Vergelijk 2.432.928 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Google Pixel 4

Ontdek hier alles over de Google Pixel 4: vergelijk prijzen met of zonder abonnement, lees reviews en bekijk alle specificaties

Informatie over de Google Pixel 4

De toestellen uit de Google Pixel-lijn staan bekend om hun uitstekende camera's. Jarenlang heeft Google vastgehouden aan één camera aan de achterzijde. Met de Google Pixel 4 ziet het ernaar uit dat de Amerikaanse techgigant afstapt van het idealistische idee om slechts één lens te gebruiken. Hoewel de Google Pixel 4 officieel nog niet in de winkels ligt, duiden alle geruchten erop dat de nieuwe smartphone van de techgigant over minimaal drie camera's aan de achterzijde gaat beschikken.

Welke lenzen er precies aanwezig zullen zijn, is op dit moment onbekend. Toestellen uit het high-end segment kiezen er vaak voor om een groothoeklens en/of telelens te plaatsen aan de achterzijde. Terwijl de groothoeklens kiekjes schieten in een bredere hoek dan de primaire lens, zoom je met een telelens in met zo min mogelijk kwaliteitsverlies. De Google Pixel 4 lijkt ook afstand te nemen van de vingerafdrukscanner aan de achterzijde. In plaats daarvan vind je een innovatieve scanner terug achter het oled-display.

Belangrijkste verwachte specificaties Google Pixel 4

  • 5,7 inch AMOLED-display met een FHD+-resolutie
  • Qualcomm Snapdragon 855 octa-core processor, geklokt op 2,84 GHz
  • Minstens 6GB RAM aangevuld met 64GB,128GB of 256GB niet-uitbreidbaar geheugen
  • 16- en 12-megapixelcamera's aan de achterzijde, één 8-megapixelselfiecamera lens aan de voorzijde
  • Draait op Android 10 uit de doos met Pixel-interface

Verwachte pluspunten Google Pixel 4

Hoewel de Pixel 4 op het moment van schrijven nog niet in de winkels ligt, kan het bijna niet anders dan dat het paradepaardje van de techgigant over een fantastische camera-opzet gaat beschikken. Met name de Google-camerasoftware perfectioneert de geschoten plaatjes. Ook is de Pixel 4 zonder meer snel te noemen. Zo is er hoogstwaarschijnlijk een hoogwaardige Snapdragon 855-chipset aanwezig én draait de telefoon op een schone versie van Google's Android, waardoor browsen en swipen uitermate soepel verloopt.

Met de telefoons van Google ben je standaard verzekerd van twee grote systeemupdates. Naast de twee systeemupdates belooft Google eveneens minimaal drie jaar aan beveiligingsupdates te leveren vanaf de release. Deze belofte komt overeen met telefoons die deelnemen aan het Android One-programma. Dit zijn toestellen die niet van Google afkomstig zijn, maar wel (vrijwel) dezelfde software en updategarantie gebruiken als onderscheidende feature.

Verwachte minpunten Google Pixel 4

De Google Pixel 4 beschikt waarschijnlijk niet over een koptelefooningang. Sinds de Google Pixel 2 is er geen enkele high-end Pixel meer uitgebracht met deze oerdegelijke ingang. Wil je toch gebruikmaken van een 3,5mm poort en een Pixel-smartphone? Dan ben je aangewezen op de goedkopere Google Pixel 3a en Pixel 3a XL. Deze beestjes zijn iets langzamer dan onder meer de Pixel 4, maar bieden wel een schone versie van Android en prachtige camerakiekjes.

Google Pixel 4 reviews

Wat vind jij van deze telefoon? Plaats hier je Google Pixel 4 review.

Tip: Vergelijk Google Pixel 4 prijzen met abonnement vanaf € 27,50

Telefoons vergelijkbaar met de Google Pixel 4

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden