Vergelijk 3.064.195 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

BlackBerry Q5

Ontdek hier alles over de BlackBerry Q5: vergelijk prijzen met of zonder abonnement, lees reviews en bekijk alle specificaties
(3 reviews )
De BlackBerry Q5 is niet langer te koop. Zie vergelijkbare telefoons.

Informatie over de BlackBerry Q5

De BlackBerry Q5 is een goedkope smartphone met fysiek QWERTY-toetsenbord. Net als de BlackBerry Q10 heeft de Q5 zowel een qwerty-toetsenbord als een handig touchscreen van 3,1 inch. Daarmee is deze BlackBerry-smartphone ideaal voor mensen die dagelijks honderden berichten versturen, want dat gaat met een BlackBerry-qwerty toch een stuk sneller. De BlackBerry Q5 is verder voorzien van een 5 megapixelcamera, 8 GB interne opslagruimte, en een krachtige dual-core processor.

Belangrijkste BlackBerry Q5 specificaties

  • 3,1 inch touchscreen (720x720 pixels)
  • Krachtige 1,2 GHz dualcore-processor, 2 GB RAM-geheugen
  • Fysiek qwerty-toetsenbord voor razendsnel typen
  • Loopt op BlackBerry 10, met unieke features als Peek, Flow en Hub
  • 5-megapixelcamera met LED-flitser achterop, 2-megapixelcamera voorop
  • 8 GB opslagruimte ingebouwd, uitbreidbaar met microSD-geheugenkaarten

Voor wie is de BlackBerry Q5?

Ondanks dat de meeste smartphones tegenwoordig enkel een touchscreen hebben, is het nut van een toestel met fysiek qwerty-toetsenbord zeker niet verdwenen. Vooral voor mensen die urenlang met hun vingers op het scherm zitten te tikken, is de BlackBerry Q5 een uitkomst. Zo gaat het versturen van een berichtje of een e-mail niet alleen foutloos; het is ook nog eens een stuk sneller.

Pluspunten van de BlackBerry Q5

De BlackBerry Q5 is het kleine broertje van de BlackBerry Q10, en is dus een stuk goedkoper. Bij de prestaties van het toestel merk je dat echter nauwelijks, en dat komt omdat de processor van de Q5 net zo krachtig is als de processor van de Q10. Met de BlackBerry Q5 haal je dus nog steeds de ultieme BlackBerry 10-ervaring in huis, maar dan voor een veel lagere prijs.

BlackBerry Q5 range

Het BlackBerry besturingssysteem is met BlackBerry 10 flink onder handen genomen. BlackBerry 10 werkt compleet anders dan je gewend bent van BlackBerry's OS, en is een stuk gebruiksvriendelijker en gemakkelijk. Ook zijn er verschillende features die multitasken en het dagelijks gebruik vergemakkelijken. Zo is er Flow waarmee je gemakkelijk door het systeem navigeert door middel van horizontale en verticale veegbewegingen. Met Peek kun je even spieken waar je nieuwe notificaties over gaan zonder je apps af te hoeven te sluiten en Hub zorgt ervoor dat alle inkomende berichten op één centrale plaats te zien en te beantwoorden zijn.

Minpunten van de BlackBerry Q5

Eén van de grootste verschillen tussen de BlackBerry Q5 en de Q10 is de hoeveelheid opslagruimte die ingebouwd zit. Bij de BlackBerry Q10 heb je 16GB tot je beschikking, bij de Q5 'slechts' 8 GB. Vooral als je van plan bent veel apps te downloaden en je smartphone vol te zetten met media is 8 GB misschien toch wat weinig. Gelukkig is de BlackBerry Q5 ook voorzien van een microSD-geheugenkaartslot, waarmee je de opslagruimte gemakkelijk kunt uitbreiden. Zo heb je alsnog meer dan genoeg ruimte voor al je favoriete muziek, films en foto's.

BlackBerry Q5 reviews

Onze bezoekers geven de BlackBerry Q5 een gemiddelde beoordeling van 8.
Bekijk BlackBerry Q5 reviews of schrijf zelf een review.

GSMinfo.nl review (augustus 2013) door
De BlackBerry Q5 is alweer de derde smartphone die loopt op het nieuwe BlackBerry 10-besturingssysteem, en is de goedkoopste tot nu toe. Is BlackBerry erin geslaagd een goed én goedkoop QWERTY-toestel neer te zetten? BlackBerry Q5 review
(december 2013)

Pluspunten:

Ik vind qwertysmartphones eigenlijk nog steeds essentieel, maar die maken ze voor Android helaas niet meer. Gelukkig is er BlackBerry nog. Ik vind het toetsenbord van deze smartphone echt heel fijn, en Blackberry 10 is eigenlijk best cool! Vooral multitasking gaat een stuk sneller voor me dan bij Android-smartphones, dat ik zo snel kan switchen tussen apps is handig.

Minpunten:

Ik mis nog een beetje de Spotify-app...

Telefoons vergelijkbaar met de BlackBerry Q5

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden