Vergelijk 2.563.016 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Fairphone 2

Ontdek hier alles over de Fairphone 2: vergelijk prijzen met of zonder abonnement, lees reviews en bekijk alle specificaties
(9 reviews )
De Fairphone 2 is niet langer te koop. Zie vergelijkbare telefoons.

Informatie over de Fairphone 2

De Fairphone 2 is een duurzame smartphone waarvan je een groot aantal onderdelen kunt vervangen. De fabrikant laat met deze nieuwe Fairphone zien dat je ook sociaal-bewust zijn bij aanschaf van je nieuwe toestel. De Fairphone 2 is gemaakt met zoveel mogelijk conflictvrije materialen, en wordt geproduceerd in fabrieken die beter voor hun werknemers zorgen. Omdat onder andere het batterij, het scherm en de camera gemakkelijk vervangen kunnen worden gaat de Fairphone 2 langer mee dan de gemiddelde smartphone. Het is de opvolger van de eerste Fairphone.

Belangrijkste Fairphone 2 specificaties

  • 4,95 inch LCD-scherm met resolutie van 1080x1920 pixels
  • 2,2 GHz quad-core processor, 2 GB werkgeheugen
  • 8 megapixelcamera achterop
  • 32 GB opslagruimte ingebouwd, opslagruimte uitbreidbaar met microSD-geheugenkaart
  • Loopt op Android 5.1 Lollipop
  • Veel losse onderdelen makkelijk vervangbaar, van scherm tot camera tot USB-poort
 
 
Voor wie is de Fairphone 2?

De Fairphone 2 is een degelijke smartphone met alles er op en er aan wat je van een moderne smartphone verwacht. Door het feit dat veel losse onderdelen van de telefoon te vervangen zijn kun je de telefoon lang gebruiken: als er een onderdeel kapot gaat kun je het gewoon vervangen en hoef je niet meteen een nieuwe telefoon te kopen. Daarnaast doet Fairphone als bedrijf zijn best om alleen eerlijke en duurzame materialen te gebruiken in deze telefoon. Als je het belangrijk vindt dat je smartphone van eerlijke en duurzame afkomst is, is de Fairphone 2 een erg gunstige en vooral snelle optie.

Pluspunten van de Fairphone 2

De Fairphone 2 heeft een snelle Snapdragon 801-processor aan boord die bijgestaan wordt door 2 gigabytes aan werkgeheugen. Dit betekent dat het een bijzonder snelle telefoon is die de laatste apps en games zonder enige moeite kan draaien. Daarnaast wordt de hardware aangedreven door de nieuwste versie van Android: versie 5.1 Lollipop. Hiermee heb je toegang tot de Google Play Store, waar je duizenden apps en games kunt vinden, inclusief populaire apps zoals WhatsApp en Facebook. 

Een andere mooie bijkomstigheid van de Fairphone 2 is dat er ingebouwde dual-sim ondersteuning aanwezig is. Dit betekent dat je altijd bereikbaar kunt zijn op twee nummers: ideaal als je veel in het buitenland bent. 

Minpunten van de Fairphone 2

Omdat de Fairphone 2 op een eerlijke en duurzame manier geproduceerd wordt ligt de prijs van het toestel wat hoger dan bij zijn concurrenten. Het nagaan van de productie van alle grondstoffen is immers een kostige bezigheid. Hier staat dan wel weer tegenover dat je voor deze prijs bijzonder krachtige hardware krijgt die kan wedijveren met toestellen van vlaggenschip-niveau. En dat op duurzame wijze! 

Fairphone 2 reviews

Onze bezoekers geven de Fairphone 2 een gemiddelde beoordeling van 6.
Bekijk Fairphone 2 reviews of schrijf zelf een review.

(december 2019)

Pluspunten:

Het feit dat het een 'fair'phone is, gaf voor mij de doorslag om hem aan te schaffen. Het is ook de reden dat ik dapper volhoudt, ondanks de bezwaren waar ik tegenaan loop. Maar ik weet niet voor hoe lang, eerlijk gezegd.

Minpunten:

Ik ben niet enthousiast over de camera, vindt de kleuren en de helderheid onder de maat. De batterij gaat heel snel leeg. Ik heb na anderhalf jaar in arren moede een nieuwe batterij gekocht en nu is het mogelijk nog erger! En dan heb ik niet eens veel apps erop staan. Ik gebruik mijn iPhone 4s (n.b.) ernaast als voicerecorder en wat kleine apps, vanwege dat energielek. De oplader die meegeleverd was had een vaste stekker, dus ik heb ook een andere oplader moeten kopen om de telefoon te kunnen opladen in de auto of hoe dan ook ergens via usb.
(juli 2019)

Pluspunten:

Mooi streven om naar conflictvrije telefoon te gaan
Customizability van de software
Modulair design

Minpunten:

Snelheid
Batterij
Kwaliteit van onderdelen (moet vaak vervangen worden, in 2 jaar tijd 5 buitenkanten en 2 batterijen versleten)
Maar vooral klantenservice. Wordt traag en slecht geholpen. Geen passende oplossingen gegeven, wordt niet meegedacht.

Telefoons vergelijkbaar met de Fairphone 2

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden