Vergelijk 2.751.472 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

BlackBerry Z10

Ontdek hier alles over de BlackBerry Z10: vergelijk prijzen met of zonder abonnement, lees reviews en bekijk alle specificaties
(4 reviews )
De BlackBerry Z10 is niet langer te koop. Zie vergelijkbare telefoons.

Informatie over de BlackBerry Z10

De BlackBerry Z10 is de allereerste smartphone met het gloednieuwe BlackBerry 10-besturingssysteem. Het BlackBerry-besturingssysteem is aan alle kanten vernieuwd en volgepropt met vele handige functies. Zo is multitasken met BlackBerry 10 gemakkelijker dan ooit, en in de nieuwe BlackBerry Hub vind je niet alleen je mailtjes en sms'jes, maar ook alle andere relevante updates van al je sociale netwerken! De BlackBerry Z10 beschikt over alles wat je nodig hebt om aan de slag te gaan met BB10: een 4,2 inch touchscreen, een krachtige 1,5 GHz dual-core processor, en een stijlvol ontwerp. Liever een BlackBerry met toetsenbord? Ga dan voor de BlackBerry Q10.

Belangrijkste specificaties van de BlackBerry Z10

  • 4,2 inch touchscreen met resolutie van 768x1280 pixels
  • Krachtige 1,5 GHz dual-core processor, 2 GB RAM-geheugen
  • Eerste smartphone met BlackBerry 10-besturingssysteem!
  • 8-megapixelcamera achterop, 2-megapixelcamera voorop
  • 16 GB opslagruimte ingebouwd, uitbreidbaar met microSD-geheugenkaarten

Voor wie is de BlackBerry Z10?

De BlackBerry Z10 is ideaal als je productief wil zijn op je smartphone. BlackBerry heeft het besturingssysteem namelijk volgestopt met features die het makkelijk maken om tussen apps te switchen, en om informatie op te zoeken zonder dat je een nieuwe app hoeft te openen. Zo zie je in de BlackBerry Hub in één oogopslag al je mail, berichtjes en statusupdates. En met BlackBerry Peek kun je snel even spieken bij andere apps zonder dat je je huidige app hoeft te sluiten!

Pluspunten van de BlackBerry Z10

Eén van de grootste pluspunten van BlackBerry 10 is het besturingssysteem. Zoals we hierboven al hebben beschreven is BlackBerry 10 zo gebouwd dat je er héél goed op kunt werken. Multitasken met de BlackBerry Z10 gaat erg gemakkelijk, en als je een zakelijke smartphone zoekt dan zit je met de Z10 ook goed. Met BlackBerry Balance kun je aparte partities maken voor werk en privé, zodat je vertrouwelijke gegevens van je werk gemakkelijker geheim kunt houden.

Maar ook de andere specificaties van de BlackBerry Z10 zijn indrukwekkend. De 1,5 GHz dual-core processor is lekker krachtig en zorgt ervoor dat alles soepel loopt. En met de 8 megapixelcamera die achterop zit, zul je prima foto's kunnen maken. Met BlackBerry's unieke 'Time Shift'-feature kun je foto's maken van je vrienden, en specifieke delen van de foto 'terugspoelen' zodat uiteindelijk iedereen glimlachend in beeld staat.

BlackBerry Z10

Minpunten van de BlackBerry Z10

BlackBerry 10 is minder populair dan Android en iOS, wat betekent dat er ook minder apps voor verkrijgbaar zijn. Apps die populair zijn op Android en iOS zijn soms nog niet direct verkrijgbaar voor BlackBerry 10. Wel heeft BlackBerry het redelijk makkelijk gemaakt om Android-apps op een BlackBerry te zetten, zowel voor consumenten als ontwikkelaars. Verder zijn sommige van de populairste apps zoals WhatsApp, Skype en Angry Birds gewoon verkrijgbaar voor de BlackBerry Z10.

BlackBerry Z10 reviews

Onze bezoekers geven de BlackBerry Z10 een gemiddelde beoordeling van 8,7.
Bekijk BlackBerry Z10 reviews of schrijf zelf een review.

GSMinfo.nl review (maart 2013) door
Na een lange, lange ontwikkelperiode ligt de BlackBerry Z10 binnenkort eindelijk in de winkels. Is dit de langverwachte comeback van BlackBerry, of valt het na al die tijd toch een beetje tegen? GSMinfo.nl probeerde het nieuwe BlackBerry-vlaggenschip vast een paar weken uit. BlackBerry Z10 review
(oktober 2013)

Pluspunten:

Als gadgetfreak toch altijd nieuwsgierig naar nieuwe mobiele OS versies. Laat staan een volledig nieuw OS! BB10 wilde ik dan ook erg graag uitproberen. Na veel wikken en wegen uiteindelijk de sprong in het diepe gewaagd en nog geen spijt van. De Z10 is een heerlijke telefoon als daily driver. Alles wat ik met een telefoon doet het toestel uitstekend. Bellen, mailen, social media en incidenteel een spelletje.

De pluspunten:

Top communicatietool: De HUB (centrale berichtencentrum) werkt fantastisch, vanuit hier kun je nagenoeg alle communicatieacties uitvoeren. Niet notificatie -> switch naar app -> terug naar notificatie -> naar andere app zoals bij de andere besturingssystemen. Gelijk vanuit de HUB antwoord dichten en weer terug dit is echt een heel bijzondere ervaring.

Toetsenbord: Virtuele toetsenboord is super! Vele malen beter dan ieder virtuele toetsenbord tot dusver ook Swipe, Flow of dergelijke redden het lang niet. Waar ik vaak wachtte tot achter de PC om een mail te beantwoorden doe ik nu erg veel vanaf de telefoon. Het omhoog swipen van de voorspelde woorden werkt na enige gewenning erg goed. Maak inmiddels veel zinnen waarbij ik alleen de beginletter van het eerste woord hoef in te voeren en de rest woord voor woord kan aanvullen. Dit scheelt enorm veel tijd.

Browser: De tekortkoming in apps word grotendeels goedgemaakt door een erg goede browser. Bijna alle websites laden goed en laten ook daadwerkelijk alle content zien. Dit betekend dat de behoefte aan een app bij mij veel minder is geworden.

Mail: Opmaak kan netjes worden gemaakt, alle vormen van bijlagen kunnen worden aangehecht. Gewoon echt goed om mail in iedere vorm te kunnen editen en verwerken. Niet gelimiteerd tot enkel stukje tekst dichten, heerlijk...

Al met al een uitmuntende telefoon voor de meer productiviteit gerichte gebruiker.

Minpunten:

Eerste versie van OS waarmee ik de telefoon voorjaar 2013 aanschafte had last van "random reboots". In de huidige versie is dit volledig opgelost.

Er mogen nog wel wat grote ontwikkelaars van apps interesse tonen, dit zou veel mensen over de streep kunnen trekken. Sideloaden van Android werkt over het algemeen goed, maar is wel omslachtig voor de gemiddelde gebruiker.
(mei 2013)

Pluspunten:

Ik was op zoek naar iets helemaal nieuws, en met de BlackBerry Z10 heb ik dat gevonden. BlackBerry 10 was een verrassing voor me: het was heel makkelijk om te swipen tussen allerlei apps en menu's en zo veel sneller van taak naar taak te gaan. Ook de BlackBerry Hub vond ik heel handig om daar al mijn mail en meldingen te zien zonder dat ik daarvoor aparte apps hoef te openen.

Het formaat van de z10 bevalt ook best goed. Eindelijk eens een smartphone die niet lomp is maar toch best krachtig aan voelt. Soms stottert er wel eens een beetje iets maar dat komt eigenlijk zelden voor. Ik kan hem makkelijk met één hand gebruiken en qua materialen voelt ie ook al goed afgewerkt enzo.

Even wennen, maar dan bevalt dat nieuwe Blackberry best goed!!

Minpunten:

Er zijn nog wel wat weinig apps voor. Ik kon de belangrijkste apps die ik normaal gebruik wel vinden, maar daarbuiten is eigenlijk maar bar weinig. Qua games viel het aanbod ook een beetje tegen.

Telefoons vergelijkbaar met de BlackBerry Z10

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden