Vergelijk 2.007.939 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Google Pixel XL

Ontdek hier alles over de Google Pixel XL: vergelijk prijzen met of zonder abonnement, lees reviews en bekijk alle specificaties
De Google Pixel XL is niet langer te koop. Zie vergelijkbare telefoons.

Informatie over de Google Pixel XL

De Google Pixel XL is een phablet die geproduceerd wordt door HTC, maar dan onder de Google-naam op de markt komt. Daarmee is de Pixel XL, samen met zijn kleinere broer Pixel, de spirituele opvolger van de Huawei Nexus 6P, die ook in opdracht van Google werd gebouwd. De Google Pixel XL is dan ook uitgerust met de nieuwste versie van Android 7.1 Nougat en functies zoals de Pixel Launcher. Ook onder de motorkap is deze telefoon riant uitgerust: er bevindt zich namelijk een Snapdragon 821 onder de motorkap.

De Google Pixel XL is ontworpen voor mensen die zich echt Android-purist wanen. De software die op het toestel loopt is namelijk Android zoals Google het voor zich ziet, zonder enige uiterlijke aanpassingen. De Pixel XL heeft daarentegen wel een aantal unieke features, zoals de Google Assistant en de Pixel Launcher. Bovendien heeft de Pixel XL, net als zijn kleinere broertje, één van de beste smartphonecamera's die we ooit in een Google-toestel zagen. Ook is de Pixel XL uitgerust met een lekker groot AMOLED-scherm, waardoor ook multimedia goed uit de bus komt. Heb je liever een kleiner toestel? Kijk dan ook eens naar de Google Pixel.

Belangrijkste Google Pixel XL specificaties

  • 5,5 inch AMOLED-scherm met resolutie van 1440 bij 2560 pixels
  • Krachtige quad-core Snapdragon 821-processor, bijgestaan door 4 GB werkgeheugen
  • 32 of 128 GB aanwezige opslagruimte
  • 12-megapixelcamera aan de achterkant, 8-megapixelcamera aan de voorkant
  • Loopt op Android 7.1 Nougat, met extra Google-functies

Pluspunten van de Google Pixel XL

Het meest voor de hand liggende pluspunt van de Google Pixel XL is eigenlijk hetzelfde als dat van een Nexus-smartphone: de software. Net zoals de eerdere toestellen uit de Nexus-serie wordt de Google Pixel XL geleverd met de nieuwste versie van Android 7.1 Nougat, wat betekent dat je altijd up-to-date bent. Het voordeel hiervan is dat Google zelf verantwoordelijk is voor software-updates voor de Pixel XL. Je krijgt dus meteen een update zodra Google nieuwe software beschikbaar heeft. Ook wat veiligheidupdates betreft zit je altijd goed met de Pixel-serie, want deze worden vaak als eerste naar de Nexus- en Pixel-smartphones gebracht.

Android 7.1 Nougat is uitgerust met een aantal nieuwe handigheden ten opzichte van eerdere versies van Android. Zo is Doze verder verbeterd, waardoor je ook energie bespaart als het toestel gewoon in je zak zit en niet helemaal stil ligt. Daarnaast is er ondersteuning voor het gebruik van meerdere apps tegelijk toegevoegd. Zo kun je bijvoorbeeld YouTube bekijken terwijl je via WhatsApp met je vrienden chat. Ook het notificatiescherm is op de schop genomen, waardoor je nu meer informatie te zien krijgt en meer snelle handelingen kunt uitvoeren.

Een ander groot voordeel van de Google Pixel XL is uiteraard de hardware die onder de motorkap van het toestel zit. De Pixel XL en zijn kleinere broertje zijn de eerste toestellen die uitgerust zijn met de nieuwe Snapdragon 821-processor van Qualcomm, waardoor hij zich in dezelfde klasse bevindt als de HTC 10 en de Galaxy S7. Maar ook de camera's zijn van goede kwaliteit: de 12-megapixelcamera aan de achterkant schiet razendsnel strakke plaatjes en de 8-megapixelcamera aan de voorkant legt je selfies in hoge resolutie vast.

Minpunten van de Google Pixel XL

Veel luxe smartphones van tegenwoordig zijn voorzien van stof- en waterdichtheid in de vorm van een IP67- of IP68-certificering. Dat wil zeggen dat je smartphone niet kapot gaat als hij per ongeluk onderwater beland, wat handig is als je je telefoon een keer per ongeluk in water laat vallen of mee wil nemen naar het zwembad. De Pixel XL is niet uitgerust met een dergelijke certificering en is alleen ontworpen om een flinke regenbui te overleven. Veel mensen zullen hun smartphone toch uit de buurt houden van water, waardoor het voor veel gebruikers geen groot gemis is, maar als je een waterdichte smartphone zoekt kun je beter uitwijken naar een ander toestel.

Google Pixel XL reviews

Wat vind jij van deze telefoon? Plaats hier je Google Pixel XL review.

Telefoons vergelijkbaar met de Google Pixel XL

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden