Vergelijk 2.476.565 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Doro 8035

Ontdek hier alles over de Doro 8035: vergelijk prijzen met of zonder abonnement, lees reviews en bekijk alle specificaties

Informatie over de Doro 8035

De Doro 8035 is een compacte smartphone voor senioren. Naast de welbekende Android-interface heeft de fabrikant hem uitgerust met een actiegebaseerde interface. Hierdoor voeg je in een handomdraai widgets toe aan je startscherm, of schrijf je een sms-bericht aan je (schoon)zoon of dochter. Voor wie met een gehoorapparaat rondloopt heeft Doro de HAC-modus geïnstalleerd. Zelfs als je niet al te best meer hoort heb je moeiteloos lange telefoongesprekken. In geval van nood heeft de dit toestel achterop een assistentieknop.

Doro 8035 review

Doro 8035 review

22 sep 2018 - Misschien gaat er niet direct een belletje rinkelen als je de naam Doro hoort. Toch is het een grote en bekende fabrikant, maar dan onder een specifieke doelgroep: senioren. In deze review nemen we de Doro 8035 onder handen en kijken we in hoeverre hij de ideaal metgezel is voor ouderen.

Weliswaar heeft de Doro 8035 niet de krachtigste hardware, maar je kunt er probleemloos bijvoorbeeld WhatsApp-berichten mee versturen. De 5-megapixelcamera aan de achterkant levert degelijke plaatjes af. Ideaal om je kleinkinderen te vereeuwigen, aan leeftijdsgenoten te laten zien en erover op te scheppen.

Belangrijkste specificaties Doro 8035

  • 5.0 inch LCD-display met HD-resolutie van 720 bij 1280 pixels
  • Qualcomm Snapdragon 210, quad-core CPU, geklokt op een snelheid van 1,1 GHz
  • 2GB werkgeheugen in combinatie met 16GB intern geheugen, uitbreidbaar met microSD-kaart tot 256GB
  • 5-megapixelcamera met elektronische beeldstabilisatie en LED-flitser achterop, 2-megapixelselfiecamera aan de voorzijde
  • Draait op Android 7.1.2

Pluspunten Doro 8035

De Doro 8035 heeft diverse features die perfect zijn voor senioren. Dankzij de assistentieknop is hulp altijd binnen handbereik. Als je door de jaren heen steeds slechter bent gaan zien, gebruik dan een van de vele opties die Kleurcorrectie biedt. Door opties als Lettergrootte en Lettercontrast is alles op het scherm extra goed te lezen. Als je de HAC-modus inschakelt, voer je telefoongesprekken als vanouds. De LED-flitser op de achtergrond fungeert tevens als zaklamp. Handig als je in het donker op zoek bent naar sleutels, of een glaasje water wilt halen zonder alle lampen aan te zetten.

5 megapixels klinkt misschien niet indrukwekkend, maar de camera schiet best nog aardige plaatjes met heel wat detail. Met de Doro 8035 leg je alle bijzondere momenten haarscherp vast. 16GB geheugen klinkt misschien wat aan de krappe kant. Voor een paar tientjes heb je tegenwoordig al een microSD-kaart. Voor je het weet kun je weer volop aan de bak met de camera.

Minpunten Doro 8035

De hardware onder de motorkap is behoorlijk gedateerd. Deze zagen we eerder in smartphones die enkele jaren geleden ten tonele verschenen. Houd er dus rekening mee dat alles van opstarten tot mobiel internet en downloaden van apps zijn tijd nodig heeft. Ook de software is behoorlijk gedateerd, zeg maar gerust antiek. De kans dat deze in de toekomst geüpgraded wordt is nihil. De selfiecamera kun je maar beter niet gebruiken. De resolutie is dusdanig laag dat het bijna niet mogelijk is om een goede foto van jezelf te schieten.

Doro 8035 reviews

Wat vind jij van deze telefoon? Plaats hier je Doro 8035 review.

Tip: Vergelijk Doro 8035 prijzen met abonnement vanaf € 14,50

Telefoons vergelijkbaar met de Doro 8035

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden