Vergelijk 2.581.000 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

BlackBerry Priv

Ontdek hier alles over de BlackBerry Priv (STV100-4): vergelijk prijzen met of zonder abonnement, lees reviews en bekijk alle specificaties
(4 reviews )
De BlackBerry Priv is niet langer te koop. Zie vergelijkbare telefoons.

Informatie over de BlackBerry Priv

De BlackBerry Priv is een unieke Android-smartphone met een uitschuifbaar toetsenbord. Het toestel heeft een groot 5,4 inch scherm met een hoge resolutie. Onder dat scherm zit nog een volledig fysiek toetsenbord. Dat QWERTY-toetsenbord is handig voor zakelijke klanten, of als je vaak langere teksten typt. Documenten bewerken, mailtjes opstellen of notities maken gaat allemaal net wat handiger met zo'n echt toetsenbord. Heb je het niet nodig? Schuif het toetsenbord weg en geniet van de beelden op het grote BlackBerry Priv scherm.

BlackBerry gebruikt voor dit toestel niet zijn eigen besturingssysteem, maar Google's Android. Daardoor heb je toegang tot de meer dan een miljoen apps die in de Google Play Store te vinden zijn. Android is gebruiksvriendelijk en barst van de features. Bovendien heeft BlackBerry enkele aanpassingen doorgevoerd om Android veiliger te maken. Ook is de software geoptimaliseerd voor zakelijke gebruikers. De voordelen van BlackBerry, met het populairste besturingssysteem van het moment!

Belangrijkste BlackBerry Priv specificaties

  • 5,4 inch scherm met haarscherpe QHD-resolutie van 1440x2560 pixels
  • 18 megapixelcamera achterop, 5 megapixelcamera voorop
  • Handig sliderdesign: met uitschuifbaar QWERTY-toetsenbord om snel te typen
  • Loopt op Android 5.1 Lollipop, met verbeterde beveiliging van BlackBerry
  • 1,8 GHz hexa-core processor, 3 GB werkgeheugen
  • 32 GB opslagruimte ingebouwd, uitbreidbaar met microSD-geheugenkaart

Pluspunten van de BlackBerry Priv

Het grootste pluspunt van de BlackBerry Priv is natuurlijk het uitschuifbare fysieke toetsenbord van het toestel. Het is al lang niet meer voorgekomen dat een high-end Android-smartphone een fysiek toetsenbord aan boord heeft, en wie beter dan de toetsenbordexperts van BlackBerry om er een te bouwen? Voor mensen die veel tekst produceren op hun smartphone is een fysiek toetsenbord ideaal om foutloos en snel te kunnen typen, wat de BlackBerry Priv bij uitstek geschikt maakt voor deze gebruikers. 

BlackBerry staat er om bekend om zeer veilige smartphones te bouwen. Het is dan ook niet gek dat onder andere staatshoofden en andere belangrijke mensen graag gebruik maken van de toestellen van de Canadese firma. Dit zal met de Priv niet anders zijn: BlackBerry heeft zijn eigen technologie verwerkt in Android om er voor te zorgen dat de veiligheid van het besturingssysteem gewaarborgd is. Je kunt dus met een veilig gevoel aan de slag met de Priv. 

Onder de motorkap bevindt zich een krachtige hexa-core processor van Qualcomm die bijgestaan wordt door maar liefst 3 GB aan werkgeheugen. Dit betekent dat zelfs de nieuwste apps en games geen enkel probleem vormen voor de BlackBerry Priv en ook multitasking werkt soepel en snel. Deze apps en games zijn te vinden in de Google Play Store, waar BlackBerry voor het eerst toegang tot heeft met de Priv. Hier vind je meer dan een miljoen apps en games die geschikt zijn voor jouw toestel. 

Minpunten van de BlackBerry Priv

Ondanks dat het fysieke toetsenbord nuttig kan zijn voor productiviteitsdoeleinden is het niet voor iedereen weggelegd om een smartphone van dit formaat te gebruiken. Voor sommige gebruikers zal het toetsenbord alleen maar in de weg zitten en is een smartphone met een groot touchscreen een betere keuze. Immers is de BlackBerry Priv geen compact toestel, al helemaal niet met het toetsenbord uitgeschoven. Gelukkig is er bijzonder veel keuze in dat opzicht, want de Priv is een uniek toestel in zijn categorie. 

BlackBerry Priv reviews

Onze bezoekers geven de BlackBerry Priv een gemiddelde beoordeling van 8.
Bekijk BlackBerry Priv reviews of schrijf zelf een review.

GSMinfo.nl review (februari 2016) door
De BlackBerry Priv is uniek op vele vlakken: BlackBerry's eerste smartphone met Android, en het eerste toestel met fysiek toetsenbord in lange tijd. Is dat genoeg voor een geslaagde mobiele telefoon? We bespreken het in de deze BlackBerry Priv review. BlackBerry Priv review
(juli 2018)

Pluspunten:

Geweldig functioneel als vorige BlackBerry 's. Sneller dan voorgaande modellen.

Minpunten:

Jammer dat BlackBerry zijn klanten in de kou laat staan door het niet opnemen van zeer slimme ondersteunende apps uit de BlackBerry store voor zakelijke gebruikers. Voor mij was BlackBerry mijn reis secretaresse die reizen comfortabel organiseerde ik heb dan ook met spijt afscheid van mijn BlackBerry Q10 genomen. Die functionaliteit mis ik enorm en ben daarin niet de enige. BlackBerry wordt dan ook niet meer vanzelfsprekend mijn volgende keuze.
(januari 2016)

Pluspunten:

Blij dat er eindelijk weer eens een telefoon met een toetsenbord is. Voor mijn werk is het essentieel dat ik veel (langere) teksten kan schrijven, en met zo'n digitaal toutchscreentoetsenbord lukt me dat nog steeds niet echt. Je merkt echt dat dit zo'n ouderwets goed BlackBerry toetsenbord is. Gelukkig ook op Android, want nu heb ik wel mijn favoriete apps. Echt een telefoon vor mij!

Minpunten:

Hij piept en kraakt soms wel een klein beetje. Voelt nu nog stevig aan, maar ben een kleiiiin beetje bang over hoe stevig hij over twee jaar nog voelt...

Telefoons vergelijkbaar met de BlackBerry Priv

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden