Vergelijk 2.376.249 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

HTC Desire S

Ontdek hier alles over de HTC Desire S: vergelijk prijzen met of zonder abonnement, lees reviews en bekijk alle specificaties
De HTC Desire S is niet langer te koop. Zie vergelijkbare telefoons.

Informatie over de HTC Desire S

De HTC Desire S is natuurlijk de opvolger van de populaire HTC Desire, maar heeft qua 'body' veel weg van de HTC Legend. De Desire S is ten opzichte van zijn voorganger flink verbeterd, maar toch mogen deze verbeteringen niet wereldschokkend genoemd worden. Meest in het oog springend: Android 2.3 Gingerbread, 1 GHz processor en de andere knoppenindeling onderaan het toestel.

Krachtig: 1 GHz processor + 786 MB RAM

Met het plaatsen van een 1 GHz Scorpion processor in de Desire S van kracht verzekerd. Het is weliswaar geen dual-core processor, zoals veel concurrerende toestellen wel hebben, maar Android 2.3 Gingerbread werkt uitstekend met een zeer krachtige single-core als deze. Bovendien zijn door de aanwezige Adreno 205-GPU grafische prestaties van hoog niveau gegarandeerd. Het werkgeheugen is met 786 MB RAM bovendien ook zeer goed vertegenwoordigd.

HTC Desire SDesign: unibody, knik en touchscreen

Qua design bouwt het toestel voort dezelfde techniek die bij de HTC Legend werd gebruikt. De HTC Desire is ook uit één compleet stuk aluminium opgebouwd, ook wel aluminium unibody genoemd. Hierdoor heeft het toestel bijvoorbeeld geen accuklep aan de achterkant. Aan de onderkant is plek voor zaken als de accu en de SD-kaart (tot 32 GB).

Een andere verandering ten opzichte van de Desire is de knik onderaan het toestel, die er onder meer voor moet zorgen dat het toestel nooit op het scherm kan vallen. Nieuw zijn ook de vier knoppen op rij en het weglaten van de optical trackpad. Het touchscreen is een Super LCD scherm 3.7 inch groot met een resolutie van 480 x 800 pixels.

Andere eigenschappen

De HTC Desire S beschikt over twee camera's. De 5 megapixel camera beschikt over autofocus en LED Flash en kan in video's in HD-kwaliteit opnemen. Aan de voorkant zit nog een mindere camera, die bedoeld is voor videobellen. Daarnaast ondersteunt de Desire S HSPA, WiFi, BlueTooth, USB en GPS. Met de mp3-speler en de reeds aanwezige apps is de Desire S, als een ware smartphone, natuurlijk een multimediabeest. Dit kan nog verder worden uitgebreid en gepersonaliseerd door te struinen in de Android Market, waar meer dan 100.000 applicaties zijn te vinden.

De HTC Desire S is niet wezenlijk anders dan de HTC Desire, maar toch duidelijk een stuk beter. Het toestel wint natuurlijk op kracht en daarnaast is er flink aan de details gesleuteld. Een toptoestel!

HTC Desire S reviews

Wat vind jij van deze telefoon? Plaats hier je HTC Desire S review.

Telefoons vergelijkbaar met de HTC Desire S

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden