Vergelijk 2.492.998 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

BlackBerry KEY2

Ontdek hier alles over de BlackBerry KEY2: vergelijk prijzen met of zonder abonnement, lees reviews en bekijk alle specificaties

Informatie over de BlackBerry KEY2

De BlackBerry KEY2 is de directe opvolger van de BlackBerry KeyONE. Het toestel heeft dan ook veel weg van zijn voorganger. Toch krijgt de tweede versie een aantal vernieuwingen en uiteraard betere hardware mee. Achterop zit een dubbele camera en onder de klep ligt de Snapdragon 660-chipset in combinatie met maar liefst 6 GB werkgeheugen. De Key-toestellen kenmerkt zich met een fysiek qwerty-toetsenbord, dat een deel van de voorkant van het toestel beslaat. Daardoor blijft er een beeldscherm van 4,5 inch over.

BlackBerry KEY2 review

BlackBerry KEY2 review

3 sep 2018 - Typisch tikken op een TCL. Het Chinese bedrijf bracht een nieuwe BlackBerry-smartphone uit en natuurlijk is GSMinfo.nl daarmee aan de slag gegaan. In deze review lees je hoe de typervaring bevalt en hoe de KEY2 als smartphone bevalt.

Het toestel mikt op zakelijke gebruikers. De software, welke door BlackBerry zelf is ontwikkeld, biedt dan ook veel veiligheid. Naast een prima digitale werkomgeving is de BlackBerry KEY2 ook van alle markten thuis. Het schieten van prachtige foto's, 4K-video's, browsen van het web en spelen van games kan allemaal met de KEY2. Het toestel beschikt over handige poorten zoals de 3,5mm- en USB type-C-aansluitingen. Verder is het toestel voorzien van een flinke 3360 mAh batterij.

Belangrijkste BlackBerry KEY2 specificaties

  • 4,5 inch-beeldscherm met daaronder een QWERTY-toetsenbord
  • Snapdragon 660-chipset met maar liefst 6GB werkgeheugen
  • Dubbele 12-megapixelcamera's achterop, 8-megapixelselfiecamera
  • 3500 mAh batterij
  • Android 8.1 Oreo met extra veilige BlackBerry-schil

Pluspunten BlackBerry KEY2

De meest opvallende eigenschap van de BlackBerry KEY2 is ook meteen het grootste pluspunt. Het toetsenbord van de KEY2 telt maar liefst 35 toetsen en nog veel meer functies. De spatiebalk doet eveneens dienst als vingerafdrukscanner, iedere lettertoets kan als twee snelkoppelingen naar apps dienen en het gehele toetsenbord kun je gebruiken als trackpad, zoals bij bijvoorbeeld een laptop dat heeft. Naast dat het heerlijk typt ziet het er natuurlijk heel stoer uit.

De KEY2 is vooral gericht op het gebruik als zakelijke smartphone. Vandaar ook dat de software die BlackBerry op de toestellen laat draaien ultra-veilig is. BlackBerry is groot geworden met het leveren van veiligheid in een mobiele telefoon en terwijl we steeds meer gegevens bewaren op onze smartphones is die beveiliging van onze privacy alleen maar belangrijker geworden. Vandaar dat BlackBerry er altijd 5 scheppen bovenop doet wat gegevensbescherming betreft, gecombineerd met veel updates hoef je met de KEY2 nergens bang voor te zijn.

Minpunten BlackBerry KEY2

Voor een smartphone die er zo goed uitziet, en zo een prijskaartje heeft, is de processor in het toestel een klein beetje teleurstellend. De Snapdragon 660 levert goed werk en de 6GB werkgeheugen helpt ook zeker mee. Toch is de chip soms net niet snel genoeg. Het gaat dan om af en toe een hele kleine hapering, geen grote issues. De KEY2 zul je ook niet zo gauw gebruiken voor het spelen van hardcore games en het zal in het dagelijks gebruik ook zeker geen irritaties opleveren.

BlackBerry KEY2 reviews

Wat vind jij van deze telefoon? Plaats hier je BlackBerry KEY2 review.

Telefoons vergelijkbaar met de BlackBerry KEY2

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden