Vergelijk 4.181.153 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Beste dual-sim telefoons

Alle mobiele telefoons

Informatie over Dual-sim telefoons

Met een dual-sim telefoon kun je twee sim-kaarten gebruiken op één telefoon. Een compleet overzicht van alle dual-sim telefoons en dual-sim smartphones vind je hier.

Hoe werkt dual-sim?

Er is een belangrijk onderscheid te maken tussen verschillende dual-sim telefoons. Er zijn grofweg drie verschillende varianten. Ten eerste heb je de zogeheten 'active dual-sim'; toestellen die twee simkaarten tegelijkertijd kunnen bedienen via twee antennes. Op deze toestellen ben je dus ook altijd bereikbaar op allebei de nummers. Deze telefoons komen niet heel veel voor.

De tegenhanger hiervan is 'standby dual-sim'. Je bent op beide simkaarten bereikbaar, maar de telefoon heeft maar 1 antenne. Als je dus met de ene sim-kaart actief bezig bent, kan je niet worden gebeld op de andere. Als je niet met een van de sim-kaarten bezig bent, ben je dus wel gewoon op beide nummers bereikbaar. In het menu van vrijwel elke dual-sim telefoon kan je overigens gemakkelijk instellen welke simkaart je voor welke taak (bellen, sms'en of internetten) wil gebruiken. Het grootste deel van de dual-sim telefoons maakt gebruik van het dual-sim standby-principe.

De derde soort dual-sim telefoons maakt gebruik van dual-sim shift. Je bent bij deze technologie niet op beide nummers bereikbaar maar kan in het menu van de telefoon kiezen welke sim-kaart je actief wil laten zijn. Het is vooral handig als je af en toe moet bellen met een ander nummer, maar er niet persé op bereikbaar hoeft te zijn. Dual sim shift komt vooral voor bij de goedkopere dual-sim toestellen.

Benieuwd welke versie van dual-sim het toestel heeft? Als een toestel dual-sim heeft, staat onder het kopje Specificaties bij de desbetreffende telefoon ook altijd welke variant van dual-sim het toestel ondersteunt.

Voordelen van dual-sim

Als gezegd is het scheiden van zaken hét kenmerk van dual-sim telefoons. Allereerst is dit zeer praktisch bij het scheiden van werk en privé. Wat is er onhandiger dan persoonlijke sms'jes tussen al je zakelijke berichten? In dat geval kies je het beste voor dual-sim. Ook kan dual-sim makkelijk zijn als je werkt of woont nabij de grensstreek en vaak deze grens passeert of om andere redenen veel in het buitenland bent. Dankzij de twee simkaarten zit je nooit opgescheept met torenhoge kosten vanwege bellen in het buitenland. Tenslotte zijn er mensen met meerdere abonnementen of met een abonnement en prepaid simkaart. In al deze situaties is een dual-sim telefoon zeker het overwegen waard.

Zijn dual-sim telefoons anders?

Nee, eigenlijk zijn dual-sim toestellen precies hetzelfde als reguliere gsm's waar maar één sim-kaart in kan. Het enige verschil is dus dat er bij dual-sim twee simkaarten geplaatst kunnen worden, en dat je op twee nummers gebeld kan worden. Bovendien zijn ook dual-sim toestellen in alle soorten en maten te krijgen. Sommige fabrikanten hebben andere namen voor hun dual-sim toestellen: toestellen die 'Duos', 'Dual', 'Duo Sim' of iets vergelijkbaars heten ondersteunen het gebruik van twee simkaarten tegelijk.

Lees verder / Inklappen
Nokia 5.1 Nokia 5.1 Vergelijk prijzen Abo vanaf: € 11,50 p/m
Los toestel: € 117,00
LG G5 SE LG G5 SE Prijzen los toestel Los toestel: € 369,00
Wiko VIEW PRIME Wiko VIEW PRIME Prijzen los toestel Los toestel: € 239,99
Samsung Galaxy A6 Plus (2018) Samsung Galaxy A6 Plus (2018) Vergelijk prijzen Abo vanaf: € 14,50 p/m
Los toestel: € 175,00
BlackBerry KEY2 LE BlackBerry KEY2 LE Vergelijk prijzen Abo vanaf: € 21,00 p/m
Los toestel: € 349,00
Alcatel Idol 4 Alcatel Idol 4 Prijzen los toestel Los toestel: € 219,00
Huawei P9 Lite Huawei P9 Lite Prijzen los toestel Los toestel: € 269,00
Motorola Moto E5 Plus Motorola Moto E5 Plus Vergelijk prijzen Abo vanaf: € 11,50 p/m
Los toestel: € 139,00
Motorola Moto E5 Motorola Moto E5 Prijzen los toestel Los toestel: € 119,99
Nokia 3 Nokia 3 Prijzen los toestel Los toestel: € 149,00
Lenovo K6 Lenovo K6 Prijzen los toestel Los toestel: € 198,00
Xiaomi Mi 8 Lite Xiaomi Mi 8 Lite Vergelijk prijzen Abo vanaf: € 14,00 p/m
Los toestel: € 189,00
Sony Xperia XA1 Plus Sony Xperia XA1 Plus Prijzen los toestel Los toestel: € 299,00
Alcatel 3C Alcatel 3C Prijzen los toestel Los toestel: € 99,00
Wiko View Max Wiko View Max Prijzen los toestel Los toestel: € 179,99
Huawei Y6 II Compact Huawei Y6 II Compact Prijzen los toestel Los toestel: € 149,00
HTC Desire 628 HTC Desire 628 Prijzen los toestel Los toestel: € 229,00
HTC U Ultra HTC U Ultra Vergelijk prijzen Abo vanaf: € 13,50 p/m
Los toestel: € 169,00
Honor 7X Honor 7X Vergelijk prijzen Abo vanaf: € 13,50 p/m
Los toestel: € 156,00

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden