Vergelijk 2.684.708 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Google Pixel 4a

Ontdek hier alles over de Google Pixel 4a: vergelijk prijzen met of zonder abonnement, lees reviews en bekijk alle specificaties

Informatie over de Google Pixel 4a

Midden in de coronacrisis presenteerde Google de Google Pixel 4a. Dit toestel is een soort 'light'-versie van de eerder uitgebrachte Google Pixel 4. Dat wil zeggen dat er een aantal overeenkomsten zijn tussen de toestellen, maar dat er zeker ook verschillen zijn. Dat laatste zorgt er vooral voor dat de prijs van de Google Pixel 4a aan de lagere kant gehouden kan worden. We zullen hier een paar verschillen benoemen maar vooral aangeven wat de Google Pixel 4a zo'n mooi toestel maakt.

Goede prestaties, een geweldige camera en een net updatebeleid. Dat is wat je van de Google Pixel 4a moet weten, al is er natuurlijk veel meer om te bespreken. De processor in de Pixel 4a is misschien iets minder vlot dan die van de Pixel 4, maar is daardoor niet meteen traag. Je kunt er goed mee vooruit en zoals gezegd kun je er ook mooie foto's mee maken. Dat komt vooral door de krachtige beeldsoftware die er op het toestel aanwezig is. Daarnaast krijgt het toestel software-ondersteuning recht uit het hart van Google zelf.

Belangrijkste specificaties van de Google Pixel 4a

  • 5,81 inch OLED-display met een Full HD+-resolutie van 1080 bij 2340 pixels
  • Qualcomm Snapdragon 730G octa-core processor, geklokt op 2,2 GHz
  • 6GB RAM aangevuld met 128GB niet-uitbreidbaar geheugen
  • 12.2-megapixelcamera met optische beeldstabilisatie achterop, 8-megapixelselfiecamera
  • Accucapaciteit van 3140mAh met snellaadtechnologie
  • Draait op Android 10

Google Pixel 4a prijzen vergelijken

Google Pixel 4a
Met abonnement: Vanaf € 29,00 p/m
Los toestel: € 539,00

Vergelijk prijzen

Pluspunten van de Google Pixel 4a

Het scherm van de Google Pixel 4a is een oled-paneel. Dat wil zeggen dat alle pixels individueel aan te sturen zijn en ook dat deze niet altijd aan hoeven te staan. In plaats van het "weergeven" van zwart, schakelen de pixels van een oled-paneel zich simpelweg uit. Het resultaat is een diepe en rijke kleurweergave met het bijkomend voordeel dat het scherm relatief energiezuinig is. Gezien het scherm doorgaans de grootste stroomverbruiker is, is dat wel zo prettig.

De Google Pixel 4a heeft een 12,2 megapixelcamera. Dat lijkt misschien niet zo indrukwekkend in een tijd waarin een camera met 48 megapixels niet zeldzaam is. Toch heeft Google hierbij een troef achter de hand. De sensor vangt het licht heel goed op maar het echte paradepaardje is de software die de beelden verwerkt. Dat heeft Google dusdanig doorontwikkeld dat je bij iedere 'klik' een mooi beeld vangt.

Minpunten van de Google Pixel 4a

Wat een beetje jammer is bij de Google Pixel 4a is dat het geheugen niet uitbreidbaar is met een microSD-geheugenkaart. Als je toestel vol is, dan is het toch echt tijd voor een grote schoonmaak. Waar je bij andere toestellen er wat geheugen bij kunt plakken gaat dat hier dus niet. Wel is de Pixel 4a uitgerust met 128GB opslaggeheugen, en dat is niet weinig. Je kunt er dus wel een tijdje mee vooruit voordat je echt stappen moet ondernemen.

Google Pixel 4a reviews

Wat vind jij van deze telefoon? Plaats hier je Google Pixel 4a review.

Tip: Vergelijk Google Pixel 4a prijzen met abonnement vanaf € 29,00

Telefoons vergelijkbaar met de Google Pixel 4a

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden