Vergelijk 2.680.207 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

BlackBerry Bold 9790

Ontdek hier alles over de BlackBerry Bold 9790: vergelijk prijzen met of zonder abonnement, lees reviews en bekijk alle specificaties
(3 reviews )
Deze telefoon is niet langer te koop. Er zijn nog wel BlackBerry Bold 9790 accessoires.

Informatie over de BlackBerry Bold 9790

De BlackBerry Bold 9790 is gepositioneerd als het kleine broertje van de BlackBerry Bold 9900. De 9900 verving de BlackBerry Bold 9780, wat gezien de naam de enige echte voorganger is van de Bold 9790. De 9790 komt met een volledig qwerty-toetsenbord, een van de handelsmerken van BlackBerry. Heb je daar geen behoefte aan maar wil je toch gebruik maken van het snelle, eenvoudige BlackBerry OS 7? Kijk dan eens naar de BlackBerry Torch 9860.

Belangrijkste eigenschappen van de BlackBerry Bold 9790

  • 1 GHz processor
  • 5 megapixel camera
  • BlackBerry OS 7
  • Uitbreidbaar geheugen tot 32GB

Voor wie is de BlackBerry Bold 9790?

De BlackBerry Bold 9790 is een smartphone gericht op zowel de zakelijke als de jongerenmarkt. Zakelijk vanwege de handigheid waarmee je emails en berichten verstuurt via het goed beveiligde netwerk van RIM. Gericht op jongeren vanwege het eenvoudige versturen van SMS-jes en het onbeperkt sturen van berichten via BB-messenger. Daar komt nog eens bij dat de Bold 9790 uiterst compact is, en je hebt een telefoon die ook nog eens prima in de binnenzak van je vierdelige pak past, of in je te-klein-om-zinvol-te-zijn handtas. 

Pluspunten van de BlackBerry Bold 9790

Het volledige toetsenbord, de vier knoppen daarboven en het breedbeeldscherm zijn typische punten waaraan je een BlackBerry herkent. De Bold 9790 is daarmee van een afstand moeilijk te onderscheiden van andere modellen uit de Bold-reeks. Het design is daarmee niet echt vernieuwend, maar wel erg herkenbaar en intuïtief. 

Wat vernieuwender is dat de Bold 9790 over BlackBerry OS 7 beschikt, een doorontwikkeling van het vorige BB-besturingssysteem. Het is een simpel en toegankelijk besturingssysteem. Een 1 GHz processor houdt het geheel draaiende. Echt indrukwekkend is dat niet, maar OS 7 is ook niet al te zwaar dus de Bold is alsnog lekker vlot.

Het volledige toetsenbord tikt lekker weg en dat komt vooral door de vorm van de toetsen. Ze steken een beetje uit zodat je nooit twee knoppen tegelijk indrukt. Ook weet je door de vorm (zie de foto) precies wanneer je de middelste twee toetsen hebt bereikt, zonder ernaar te hoeven kijken. Slim gedaan.

Minpunten van de BlackBerry Bold 9790

Met 5 megapixel is de camera in lijn met de standaard van anderhalf jaar geleden. Tegenwoordig hebben vrijwel alle telefoons meer megapixels. Vooralsnog worden echter alle BlackBerry's uitgerust met dezelfde 5 megapixel camera. 

Een tweede mogelijk nadeel is dat je nog steeds bij je provider BlackBerry-internet moet afsluiten om van alle door RIM (fabrikant BlackBerry) geboden diensten gebruik te kunnen maken. Zonder BlackBerry-internet kan je bivoorbeeld niet BB Messenger gebruiken. We snappen dat dit vooral voor zakelijke gebruikers handig is, omdat het emailverkeer zwaar versleuteld is daardoor, maar voor de gewone consument kan dit een extra drempel zijn.

BlackBerry Bold 9790 reviews

Onze bezoekers geven de BlackBerry Bold 9790 een gemiddelde beoordeling van 9.
Bekijk BlackBerry Bold 9790 reviews of schrijf zelf een review.

GSMinfo.nl review (maart 2012) door Jules van Engelen
De BlackBerry Bold 9790, de opvolger van de Bold 9780 en het kleine broertje van de 9900, moet het bedrijf Research in Motion redden van het alsmaar dalende marktaandeel. Of dat is gelukt, lees je hieronder. BlackBerry Bold 9790 review
(juli 2012)

Pluspunten:

heeft alle eigenschappen die een goede smartphone zou moeten hebben. hij makkelijk te gebruiken en de extra optie van het touchscreen maakt door het interface navigeren net even makkelijker. lichter en platter dan de oudere bold. de kleine knoppen op het keypad zijn alleen de eerste dagen een probleem, daarna raak je eraan gewend en typt het heel snel.

Minpunten:

de batterijduur kon iets beter. het is wel erg afhankelijk van het gebruik maar soms moet ik hem twee keer per dag opladen. ik denk dat dit komt doordat ik zoveel apps geinstalleerd heb en dat ik altijd wifi gebruik.
(mei 2012)

Pluspunten:

Ik heb voor deze de pearl en torch gehad, maar deze is veruit de beste. Als je een video neemt tijdens een concert lijkt het wel of je op de eerste rij zit! Kwaliteit van foto's is ook heel goed. Het lijkt op de kwaliteit van echte HD foto's. Ben ook heel blij met de combinatie van een kleine telefoon die zowel een toetsenbord als een touchscreen heeft. Op internet is het touchscreen fijn en het typen gaat zo veel sneller dan zonder fysieke knoppen. Ook is deze bold een stuk sneller dan de twee die ik hiervoor had, zeker de browser werkt als een tierelier. Er zijn meer apps, je kunt nu een stuk meer downloaden.

Minpunten:

De batterij is nog steeds snel leeg, als je het toestel een paar uur intensief gebruikt, moet je de oplader erbij pakken. Volgens mij is dit bij meer smartphones aan de hand, maar het is wel vervelend.

Telefoons vergelijkbaar met de BlackBerry Bold 9790

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden