Vergelijk 3.075.313 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Google Pixel

Ontdek hier alles over de Google Pixel: vergelijk prijzen met of zonder abonnement, lees reviews en bekijk alle specificaties
De Google Pixel is niet langer te koop. Zie vergelijkbare telefoons.

Informatie over de Google Pixel

De Google Pixel is een smartphone die gemaakt is door HTC, maar wordt uitgegeven onder Google's eigen naam. Daarmee is de Pixel de spirituele opvolger van de LG Nexus 5X, die ook voor Google werd geproduceerd. Het toestel is uitgerust met Android 7.1 Nougat en de Pixel Launcher. Wat betreft specificaties is het in ieder geval niet slecht bedeeld: er is namelijk een Snapdragon 821 chipset aan boord.

De Google Pixel is ontworpen voor echte Android-puristen. De software die je aan boord vindt is namelijk Android zoals Google het bedoeld heeft, zonder enige aanpassingen in de vorm van skins. Google heeft de Pixel wel voorzien van een aantal unieke features, zoals de Google Assistant en de Pixel Launcher. Bovendien heeft de Pixel de beste smartphonecamera ooit in een Google-toestel, met één van de snelste sluitervertragingen die we tot dusver in een smartphone zagen. Daarnaast is de Pixel uitgerust met een riant AMOLED-scherm, voor scherpe beelden en strakke kleuren.

Belangrijkste Google Pixel specificaties

  • 5 inch AMOLED-scherm met resolutie van 1080 bij 1920 pixels
  • Krachtige quad-core Snapdragon 821-processor, bijgestaan door 4 GB werkgeheugen
  • 32 of 128 GB aanwezige opslagruimte
  • 12-megapixelcamera aan de achterkant, 8-megapixelcamera aan de voorkant
  • Loopt op Android 7.1 Nougat, met extra Google-functies

Pluspunten van de Google Pixel

Het meest voorname pluspunt van de Google Pixel is eigenlijk hetzelfde als dat van een Nexus-toestel: de software. Net als zijn voorgangers uit het Nexus-programma wordt de Google Pixel geleverd met de allernieuwste versie van Android, wat in dit geval Android 7.1 Nougat is. Het bijkomende voordeel is dat Google zelf direct verantwoordelijk is voor software-updates voor de Pixel. Dit betekent doorgaans dat je meteen een update krijgt zodra Google nieuwe software beschikbaar heeft. Ook wat veiligheidsupdates betreft zit je altijd goed met de Pixel.

Android 7.1 Nougat heeft een aantal nieuwe functies die vooral voor hevige gebruikers interessant kunnen zijn. Zo is Doze uit Marshmallow nog verder verbeterd, waardoor je ook als je toestel gewoon in je zak zit meer energie bespaart. Daarnaast is er ondersteuning voor meerdere apps tegelijk toegevoegd. Zo kun je bijvoorbeeld tijdens het autorijden je Spotify beheren terwijl je tegelijkertijd navigatie via Google Maps aan hebt. Bovendien is het notificatiescherm op de schop genomen, waardoor je nu nog meer informatie te zien krijgt. 

Een ander groot voordeel van de Google Pixel is natuurlijk de interne hardware van het toestel. De Pixel is de eerste smartphone die uitgerust is met de nieuwe Snapdragon 821-processor van Qualcomm, waardoor hij met gemak kan wedijveren met bijvoorbeeld de Galaxy S7 of de LG G5. Ook de camera's zijn van hoogwaardige kwaliteit: de 12-megapixelcamera aan de achterkant schiet strakke plaatjes en met de 8-megapixelcamera aan de voorkant maak je selfies in extreem hoge resolutie.

Minpunten van de Google Pixel

Veel vlaggenschepen zijn tegenwoordig uitgerust met een IP67- of IP68-certificering. Dit betekent dat een telefoon onderwater kan gaan zonder kapot te gaan, iets wat handig kan zijn voor ongelukjes of als je je telefoon mee wil nemen naar het zwembad. De Pixel is niet uitgerust met deze certificering en is alleen ontworpen om een regenbui te kunnen overleven. Daar staat tegenover dat veel mensen hun telefoon toch nooit in de buurt van water zullen gebruiken, waardoor je geen mis zult hebben.

Google Pixel reviews

Wat vind jij van deze telefoon? Plaats hier je Google Pixel review.

Telefoons vergelijkbaar met de Google Pixel

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden