Vergelijk 2.513.422 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

BlackBerry KEYone

Ontdek hier alles over de BlackBerry KEYone: vergelijk prijzen met of zonder abonnement, lees reviews en bekijk alle specificaties

Informatie over de BlackBerry KEYone

De BlackBerry KEYone is een unieke Android-smartphone met een volledig fysiek toetsenbord onder het scherm. Het scherm valt daardoor wat kleiner uit dan we gebruikelijk zien, maar het typen van tekst en berichten voelt een stuk natuurgetrouwer aan in vergelijking met een digitaal toetsenbord. Het beeldscherm van het de smartphone heeft ook een andere beeldverhouding; het 4,5 inch-beeldscherm van de KEYone beschikt over een beeldverhouding van 2:3 en heeft een resolutie van 1080 bij 1620 pixels. De BlackBerry KEYone draait op Android 7.0 Nougat met daaroverheen de gebruikersschil van BlackBerry. Deze schil zet hoog in op de bescherming van je persoonlijke gegevens en privacy. 

Met een mooi, stevig en industrieel ontwerp valt de BlackBerry KEYone op tussen het gangbare aanbod vlaggenschepen. De KEYone heeft een batterij van 3505 mAh onder de motorkap, welke in 36 minuten kan worden geladen tot maar liefst 50 procent met de Quick Charge 3.0-technologie. Met een 12-megapixelcamera op de achterzijde, waarvan we de sensor al kennen van de Google Pixel en een 8-megapixel selfiecamera maak je mooie foto's. De smartphone beschikt over een USB type-C-aansluiting en de welbekende 3,5mm-aansluting.

Belangrijkste verwachtte specificaties BlackBerry KEYone

  • 4,5 inch-beeldscherm met een resolutie van 1080 bij 1620 pixels
  • Volledig qwerty-toetsenbord onder het scherm met vingerafdrukscanner verwerkt in de spatiebalk
  • Snapdragon 625-chipset, bijgestaan door 3 GB werkgeheugen
  • 32 GB opslaggeheugen
  • 12-megapixelcamera achterop, 8 megapixelcamera voorop
  • 3505 mAh batterij met Quick Charge 3.0-technologie

Pluspunten BlackBerry KEYone

De KEYOne valt op vanwege zijn solide behuizing met rubberen afwerking, veilige software en uiteraard zijn fysieke toetsenbord. BlackBerry hecht veel waarde aan de beveiliging van gegevens en brengt dit aspect naar voren in de software op de KEYone. Zoals vanouds kunnen BlackBerry-fans of gebruikers die liever geen vingers over het scherm zien bewegen fysieke toetsen in drukken. Alle fysieke toetsen kunnen ook functioneren als sneltoetsen, snel een app openen kan dan ook eenvoudig en snel. De vingerafdrukscanner van het toestel is op een unieke locatie geplaatst, namelijk in de spatiebalk. BlackBerry garandeert met zijn software een hogere veiligheidsgraad dan de concurrentie.

Verder beschikt de KEYone over een duidelijk 4,5 inch display. Het scherm is weliswaar wat kleiner dan we bij de concurrentie terugzien, maar leent zich volledig aan de weergave van beeld. Hoewel het om een touchscreen gaat, kan de gebruiker de telefoon zo goed als volledig met het toetsenbord bedienen. De Snapdragon 625-chipset onder de motorkap is vlot en de BlackBerry KEYone heeft dan ook geen enkel probleem met moderne applicaties zoals Facebook en Snapchat. Met 3 GB werkgeheugen kun je meerdere apps naast elkaar draaien en met 32 GB opslagruimte krijg je aardig wat ruimte om e-mails, foto's en andere bestanden op te slaan.

De camera van de BlackBerry KEYone maakt goede foto's. De KEYone doet dat met dezelfde sensor als we kennen van de Google Pixel, welke eerder de hoogste camerascore ooit ontving. De 3505 mAh batterij is snel te laden en heeft genoeg energie aan boord om de KEYone een volle dag te gebruiken. Het toestel is een perfecte smartphone voor de zakelijke gebruiker maar ook voor de consument met behoefte aan bescherming van gegevens.

Minpunten BlackBerry KEYone

De BlackBerry KEYone is een uitstekend toestel dat is voorzien van een nieuwe Android-versie en veilige software. Het fysieke toetsenbord is voor een aantal gebruikers een welkome toevoeging maar men verliest met de KEYone wel een deel van het scherm. Het bekijken van films en foto's kijken op de BlackBerry KEYone wordt daarmee minder prettig dan op smartphones met een breedbeeldscherm. Het scherm gebruikt daarentegen wel minder energie en daardoor kan de KEYone bij gemiddeld intensief gebruik een volle dag mee op een enkele batterijlading.

BlackBerry KEYone reviews

Wat vind jij van deze telefoon? Plaats hier je BlackBerry KEYone review.

Telefoons vergelijkbaar met de BlackBerry KEYone

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden