Vergelijk 2.708.473 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

HTC ChaCha

Ontdek hier alles over de HTC ChaCha: vergelijk prijzen met of zonder abonnement, lees reviews en bekijk alle specificaties
(3 reviews )
De HTC ChaCha is niet langer te koop. Zie vergelijkbare telefoons.

Informatie over de HTC ChaCha

De HTC ChaCha is een Facebook phone met een volledig QWERTY-toetsenbord. Dit keypad is niet uitschuifbaar maar zit net als bij bijvoorbeeld BlackBerry's onder het display. De ChaCha draait op Android 2.3 Gingerbread maar heeft verder veel weg van een mid-range smartphone. Groot verschil met andere toestellen in dit segment is de nauwe verwevenheid met Facebook. De 'Facebook toets' onder het keypad is daar een voorbeeld van. Een naast familielid van de de ChaCha is de HTC Salsa. Laatstgenoemde wordt ook beschouwd als een Facebook phone maar heeft geen QWERTY-toetsenbord, de Salsa stelt hier wel een groter touchscreen tegenover.

Facebook

Het aspect waarmee deze ChaCha zich moet gaan onderscheiden ten opzichte van zijn prijsconcurrenten is het Facebook gedeelte. De speciale blauwe knop onder het keypad maakt het mogelijk om direct Facebook op te starten en meteen een update van je status te plaatsen. Afhankelijk van waar je op dat moment mee bezig bent op de ChaCha, kan je nog veel meer doen met deze button. Gemaakte foto's kan je bijvoorbeeld met één druk op de knop online zetten.

Naast de Facebook toets is het sociale netwerk dieper geïntegreerd dan bij andere smartphones. Bij de ChaCha reikt deze integratie namelijk zo ver dat al je Facebook berichten uit bijvoorbeeld je inbox of van je prikbord tussen de algemene berichten worden gezet. Onder een zojuist ontvangen e-mail kan dus zomaar een prikbordbericht van een vriend staan. Vind ik leuk!

Android 2.3 in combinatie met HTC Sense UI

HTC heeft mede met Android 2.3 Gingerbread geprobeerd om deze mid-range smartphone nog een grotere voorsprong te verkrijgen op concurrende modellen in dit segment. Deze versie van het OS van Google biedt namelijk nog meer stabiliteit, snelheid en gebruiksvriendelijkheid dan dat bij de oudere versies het geval was. Dit in combinatie met het 2.6" touchscreen en het QWERTY-toetsenbord maken de ChaCha een fijn toestel om te bedienen.

Dit alles is geïntegreerd binnen het vertrouwde Sense User Interface van HTC maakt de ChaCha tot een modern toestel dat ook nog eens overzichtelijk ingericht is. Het is namelijk mogelijk om schermen zelf in te delen en ze dus naar eigen smaak in te delen. Daar komt nog eens bij dat de Android Market duizenden (al dan niet gratis) toepassingen beschikbaar stelt om de ChaCha nog meer naar jouw smaak kan worden ingericht.

Algemene eigenschappenHTC Cha Cha

Als gezegd is deze HTC een mid-range toestel, dit wil zeggen dat de algemene kenmerken redelijk standaard zijn. Foto's maak je namelijk met de 5MP camera en het toestel draait op een 800 Mhz Qualcomm processor. Het display kan 256 duizend kleuren tonen en heeft een resolutie van 320 x 480 pixels. Verder zijn WiFi, GPS, MP3 en Bluetooth natuurlijk geïntegreerd.

Na alles opgesomd te hebben, blijkt de HTC ChaCha een gemiddelde smartphone met enkele aspecten die eruit springen. Android 2.3 biedt namelijk een garantie voor succes en de speciale aandacht die is besteed aan Facebook geeft het toestel net dat beetje extra's dat een mid-range smartphone nodig heeft.

HTC ChaCha reviews

Onze bezoekers geven de HTC ChaCha een gemiddelde beoordeling van 9,3.
Bekijk HTC ChaCha reviews of schrijf zelf een review.

(december 2011)

Pluspunten:

de camera
de facebook knop
het touche screen scherm
de processor

Minpunten:

het scherm is een tikkeltje te klein waardoor sommige apps het niet goed doen
(december 2011)

Pluspunten:

het is echt een super fijne gsm ik had hem al een dag en vond het al een goeie telefoon

Minpunten:

niks

Telefoons vergelijkbaar met de HTC ChaCha

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden