trillen om niets
Is niet gebruiks vriendelijk zonder handleiding

Telefoons vergelijkbaar met de HTC Google Nexus One

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden