Vergelijk 3.579.278 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

BlackBerry Z30

Ontdek hier alles over de BlackBerry Z30: vergelijk prijzen met of zonder abonnement, lees reviews en bekijk alle specificaties
(4 reviews )
De BlackBerry Z30 is niet langer te koop. Zie vergelijkbare telefoons.

Informatie over de BlackBerry Z30

De BlackBerry Z30 is de opvolger van het vorige topmodel, de BlackBerry Z10. De Z30 heeft een groter scherm gekregen en is bovendien voorzien van de nieuwste software: BlackBerry OS 10.2. Het toestel draait op een 1.7 GHz dual-core processor en 2 GB RAM-geheugen.

Belangrijkste eigenschappen van de BlackBerry Z30

  • Groot 5 inch AMOLED-scherm met resolutie van 720x1280 pixels
  • 1.7 GHz Snapdragon S4 Pro dual-core processor, 2 GB RAM-geheugen
  • 16 GB opslagruimte ingebouwd, uitbreidbaar met microSD-geheugenkaarten
  • 8-megapixelcamera achterop, 2-megapixelcamera voorop
  • Voorzien van de BlackBerry 10.2: gemakkelijk multitasken, ontzettend gebruiksvriendelijk!

Voor wie is de BlackBerry Z30?

De BlackBerry Z30 is voornamelijk gericht op veeleisende gebruikers die alles uit een smartphone willen halen dat erin zit. De Z30 is het topmodel van BlackBerry en is voorzien van het zeer gebruikersvriendelijke BlackBerry OS 10.2. Dat besturingssysteem heeft een stijle leercurve, maar zodra je het onder de knie hebt wil je niet gauw meer terug naar Android of Apple.

Pluspunten van de BlackBerry Z30

Een smartphone met een 5 inch scherm neem je natuurlijk als je graag video's bekijkt op je toestel of veel op het internet zit. De BlackBerry Z30 is hier helemaal voor geschikt. Het grote display zorgt er tevens voor dat je gemakkelijk kunt tikken en niet zo snel op de verkeerde toetsen drukt. Voor mensen met strakke broekzakken is het wel even wennen; een tas of jas is dan geen overbodige luxe.

BlackBerry Z30

Een ander groot pluspunt is het besturingssysteem. De BlackBerry Z30 draait op BlackBerry OS 10.2. Heb je hiervoor een Android-smartphone gehad, dan is dat wel even wennen. Maar je zult al gauw merken dat het besturingssysteem van de Canadese fabrikant erg fijn is. Navigeren door het toestel gaat erg intuïtief en heb je zo onder de knie, dankzij BlackBerry's handige Peek & Flow-interface. Ook is er BlackBerry Hub waar al je notificaties binnenkomen. Zo zie je in één oogopslag of je nieuwe e-mails, WhatsAppjes of berichten op social media hebt.

Minpunten van de BlackBerry Z30

Het BlackBerry-besturingssysteem is erg fijn in gebruik, maar is wel stukken minder bekend dan Android en iOS. Daarom zijn er nog niet zoveel apps beschikbaar als op andere platformen. Je zult dan ook niet al je favoriete apps en spelletjes op de Z30 kunnen vinden. Uiteraard zijn de grote namen als Facebook, Twitter, WhatsApp, Skype, Evernote en Angry Birds wel gewoon te downloaden.

BlackBerry Z30 reviews

Onze bezoekers geven de BlackBerry Z30 een gemiddelde beoordeling van 9,5.
Bekijk BlackBerry Z30 reviews of schrijf zelf een review.

GSMinfo.nl review (februari 2014) door
Het ging lange tijd slecht met BlackBerry, maar met de Z30 gloort er weer hoop aan de horizon. Is de BlackBerry Z30 goed genoeg om het Canadese bedrijf uit het slop te trekken? GSMinfo.nl zocht het uit. BlackBerry Z30 review
(april 2014)

Pluspunten:

Overgestapt van een iphone op advies van een vriend en nog geen moment spijt gehad. Zodra je doorhebt hoe Blackberry werkt gaat alles zoveel sneller en handiger. Ik snap niet dat niet meer mensen met dit toestel rondlopen.

Minpunten:

Het enige onhandige is dat je wat moeite moet doen om het installeren van Android-apps mogelijk te maken, maar zodra je dat hebt geregeld is het heel makkelijk.
(april 2014)

Pluspunten:

- Blackberry OS 10 werkt echt heerlijk, wil nooit meer terug naar Android
- Telefoon is retesnel, hoef nooit te wachten behalve op apps van derden
- Scherm is heerlijk groot
- Batterij gaat zalig lang mee, hoef niet elke dag op te laden

Minpunten:

Er is niks minder goed aan deze telefoon.

Telefoons vergelijkbaar met de BlackBerry Z30

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden