Vergelijk 2.615.699 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

HP Elite x3

Ontdek hier alles over de HP Elite x3: vergelijk prijzen met of zonder abonnement, lees reviews en bekijk alle specificaties

Informatie over de HP Elite x3

De HP Elite x3 is een high-end Windows-smartphone uit de stal van de welbekende computerfabrikant HP. Deze telefoon is een echt productiviteitsmonster, mede door zijn krachtige specificaties. HP heeft het toestel voorzien van de mogelijkheid om hem als notebook te gebruiken in combinatie met de apart verkrijgbare Mobile Extender, waardoor het een bijzonder multifunctioneel apparaat is. Onder de motorkap loopt Qualcomm's snelste quad-core processor van dit moment, wat garant staat voor uitstekende prestaties.

Als je op zoek bent naar een nieuwe smartphone, maar ook wel een nieuwe notebook kunt gebruiken, dan is de HP Elite x3 misschien wel precies wat je zoekt. Met de Mobile Extender verandert de Elite x3 in een krachtige 12,5 inch notebook die bovendien dezelfde apps gebruikt als de telefoon zelf. Je kunt ook met Microsofts Continuum Dock het toestel in een desktop-opstelling gebruiken. Daarnaast is de Elite x3 ook gewoon een ontzettend krachtige smartphone met de nieuwste hardware van Qualcomm aan boord. Als extraatje is het toestel ook nog eens een toughphone met militaire certificering. Een echt mobiel werkstation dus! 

Belangrijkste HP Elite x3 specificaties

  • 5,96 inch OLED-scherm met resolutie van 1440 bij 2560 pixels
  • 2,2 GHz quad-core Snapdragon 820 processor, bijgestaan door 4 GB werkgeheugen
  • 64 GB intern opslaggeheugen, uit te breiden met microSD-kaart tot wel 2 TB
  • 16-megapixelcamera aan de achterkant, 8-megapixelcamera aan de voorkant
  • Loopt op Windows 10, ook te gebruiken als desktop of notebook

Pluspunten van de HP Elite x3

Een groot pluspunt van de Elite x3 is de hardwrae. Die is namelijk zeer indrukwekkend. Een Snapdragon 820-chipset heeft zo ongeveer alles aan boord dat je van een moderne smartphone mag verwachten. Denk bijvoorbeeld aan een supersnelle 2,2 GHz quad-core en 4 GB aan werkgeheugen. Het bijna 6 inch grote scherm met QHD-resolutie is ook niet bepaald mid-end. En op welke smartphone vind je tegenwoordig nou standaard 64 GB aan opslaggeheugen? Nee, met de hardware van de Elite x3 is heel weinig mis.

De software mag er ook wezen. De HP loopt op Windows 10, en daarmee wijkt hij af van andere toptoestellen. Die lopen immers voor het overgrote deel op Android. Voordeel van Windows 10 is dat het systeem erg overzichtelijk is. Het systeem van Windows 10 voor smartphones heeft erg veel weg van Windows 10 voor desktopcomputers. De integratie tussen de twee is ook uitstekend. Als je een Continuum-dock hebt, kan je zelfs je smartphone als desktop gebruiken.

Minpunten van de HP Elite x3

Windows 10 mag dan een overzichtelijk en goed geïntegreerd mobiel besturingssysteem zijn, er kleeft ook een nadeel aan. En dat is dat het app-aanbod voor Windows 10 het bij lange na niet haalt bij dat van Android of iOS. Dat hoeft niet voor iedereen een probleem te zijn, maar als je vaak bezig bent met allerhande apps, kan je met Windows 10 al snel tegen een muur oplopen.

HP Elite x3 reviews

Wat vind jij van deze telefoon? Plaats hier je HP Elite x3 review.

Telefoons vergelijkbaar met de HP Elite x3

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden