Vergelijk 2.449.416 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

BlackBerry Passport

Ontdek hier alles over de BlackBerry Passport: vergelijk prijzen met of zonder abonnement, lees reviews en bekijk alle specificaties
(3 reviews )
De BlackBerry Passport is niet langer te koop. Zie vergelijkbare telefoons.

Informatie over de BlackBerry Passport

De BlackBerry Passport is een smartphone met fysiek QWERTY-toetsenbord en een bijzonder design. Deze rechthoekige mobiele telefoon maakt het makkelijk om teksten te typen dankzij het fysieke toetsenbord, en met het grote scherm kun je nog altijd van games, apps en het internet genieten. Bovendien is het toetsenbord zelfs een verlengde van het touchscreen: swipen over de letters om terug te gaan naar een vorige app, of om andere apps te openen. Liever een wat groter toetsenbord? Dan kun je ook de Blackberry Q10 overwegen.

Belangrijkste BlackBerry Passport specificaties

  • Groot 4,5 inch touchscreen met resolutie van 1440x1440 pixels
  • Krachtige quad-core processor met 3 GB werkgeheugen zorgt ervoor dat apps soepel lopen
  • 32 GB opslagruimte ingebouwd, uitbreidbaar met microSD-geheugenkaart
  • Loopt op BlackBerry 10: toegankelijk besturingssysteem voor de zakelijke gebruikt
  • BlackBerry 10 ondersteunt Android apps: download gratis en gemakkelijk duizenden applicaties!
  • Voorzien van fysiek QWERTY-toetsenbord om razendsnel mee te kunnen typen.

BlackBerry Passport

Voor wie is de BlackBerry Passport?

De BlackBerry Passport is oorspronkelijk ontwikkeld voor de zakelijke markt. Dat zie je onder andere aan de aanwezigheid van een fysiek toetsenbord en de schermverhouding. Die is namelijk vierkant. Het zorgt ervoor dat layouts van websites en emails er uitzien zoals ze er op een desktop uitzien. Je krijgt bovendien altijd lekker veel overzicht, want je bent nauwelijks aan het scrollen. Het toetsenbord zorgt ervoor dat je razendsnel kan typen. De Passport is dus gericht op en voornamelijk geschikt voor zakelijke gebruikers, maar als je je telefoon voornamelijk gebruikt om berichten te versturen en te internetten, is het misschien ook wel wat voor jou.

Pluspunten van de BlackBerry Passport

Het grootste pluspunt is het toetsenbord. Het bestaat uit drie rijen, dus in het begin zal je even moeten wennen. BlackBerry heeft het toetsenbord niet alleen verkleind, maar ook aanraakgevoelig gemaakt. Je kan dus met simpele vegen over het toetsenbord bijvoorbeeld woorden weghalen, door tekst navigeren en meer van dat soort handigheden. Verder staat een fysiek toetsenbord natuurlijk nog steeds garant voor snel typen met een kleine foutmarge.

Een ander voordeel van de Passport is het scherm. Omdat het zo breed is heb je veel overzicht op webpagina's en lange mails. De resolutie is met 1440 bij 1440 pixels ook behoorlijk hoog. Dat is vooral interessant als je veel tekst wil weergeven, want dat blijft ook als het klein wordt, haarscherp. Een groot voordeel voor de mensen die veel aan tekstverwerking op hun mobiel doen.

Minpunten van de BlackBerry Passport

Het scherm is bijzonder handig, maar het zorgt wel voor een heel breed toestel. BlackBerry wil met de naam Passport aanduiden dat het toestel ongeveer dezelfde afmetingen heeft als een paspoort. Heel handzaam is het model dus helaas niet, maar het past bijvoorbeeld weer prima in de binnenzak van een colbert. De broekzakken van een skinny jeans zullen er echter aanzienlijk meer moeite mee hebben.

BlackBerry Passport reviews

Onze bezoekers geven de BlackBerry Passport een gemiddelde beoordeling van 8,5.
Bekijk BlackBerry Passport reviews of schrijf zelf een review.

GSMinfo.nl review (april 2015) door
BlackBerry wordt soms een beetje vergeten, maar de Canadese fabrikant brengt nog regelmatig nieuwe smartphones uit. Met de Passport heeft het bedrijf een opvallende nieuwe smartphone die zeker het bekijken waard is. BlackBerry Passport review
(november 2014)

Pluspunten:

Sinds kort eigenaar van de BlackBerry passport, Toen ik de doos open deed was ik meteen verast over het uiterlijk.

Hij werkt super en soepel.
Camera is echt een 10 zeker in het donker.
Het touch toetsenbord werkt heerlijk.
super toestel.

Minpunten:

Beetje aan de grote kant, maar dat went wel.

Telefoons vergelijkbaar met de BlackBerry Passport

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden