Vergelijk 2.007.939 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Honor 8 Pro

Ontdek hier alles over de Honor 8 Pro: vergelijk prijzen met of zonder abonnement, lees reviews en bekijk alle specificaties

Informatie over de Honor 8 Pro

De Honor 8 Pro is de Pro-uitvoering van de Honor 8. Met een 5,7 inch QHD-beeldscherm, Kirin 960-chipset en maar liefst 6 GB werkgeheugen is het toestel voorzien van uitstekende specificaties. Ook zit er net als op de vlaggenschepen van Huawei een dubbele camera op de achterzijde van het toestel. Deze zijn echter niet voorzien van Leica-lenzen, maar de Honor 8 Pro heeft wel een voordeliger prijskaartje dan zijn neven met de voornaam Huawei. De Honor 8 Pro biedt premium hardware voor een betaalbaar prijskaartje en zal de power-user niet snel in de kou laten staan.

Met Android 7.0 Nougat en de EMUI 5.1-gebruikersschil is de Honor 8 Pro eenvoudig te gebruiken. Het 5,7 inch QHD-beeldscherm maakt multitasken, het kijken van films en browsen van het web een prettige ervaring. Met maar liefst 6 GB werkgeheugen onder de motorkap is het toestel klaar om een groot aantal applicaties op de achtergrond of naast elkaar te draaien. Ook de dubbele 12-megapixelcamera schiet prima foto's en video's en met de 4000 mAh batterij is het toestel meerdere uren te gebruiken op een enkele batterijlading.

Belangrijkste Honor 8 Pro specificaties

  • 5,7 inch QHD-beeldscherm met resolutie van 1440 bij 2560 pixels
  • Kirin 960-chipset met 6 GB werkgeheugen
  • Android 7.0 Nougat met EMUI 5.1
  • Dubbele 12-megapixelcamera achterop, 8-megapixel selfiecamera
  • 4000 mAh batterij

Pluspunten Honor 8 Pro

De Honor 8 Pro heeft een prachtig ontwerp met minimale schermranden. Het 5,7 inch QHD-beeldscherm laat foto's, video's en series op groot formaat zien. Ook de EMUI 5.1-gebruikersschil van Huawei zorgt voor flink wat eye-candy en daarmee komt de gebruiker met smaak voor vormgeving weinig tekort. De dubbele 12-megapixelcamera's op de achterzijde schiet indrukwekkende foto's en video's die eenvoudig kunnen worden opgeslagen op het opslaggeheugen van 64 GB.

Onder de motorkap van de Honor 8 Pro ontbreekt ook weinig. Met de Kirin 960-chipset, die wel al kennen van de Huawei Mate 9 en Huawei P10, is het vlaggenschip in staat om alle recente apps en games te verslinden. Met maar liefst 6 GB werkgeheugen onder de motorkap kun je een groot aantal taken of apps naast elkaar of op de achtergrond draaien. Het toestel vraagt aardig wat energie; met een 4000 mAh batterij heeft de Honor 8 Pro genoeg energie in zich om een aantal uren mee te gaan op een enkele batterijlading.

Het toestel is voorzien van een USB Type-C aansluiting, dat snelle overdracht van data mogelijk maakt. Ook vinden we op de achterkant van het toestel een vingerafdrukscanner, welke alleen de rechtmatige eigenaar toegang tot het toestel geeft. Het opslaggeheugen van 64 GB is uit te breiden met een microSD-geheugenkaart en tot slot ontbreekt ook de vertrouwde 3,5mm-aansluiting niet.

Minpunten Honor 8 Pro

De Honor 8 Pro is een echte krachtpatser. Hoewel de camera's erg goed zijn, heeft Huawei de camera's van de Honor 8 Pro niet voorzien van Leica-lenzen. Dat is bijvoorbeeld bij de Huawei P10 wel het geval. Tegelijkertijd lever je dan wel in op werkgeheugen; dat heeft de P10 net wat minder. Verder is de hardware en software vergelijkbaar met vlaggenschepen van Huawei. 

Honor 8 Pro reviews

Wat vind jij van deze telefoon? Plaats hier je Honor 8 Pro review.

Telefoons vergelijkbaar met de Honor 8 Pro

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden