Vergelijk 2.615.699 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Fairphone 3 Plus

Ontdek hier alles over de Fairphone 3 Plus: vergelijk prijzen met of zonder abonnement, lees reviews en bekijk alle specificaties

Informatie over de Fairphone 3 Plus

De Fairphone 3+ is een net iets nieuwer broertje van de Fairphone 3. De meeste onderdelen zijn inwisselbaar, en dat kan ook daadwerkelijk, want de Fairphone 3 en 3+ zijn volledig zelf repareerbaar. Je kan zelfs losse onderdelen bij Fairphone bestellen. De verschillen met zijn voorganger zijn bij de Fairphone 3+ niet enorm; er is een betere 48 megapixel camera aan de achterkant, een betere 16 megapixel selfiecamera en de interne speaker heeft dubbel zoveel volume.

Met de Fairphone 3+ haal je een smartphone in huis die zoveel als mogelijk gebruik maakt van grondstoffen die op een eerlijke manier zijn gewonnen. Tegelijk wil het de levensduur van toestellen verhogen door lang software-updates te blijven bieden én de toestellen dus repareerbaar te maken.

Belangrijkste specificaties van de Fairphone 3+

  • Snapdragon 632-processor, bijgestaan door 4GB werkgeheugen
  • 5,65 inch Full HD-lcd-paneel
  • 48-megapixelcamera achterop, 16-megapixelselfiecamera
  • Draait op Android 10
  • 3040 mAh accucapaciteit

Pluspunten van de Fairphone 3+

De modulariteit van het toestel is een gigantisch pluspunt. Wanneer je een ander toestel hebt kun je al gauw veel betalen om het toestel te laten repareren of het risico lopen om iets te beschadigen wanneer je het zelf probeert te fixen. Bij Fairphone bestel je snel en eenvoudig een vriendelijk geprijsd vervangend onderdeel. Daarnaast geeft Fairphone je alle instructies die je nodig hebt om het onderdeel veilig en soepel te vervangen. Als extra bonus geeft het een machtig gevoel wanneer je je eigen hardware fixt.

Een ander pluspunt van de Fairphone 3+ is dat je met de aanschaf van het toestel niet bijdraagt aan droevige arbeidsomstandigheden in landen waar de grondstoffen voor je telefoon worden gewonnen. Fairphone koopt zijn productiematerialen zoveel mogelijk duurzaam in, zodat jij met een gerust hart een Fairphone 3+ kan kopen.

Minpunten van de Fairphone 3+

Hoewel de camera in de Fairphone 3+ niet echt slecht is te noemen, heeft het toestel slechts één lens. In een tijd waar haast ieder toestel minimaal drie camera's heeft ligt de Fairphone 3 dus een beetje achter. Zoals gezegd zullen de foto's niet direct tegenvallen, maar het maken van een groothoekfoto zit er niet echt in. Met de nieuwe cameramodule maak je echter al een stuk betere foto's dan met de Fairphone 3.

Fairphone 3 Plus reviews

Wat vind jij van deze telefoon? Plaats hier je Fairphone 3 Plus review.

Tip: Vergelijk Fairphone 3 Plus prijzen met abonnement vanaf € 18,50

Telefoons vergelijkbaar met de Fairphone 3 Plus

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden