Vergelijk 2.546.759 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Doro 8080

Ontdek hier alles over de Doro 8080: vergelijk prijzen met of zonder abonnement, lees reviews en bekijk alle specificaties

Informatie over de Doro 8080

Doro richt zich als bedrijf op een groeiende groep senioren die graag een smartphone heeft, maar er niet heel bedreven is in de moderne technologie. De toestellen van DOro worden voorzien van software die het zeer gemakkelijk maakt om aan de slag te gaan met apps als WhatsApp, Facebook en Netflix. Stap voor stap wordt er aan de gebruiker uitgelegd hoe het toestel werkt. Mocht er iets niet duidelijk zijn, dan is er gemakkelijk ondersteuning te vinden op het toestel zelf.

De Doro 8080 volgt deze traditie. Het toestel is voorzien van keurige specificaties om een flinke tijd mee vooruit te kunnen. Het toestel heeft aan de voorkant een vingerafdrukscanner, op de achterkant een noodknop en ook nog eens en prima camera. De Doro 8080 werkt goed samen met gehoortoestellen, een digitale assistent en heeft een oplaadpoort waar de kabel op twee manieren inpast. Een veel makkelijkere manier van opladen.

Belangrijkste specificaties van de Doro 8080

  • Qualcomm Snapdragon 439-processor, bijgestaan door 3GB werkgeheugen
  • 5,7 inch lcd-beeldscherm met HD+-resolutie
  • 16-megapixelcamera achterop, 5-megapixelselfiecamera
  • Draait op Android 9.0 Pie met Doro's aangepaste software eroverheen
  • 3200 mAh accucapaciteit

Pluspunten van de Doro 8080

Zoals hierboven al eens aangestipt is de software die op Doro-smartphones draait uitstekend ingericht op senioren. De diverse knoppen zijn wat groter gemaakt, lettertypes zijn aangepast en het hele toestel is erop ingericht om assistentie te bieden bij het bedienen van de smartphone. De initiële installatie is al ingericht om het gebruiker zo gemakkelijk mogelijk te maken.

De Doro 8080 is een beetje anders dan andere senioren-toestellen. Waar veel smartphones voor ouderen een beetje blijven steken qua specificaties is er bij de Doro 8080 flink uitgepakt. Het toestel is voorzien van, onder andere, 4G-functionaliteit, een usb-c-poort, NFC, 5GHz Wi-Fi, een groot scherm en een vingerafdrukscanner. Een bomvol toestel dat toch een prettige behuizing heeft en een dito prijskaartje.

Minpunten van de Doro 8080

Het enige dat eigenlijk ontbreekt aan de specificaties van de Doro 8080 is waterbestendigheid. Bij het doen van de vaat zou het kunnen gebeuren dat het toestel zomaar in het water valt. Dan zou het jammer zijn als het toestel meteen aan zijn einde komt. Toch zal de Doro 8080 wel het een en ander overleven, maar volledige bescherming of garantie heb je helaas niet.

Doro 8080 reviews

Wat vind jij van deze telefoon? Plaats hier je Doro 8080 review.

Tip: Vergelijk Doro 8080 prijzen met abonnement vanaf € 20,00

Telefoons vergelijkbaar met de Doro 8080

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden