Vergelijk 2.460.796 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

BlackBerry Z10 reviews

BlackBerry Z10 mobiele telefoon reviews en ervaringen van gebruikers.
(4 reviews )
De BlackBerry Z10 is niet langer te koop. Zie vergelijkbare telefoons.
3 reviews geplaatst Review schrijven
GSMinfo.nl review (maart 2013) door
Na een lange, lange ontwikkelperiode ligt de BlackBerry Z10 binnenkort eindelijk in de winkels. Is dit de langverwachte comeback van BlackBerry, of valt het na al die tijd toch een beetje tegen? GSMinfo.nl probeerde het nieuwe BlackBerry-vlaggenschip vast een paar weken uit. BlackBerry Z10 review
(oktober 2013)

Pluspunten:

Als gadgetfreak toch altijd nieuwsgierig naar nieuwe mobiele OS versies. Laat staan een volledig nieuw OS! BB10 wilde ik dan ook erg graag uitproberen. Na veel wikken en wegen uiteindelijk de sprong in het diepe gewaagd en nog geen spijt van. De Z10 is een heerlijke telefoon als daily driver. Alles wat ik met een telefoon doet het toestel uitstekend. Bellen, mailen, social media en incidenteel een spelletje.

De pluspunten:

Top communicatietool: De HUB (centrale berichtencentrum) werkt fantastisch, vanuit hier kun je nagenoeg alle communicatieacties uitvoeren. Niet notificatie -> switch naar app -> terug naar notificatie -> naar andere app zoals bij de andere besturingssystemen. Gelijk vanuit de HUB antwoord dichten en weer terug dit is echt een heel bijzondere ervaring.

Toetsenbord: Virtuele toetsenboord is super! Vele malen beter dan ieder virtuele toetsenbord tot dusver ook Swipe, Flow of dergelijke redden het lang niet. Waar ik vaak wachtte tot achter de PC om een mail te beantwoorden doe ik nu erg veel vanaf de telefoon. Het omhoog swipen van de voorspelde woorden werkt na enige gewenning erg goed. Maak inmiddels veel zinnen waarbij ik alleen de beginletter van het eerste woord hoef in te voeren en de rest woord voor woord kan aanvullen. Dit scheelt enorm veel tijd.

Browser: De tekortkoming in apps word grotendeels goedgemaakt door een erg goede browser. Bijna alle websites laden goed en laten ook daadwerkelijk alle content zien. Dit betekend dat de behoefte aan een app bij mij veel minder is geworden.

Mail: Opmaak kan netjes worden gemaakt, alle vormen van bijlagen kunnen worden aangehecht. Gewoon echt goed om mail in iedere vorm te kunnen editen en verwerken. Niet gelimiteerd tot enkel stukje tekst dichten, heerlijk...

Al met al een uitmuntende telefoon voor de meer productiviteit gerichte gebruiker.

Minpunten:

Eerste versie van OS waarmee ik de telefoon voorjaar 2013 aanschafte had last van "random reboots". In de huidige versie is dit volledig opgelost.

Er mogen nog wel wat grote ontwikkelaars van apps interesse tonen, dit zou veel mensen over de streep kunnen trekken. Sideloaden van Android werkt over het algemeen goed, maar is wel omslachtig voor de gemiddelde gebruiker.
(mei 2013)

Pluspunten:

Ik was op zoek naar iets helemaal nieuws, en met de BlackBerry Z10 heb ik dat gevonden. BlackBerry 10 was een verrassing voor me: het was heel makkelijk om te swipen tussen allerlei apps en menu's en zo veel sneller van taak naar taak te gaan. Ook de BlackBerry Hub vond ik heel handig om daar al mijn mail en meldingen te zien zonder dat ik daarvoor aparte apps hoef te openen.

Het formaat van de z10 bevalt ook best goed. Eindelijk eens een smartphone die niet lomp is maar toch best krachtig aan voelt. Soms stottert er wel eens een beetje iets maar dat komt eigenlijk zelden voor. Ik kan hem makkelijk met één hand gebruiken en qua materialen voelt ie ook al goed afgewerkt enzo.

Even wennen, maar dan bevalt dat nieuwe Blackberry best goed!!

Minpunten:

Er zijn nog wel wat weinig apps voor. Ik kon de belangrijkste apps die ik normaal gebruik wel vinden, maar daarbuiten is eigenlijk maar bar weinig. Qua games viel het aanbod ook een beetje tegen.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden