Vergelijk 2.474.554 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Cat S61

Ontdek hier alles over de Cat S61: vergelijk prijzen met of zonder abonnement, lees reviews en bekijk alle specificaties

Informatie over de Cat S61

De Cat S61 is een must-have voor de professional die in de constructie- en bouwwereld werkt. Het is een robuuste toughphone die tegen een stootje kan. Een val van 1,80 meter hoogte overleeft hij zonder kleerscheuren. Hij is stof- en waterdicht: je kunt hem een uur lang onder water dompelen bij een diepte tot 3 meter. Door het MLT-STD-810G certificaat weet je dat hij bestand is tegen alle elementen van moeder natuur.

Net als zijn voorganger, de Cat S60, is hij voorzien van een warmtegevoelige FLIR-camera. Deze is verbeterd zodat je temperaturen tussen de -20 en +400 graden Celsius kunt meten. Handig als je oververhitte circuits of een lekkage moet opsporen. Dankzij het geïntegreerde lasermeetsysteem meet je alles tot een afstand van 10 meter. Ook heeft hij ingebouwde sensoren waarmee je de luchtkwaliteit in een kamer kunt meten.

De stevigheid en veelzijdigheid gaat niet ten koste van de prestaties. Dankzij de Snapdragon 630 is geen taak te zwaar voor de Cat S61. Standaard krijg je maar liefst 64 GB intern geheugen. De 4500 mAh heeft een groot uithoudingsvermogen en is snel weer op adem dankzij Quick Charge 4.0. En het mooiste van alles: hij wordt met Android 8.0 Oreo geleverd, met een vooruitzicht naar Android P.

Belangrijkste specificaties Cat S61

  • Bijzonder stevige behuizing, IP68- en MLT-STD-810G certificering
  • 5,2 inch LCD-display met Full HD-resolutie en Corning Gorilla Glass 5
  • Qualcomm Snapdragon 630 octa-core processor met een kloksnelheid van 2,2 GHz
  • 4 GB RAM en 64 GB uitbreidbaar geheugen
  • Warmtegevoelige FLIR-cameramodule, 16-megapixelcamera aan de achterkant, 8 megapixel selfiecamera aan de voorzijde
  • Draait op Android 8.0 Oreo, inclusief software-upgrade naar Android P

Pluspunten Cat S61

De Cat S61 doet de naam toughphone eer aan. Hij is val- en stootvast tot 1,80 meter hoogte en water kan hem ook niet deren, zelfs zeewater niet. Dankzij de MLT-STD-810G standaard kun je hem bloostellen aan extreme temperaturen, temperatuurwisselingen, vocht, schokken, modder, mist en ga zo maar door. Ook erg handig: het scherm kun je met natte vingers en handschoenen aan bedienen.

De Cat S61 is voorzien van allerlei slimme toevoegingen die onmisbaar zijn voor professionals in de bouwwereld. Met de FLIR-cameramodule worden vochtige en hete plekken direct zichtbaar. De beelden worden in High-Definition weergegeven in plaats van VGA zoals bij zijn voorganger. Afstanden opmeten en oppervlaktes berekenen is een koud kunstje met het ingebouwde meetsysteem. En met de MyFlir applicatie meet je verfdampen en andere vervuilende stoffen in een afgesloten ruimte (ook wel Volatile Organic Compounds of VOC’s genoemd).

Tot slot is de Cat S61 uitgerust met hele degelijke componenten, zoals de Qualcomm Snapdragon 630 met 4 GB werkgeheugen. Je krijgt maar liefst 64 GB intern geheugen. Mocht dat te weinig zijn, dan kun je het geheugen uitbreiden tot maar liefst 256 GB. En hij wordt met Android 8.0 Oreo geleverd. De fabrikant heeft toegezegd dat hij in de toekomst een upgrade naar Android 9.0 Pie kan verwachten.

Cat S61 review

Cat S61 review

8 aug 2018 - De Cat S61 is een multifunctionele smartphone. Er zijn maar weinig dingen die je met dit toestel niet kan. In deze review bekijken we wat de Cat S61 allemaal te bieden heeft qua hardware, software en kwaliteit. Uiteraard spelen we ook met de FLIR.

Minpunten Cat S61

De Cat S61 is een veelzijdige telefoon, maar er hangt wel een fors prijskaartje aan. De adviesprijs bedraagt maar liefst 899 euro. Voor hetzelfde geld (en minder) haal je ook een high-end vlaggenschip in huis. Door toevoegingen als de FLIR-camera en meetsysteem is het geen smartphone voor de doorsnee consument. Dankzij je natuurlijk van dit soort dingen houdt.

Cat S61 reviews

Wat vind jij van deze telefoon? Plaats hier je Cat S61 review.

Tip: Vergelijk Cat S61 prijzen met abonnement vanaf € 27,50

Telefoons vergelijkbaar met de Cat S61

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden