Vergelijk 2.453.481 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Fairphone 3

Ontdek hier alles over de Fairphone 3: vergelijk prijzen met of zonder abonnement, lees reviews en bekijk alle specificaties

Informatie over de Fairphone 3

Fairphone staat als smartphonefabrikant wat anders in de markt dan anderen. Het idee achter Fairphone als bedrijf is dat er zo min mogelijk smartphones worden gekocht, maar vooral dat men er absoluut alles uithaalt. We gooien namelijk al redelijk snel onze smartphones in de prullenbak als bijvoorbeeld het scherm een scheur oploopt. Bij Fairphone kun je dan simpelweg een nieuw, los scherm bestellen en dit vrij gemakkelijk zelf installeren. Dat geldt ook voor onder andere de camera, luidspreker en oplaadpoort.

Met de Fairphone 3 lanceert het bedrijf haar vierde smartphone sinds 2013. De achterkant van de Fairphone 3 is semi-transparant zodat je de onderdelen goed kunt zien zitten. Daarnaast ziet het er ook gewoon stoer uit. Het toestel is niet uitgerust met de allerstrakste specificaties, maar dat is eigenlijk best logisch. Wanneer je een smartphone ontwerpt die goed voor het milieu is, dan wil je niet dat de consument daar de hoofdprijs voor hoeft te betalen. Dat gezegd hebbende is het ook niet zo dat het een tegend langzaam toestel is.

Belangrijkste specificaties van de Fairphone 3

  • Snapdragon 632-processor, bijgestaan door 4GB werkgeheugen
  • 5,65 inch Full HD-lcd-paneel
  • 12-megapixelcamera achterop, 8-megapixelselfiecamera
  • Draait op Android 9.0 Pie
  • 3000 mAh accucapaciteit

Pluspunten van de Fairphone 3

We zouden heel flauw kunnen doen en zeggen dat een betere toekomst het grootste pluspunt is van de Fairphone 3. Dat is wel zo, maar je wil natuurlijk ook vooruit kunnen met je smartphone. Dat kan met de Fairphone 3 dan ook uitstekend. De Snapdragon 632 is misschien niet de allersnelste processor, maar de chip is wel relatief zuinig en als het nodig is kan deze ook best rap zijn. Al je apps zullen het prima doen, al worden zware games misschien iets minder vlot gedraaid.

De modulariteit van het toestel is een gigantisch pluspunt. Wanneer je een ander toestel hebt kun je al gauw veel betalen om het toestel te laten repareren of het risico lopen om iets te beschadigen wanneer je het zelf probeert te fixen. Bij Fairphone bestel je snel en eenvoudig een vriendelijk geprijsd vervangend onderdeel. Daarnaast geeft Fairphone je alle instructies die je nodig hebt om het onderdeel veilig en soepel te vervangen. Als extra bonus geeft het een machtig gevoel wanneer je je eigen hardware fixt.

Minpunten van de Fairphone 3

Hoewel de camera in de Fairphone 3 niet echt slecht is te noemen, heeft het toestel slechts één lens. In een tijd waar haast ieder toestel minimaal drie camera's heeft ligt de Fairphone 3 dus een beetje achter. Zoals gezegd zullen de foto's niet direct tegenvallen, maar het maken van een groothoekfoto zit er niet echt in. Tenzij Fairphone nog komt met een andere cameramodule, deze zou je dan later alsnog aan kunnen schaffen en zelf kunnen vervangen.

Fairphone 3 reviews

Wat vind jij van deze telefoon? Plaats hier je Fairphone 3 review.

Tip: Vergelijk Fairphone 3 prijzen met abonnement vanaf € 23,50

Telefoons vergelijkbaar met de Fairphone 3

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden