Vergelijk 3.042.463 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Doro 8040

Ontdek hier alles over de Doro 8040: vergelijk prijzen met of zonder abonnement, lees reviews en bekijk alle specificaties

Informatie over de Doro 8040

De Doro 8040 is de ideale smartphone voor senioren. Om te beginnen is hij lekker compact dankzij zijn 5,0 inch grote scherm waardoor je hem met gemak overal mee naartoe neemt. Je hoeft je ook geen zorgen te maken dat hij halverwege de dag op is: de batterij is groot en krachtig genoeg om langere tijd mee te gaan. Of je nou het laatste nieuws wil lezen of de Facebook statusupdate van je (klein)zoon of dochter wil bekijken, het kan allemaal met de Doro 8040.

Achterop vinden we een 8-megapixelcamera waarmee je alle mooie en dierbare momenten haarscherp vastlegt. En hippe senioren kunnen uiteraard ook een selfie schieten en met de wereld delen. En vanzelfsprekend heeft de Doro 8040 alle toeters en bellen die je van een seniorentelefoon mag verwachten, zoals een noodknop en Hearing Aid Compatibility (HAC).

Belangrijkste specificaties Doro 8040

  • 5,0 inch LCD-display met een resolutie van 720 bij 1280 pixels (HD)
  • 1,5 GHz krachtige quad-core processor van MediaTek
  • 2GB werkgeheugen in combinatie met 16GB intern geheugen (uitbreidbaar met microSD-kaart)
  • 8-megapixelcamera met LED-flitser aan de achterkant, 2-megapixelselfiecamera voorop
  • 2920 mAh batterij
  • Draait op Android 7.0 Nougat

Pluspunten Doro 8040

Een van de grootste pluspunten van de Doro 8040 is dat hij klein en compact is. Zodoende past hij altijd in een broekzak, rugzak of handtas. Een klein scherm betekent echter niet dat teksten moeilijk te lezen zijn. De weergavegrootte is eenvoudig aan te passen via het instellingenmenu, evenals de kleurweergave (kleurinversie). In geval van nood hoef je alleen maar op de assistentie- of noodknop op de achterkant te drukken. Daarbij wordt de luidspreker automatisch ingeschakeld zodat je degene aan de andere kant van de lijn goed kunt verstaan.

De Doro 8040 is van de lange adem. Dat is te danken aan de forse 2920 mAh batterij. Dat is bijna net zo veel vermogen als de gemiddelde moderne smartphone, wat betekent dat hij zonder problemen de hele dag meegaat als hij is opgeladen. Tevens is hij toekomstbestendig. Je kunt namelijk op ieder moment de opslagcapaciteit uitbreiden, voor het geval 16GB te weinig is.

Minpunten Doro 8040

De software waarop de Doro 8040 draait is behoorlijk gedateerd. Dat is namelijk Android 7.0 Nougat, dat in augustus 2016 werd uitgebracht door Google. Een update zit er dan ook niet meer in. De interface is daarentegen wel optimaal afgestemd om zo gebruiksvriendelijk mogelijk te zijn. Ideaal dus als je voor het eerst met een smartphone werkt. De hardware onder de motorkap is eveneens niet de allernieuwste, waardoor het vaak even duurt voordat apps zijn opgestart of webpagina’s zijn geladen. Daarentegen is hij wel een stuk krachtiger dan zijn tegenhanger, de Doro 8035.

Doro 8040 reviews

Wat vind jij van deze telefoon? Plaats hier je Doro 8040 review.

Tip: Vergelijk Doro 8040 prijzen met abonnement vanaf € 14,00

Telefoons vergelijkbaar met de Doro 8040

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden