Vergelijk 2.388.015 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

BlackBerry Torch 9860

Ontdek hier alles over de BlackBerry Torch 9860: vergelijk prijzen met of zonder abonnement, lees reviews en bekijk alle specificaties
Deze telefoon is niet langer te koop. Er zijn nog wel BlackBerry Torch 9860 accessoires.

Informatie over de BlackBerry Torch 9860

De BlackBerry Torch 9860 is de eerste BlackBerry zonder een toetsenbord; het is een volledige touchscreen-phone. Wat betreft besturingssysteem (BB OS 7) en hardware (1.2 GHz processor) is deze Torch identiek aan die andere Torch, de BlackBerry Torch 9810, alleen het toetsenbord ontbreekt dus.

Torch 9860Fulltouch

Zoals gezegd, een fulltouchscreen-smartphone dus, waarmee RIM definitief lijkt te breken met de standaard BlackBerry-look. Natuurlijk waren er BlackBerry's in alle soorten en maten, maar de zakelijke BB-uitstraling is onmiskenbaar. Met touchscreen-toestellen als deze Torch 9860 lijkt RIM nieuwe markten aan te willen boren. En met de behoorlijke specs van deze Torch lijkt dat goed mogelijk. Het touchscreen voldoet in elk geval, met een grootte van 3.7 inch en een resolutie van 800 x 480 pixels.

Connectiviteit

Op het gebied van connectiviteit is de Torch 9860 een smartphone zoals alle andere goede smartphones: er is snel internet, WiFi, Bluetooth, USB en GPS. Niets te klagen dus! De Torch 9860 beschikt zelfs al over een NFC-chip, dat draadloos betalen mogelijk maakt. Voor Nederland komt die feature nog wel wat te vroeg, omdat deze optie pas vanaf volgend jaar in ons land te gebruiken is.

Krachtig en veelzijdig

De aanwezigheid van een 1.2 GHz processor is goed nieuws. De kloksnelheid van BB-processor bleef lange tijd achter bij die van de concurrent, maar dat lijkt nu verandering in te komen. Een krachtiger toestel is het gevolg, die vooral het laden van apps soepeler moet laten verlopen. Daarbij heb je met de Torch 9860 natuurlijk de beschikking over BlackBerry Messenger, waarmee je gratis kan chatten met je vrienden. Ook is er een 5 megapixel camera met 720p videorecording en een mp3-speler.

Met de BlackBerry Torch 9860 zet RIM weer een nieuwe stap in touchscreenland. Een mooie stap, zoveel is duidelijk!

BlackBerry Torch 9860 reviews

Onze bezoekers geven de BlackBerry Torch 9860 een gemiddelde beoordeling van 8.
Bekijk BlackBerry Torch 9860 reviews of schrijf zelf een review.

(mei 2012)

Pluspunten:

De telefoon ziet er goed uit en heeft een prettig formaat, niet te zwaar en te lomp maar een goede vorm. Het touchscreen reageert goed en de graphichs zijn scherp en duidelijk. In het algemeen is het ook een snel toestel met een goede browser, als je wil downloaden kan dat ook in een andere browser als je dat wil.
De camera is goed, de flits is mooi en helder dus je foto's zijn nooit te donker. De video's zijn ook niet slecht voor een telefooncamera. Notificaties van Facebook en Twitter zijn automatisch in je scherm te zien zonder je browser of je app te gebruiken. Ook emails krijg je zonder in je inbox te kijken. BBM is ook heel handig, zeker als je veel mensen kent met een blackberry. Het werkt zelfs iets soepeler dan whatsapp.

Minpunten:

Duur van de batterij. Ik zou niet van mezelf zeggen dat ik een zware gebruiker ben, maar de batterij heeft moeite om het een dag vol te houden. Ik laad em vaak op in de auto en 's nachts. Vergeleken met mijn vorige toestel, de iphone 3G, is dit niet best. De iphone laadde ik altijd een uurtje op en die kon dan weer een paar dagen mee.
Het keyboard is ook aan de kleine kant. Zeker als je geen kleine vingers hebt, is het heel erg wennen in het begin. De letters zitten namelijk dicht op elkaar.

Telefoons vergelijkbaar met de BlackBerry Torch 9860

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden