Vergelijk 2.359.319 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

BlackBerry Bold 9900

Ontdek hier alles over de BlackBerry Bold 9900 (Bold Touch 9900): vergelijk prijzen met of zonder abonnement, lees reviews en bekijk alle specificaties
(3 reviews )
Deze telefoon is niet langer te koop. Er zijn nog wel BlackBerry Bold 9900 accessoires.

Informatie over de BlackBerry Bold 9900

De BlackBerry Bold 9900 is het nieuwe paradepaardje onder de BlackBerry's. Het toestel is in alle opzichten beter en geavanceerder dan zijn voorgangers. De Bold 9900 combineert een vast toetsenbord met een touchscreen, heeft een razendsnelle internetbrowser en is voorzien van een NFC-chip. Het nieuwe BlackBerry 7 OS fungeert als besturingssysteem.

BlackBerry Bold 9900Snelheid

De BlackBerry Bold 9900 is sneller dan ooit. Nu alle concurrenten dwepen met krachtige processors, konden de Canadezen natuurlijk niet achterblijven. Met een 1.2 GHz processor doet de BlackBerry wat betreft snelheid en kracht in ieder geval weer helemaal mee.

Maar niet alleen de telefoon zelf werkt sneller, vooral internetten gaat veel rapper dan voorheen. De nieuwe internetbrowser laadt pagina's maarliefst 1,6 keer zo snel als op vorige versies en volgens BlackBerry is ie daarmee zelfs sneller dan browsers van Android of Apple.

Zakelijk en privé: samen, maar toch gescheiden

BlackBerry-toestellen waren lange tijd pure zakentelefoons, maar de laatste jaren worden zo ook massaal in de privésferen gebruikt. Logisch, maar ook riskant als je het voor beide doeleinden gebruikt. Daarom introduceert de fabrikant BlackBerry Balance, dat zakelijke informatie en privégegevens gescheiden houdt, zodat er niet per ongeluk gevoelige bedrijfsdata op je Facebook verschijnen. Hierdoor is de Bold 9900 nog makkelijker zowel op werk als thuis te gebruiken.

Touchscreen en toetsenbord

Bijzonder in smartphone-land: een vast qwert-toetsenbord met een touchscreen. De BlackBerry Bold 9900 combineert beiden, voor een optimale navigatie (sneller met touchscreen) en typervaring. Dat laatste is op de Bold 9900 sowieso verbetert ten opzichte van zijn voorgangers, doordat de toetsern wat groter zijn. Hiervoor is ruimte, omdat het toestel een tikkeltje breder is. Ook is het toestel wat langer, maar tegelijkertijd was een BlackBerry ook nooit zo dun als deze (10,5 mm).

NFC: betalen met je BlackBerry

De Bold 9900 beschikt over een ingebouwde NFC-chip. In de toekomst zullen de meeste smartphones hiervan worden voorzien, met een goede reden: NFC (Near-Field-Communication) maakt het mogelijk om draadloos te betalen met je mobiel. In Nederland is het nu nog niet mogelijk om hier gebruik van te maken - waarschijnlijk wordt de techniek pas in 2012 in ons land geïntroduceerd.

Conclusie: De Bold 9900 is een dijk van een smartphone. Hoewel RIM uiterst goede jaren doormaakt, waren de laatste BlackBerry's toch enigszins verouderd. Dat geldt niet voor de Bold 9900. De concurrentie kan haar borst nat maken.

BlackBerry Bold 9900 reviews

Onze bezoekers geven de BlackBerry Bold 9900 een gemiddelde beoordeling van 8.
Bekijk BlackBerry Bold 9900 reviews of schrijf zelf een review.

(mei 2012)

Pluspunten:

Het OS 7 is veel sneller en handiger dan de oude OS. Alles ziet er ook net iets mooier uit. Zeker de browser werkt nu beter, je kunt makkelijker zoomen hij loopt niet meer vast zoals ie deed bij de oudere versies.
Je kan makkelijk switchen tussen apps
Belangrijke informatie uit e-mails kan eenvoudig worden gekopieerd naar de agenda, ideaal voor mensen die van overzicht houden zoals ik.
Vind dat het toestel er een stuk beter uitziet dan de oudere BlackBerry's. De ronde hoeken geven em net dat beetje extra design, nadeeltje is wel dat de stalen zijkanten vatbaar zijn voor krasjes.
Het toetsenbord werkt perfect. Het voelt goed aan en is zeer handig in gebruik, zeker in combinatie met het touchscreen, wat er voorheen nog niet was.

Minpunten:

Te weinig apps. Bij Android en Apple is veel meer te downloaden.
Batterij blijft hooguit een dag en een nacht vol, moet em dus elke keer opladen. Oplossing daarvoor is een extra batterij kopen.
Verder ben ik zeer tevreden mee!
(mei 2012)

Pluspunten:

In het begin was ik ongerust over de vergroting in vergelijking met de oude Bold. Dit verschil maakt het toetsenbord echter wel een stuk handiger in gebruik. De camera is ook beter, je kan namelijk sneller verschillende foto's maken en deze zijn van betere kwaliteit. Eindelijk heeft Blackberry ook wat aan het uiterlijk gedaan. Ik vind dat het design van deze Bold met de stalen randen gelijk staat aan die van de iPhone. De camera vind ik ook verrassend goed, op een dag waar ik 2 uur BBM gebruik, 40-50 minuten op internet zit en veel bel, e-mail en sms, hou ik ongeveer 20% van de batterij over. Als ik alleen de browser gebruik en m'n email check, doe ik 1,5 dag met de batterij. Dit is langer dan een gemiddelde smartphone (dan moet je wel gps uitzetten en helderheid van het scherm op 10% zetten).

Minpunten:

De speaker kan niet echt hard, zeker niet als je vergelijkt met iPhone 4. Ook kan je maar 1 alarm zetten, het niet mogelijk om verschillende te zetten. De fysieke knoppen onder het scherm 'kraken' soms een beetje.

Telefoons vergelijkbaar met de BlackBerry Bold 9900

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden