Vergelijk 2.416.886 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

HTC Desire Z

Ontdek hier alles over de HTC Desire Z: vergelijk prijzen met of zonder abonnement, lees reviews en bekijk alle specificaties
De HTC Desire Z is niet langer te koop. Zie vergelijkbare telefoons.

Informatie over de HTC Desire Z

De HTC Desire Z is het eerste model in de Desire-serie met een volledig QWERTY-toetsenbord. De HTC Desire HD beschikt hier namelijk niet over evenals zijn voorganger, de originele HTC Desire. Naast het toetsenbord biedt de Desire Z echter nog veel meer. Het besturingssysteem is bijvoorbeeld het soepel werkende Android 2.2 dat wordt ondersteund door een razendsnelle 800 Mhz Qualcomm processor. Daarnaast is de besturing van het toestel zeer gebruiksvriendelijk. HTC Sense UI zorgt er namelijk voor dat het interface perfect aansluit bij alle functies en applicaties.

Vormgeving

Wat het eerste in het oog springt bij de Desire Z is natuurlijk het QWERTY-toetsenbord. Het spreekt voor zich dat dit vele voordelen biedt met betrekking tot het typen van berichten en het snel surfen op het web. Dit is mede het geval omdat er enkele sneltoetsen op het keypad zijn verwerkt die door middel van één druk op de knop, jouw diensten meteen lanceren.

Omdat je dus een volledig QWERTY-toetsenbord tot je beschikking hebt, heb je te allen tijde de mogelijkheid om het 3.6" display in zijn geheel te benutten. Dit maakt surfen op internet en het gebruik van applicaties natuurlijk zeer gemakkelijk. Ook het display zelf is van goede kwaliteit getuige de resolutie van 480 x 800 pixels en de 16 miljoen kleuren die maximaal weergegeven kunnen worden.

Android 2.2 en HTC Sense

Snelheid, dat is waar het allemaal om draait bij Android 2.2 Froyo. Dit OS, dat dus ook op de Desire Z te vinden is, lanceert de door jou gevraagde diensten razendsnel en is in staat om soepel meerdere functies tegelijk te draaien. Dit wordt natuurlijk ook mede mogelijk gemaakt door de krachtige 800 Mhz Qualcomm processor die ook nog eens zeer energiezuinig is. Specifieke diensten die Android 2.2 biedt zijn o.a. de WiFi hotspot en Flash 10.1 ondersteuning.HTC Desire Z

Android vind je ook bij andere merken, HTC Sense is daarentegen exclusief bij HTC-toestellen te vinden. Het user interface (UI) van Sense is dermate overzichtelijk dat jouw favoriete functies altijd direct te vinden zijn. Ook maakt Sense een vlotte sociale netwerkintegratie mogelijk en zorgt het ervoor dat je het toestel van afstand kunt zoeken en blokkeren. Dit laatste is mogelijk op de HTC Sense website.

Multimedia en overige kenmerken

De HTC Desire Z zou geen goede smartphone zijn als het multimedia gedeelte niet voldoende is vertegenwoordigd. Gelukkig biedt deze smartphone ook hier hoge kwaliteit. Met de 5MP camera die ook in HD kan filmen maak je de scherpste foto's en video's, de camera beschikt daarnaast over geotagging en gezichtsherkenning. Met de al eerder genoemde Sense-technologie is het maken, delen, vastleggen en bewerken van multimedia makkelijker dan ooit.

Dit toestel beschikt naast dit alles ook over 3G-ondersteuning en WiFi. Snel internetten is dus ook mogelijk op deze slider. Muziek afspelen is ook geen probleem, de FM-radio en MP3-speler verzekeren jou namelijk van muziek waar je ook bent.

Eindoordeel van de HTC Desire Z is positief. Er is eigenlijk niets wat deze smartphone niet kan. En omdat het één van de weinige smartphones is met Android 2.2 én een volledig QWERTY-toetsenbord, biedt het toestel zelfs iets extra's.

HTC Desire Z reviews

Wat vind jij van deze telefoon? Plaats hier je HTC Desire Z review.

Telefoons vergelijkbaar met de HTC Desire Z

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden