Vergelijk 2.691.991 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Asus ZenFone 6

Ontdek hier alles over de Asus ZenFone 6: vergelijk prijzen met of zonder abonnement, lees reviews en bekijk alle specificaties
Het is niet bekend wanneer de Asus ZenFone 6 naar Nederland komt. Mail mij als deze telefoon te koop is.
Hou mij op de hoogte

Informatie over de Asus ZenFone 6

De Asus ZenFone 6 is hét vlaggenschip van de Taiwanese fabrikant voor 2019. Hoewel de toestellen van Asus niet bijzonder populair zijn, bieden de telefoons vaak veel waar voor hun geld. Zo ook de ZenFone 6. Voor een relatief scherp prijskaartje ben je verzekerd van een razendsnel high-end toestel inclusief enkele innovatieve features. De meest in het oog springende functie is zonder meer het cameramechanisme. Wil je een selfie schieten? Dan klapt een roterend mechanisme de 48- en 13-megapixelcamera naar de voorzijde. 

De ZenFone 6 van Asus is meer dan enkel een smartphone met een geinige feature. Hij is ook nog eens razendsnel. Dit komt onder meer door de razendsnelle Snapdragon 855 die onder de motorkap is gestopt. Deze octa-core processor is geklokt op 2,84 GHz en staat zowel tijdens simpele als zware zijn mannetje. Er is minimaal 6GB aan werkgeheugen aanwezig en 128GB aan interne opslagcapaciteit. Heb je hier niet voldoende aan? Dan heb je geluk; het geheugen is uit te breiden aan de hand van een microSD-kaartje.

Belangrijkste specificaties Asus ZenFone 6

  • 6,4 inch LCD-display met een resolutie van 1080 bij 2340 pixels
  • Razendsnelle Qualcomm Snapdragon 855 (octa-core) met minimaal 6GB werkgeheugen
  • Minimaal 64GB opslaggeheugen aanwezig, ook verkrijgbaar in 128GB- en 256GB-variant
  • Android 9.0 Pie met Asus-softwareschil ZenUI
  • Accucapaciteit van 5000 mAh inclusief snellaadtechnologie

Pluspunten Asus ZenFone 6

De Asus Zenfone 6 maakt gebruik van een zeker niet alledaagse camera-opzet. De 48-megapixellens is een exemplaar van Sony en staat bekend om zijn prima kwaliteit. Deze primaire lens wordt geflankeerd door een 13-megapixelgroothoeklens waarmee je relatief gezien veel beeld kunt opvangen. Het mooie aan de 'Flip Camera', zoals Asus de technologie zelf noemt, is het feit dat je ook zelf kunt instellen hoeveel graden de cameramodule gekanteld moet worden. Op deze manier vind je altijd de ideale positie om een foto te maken.

Een ander pluspunt waar men niet omheen kan is de uitzonderlijke accucapaciteit. Er is maar liefst 5000 mAh aan accusapruimte inbegrepen. Zelfs na een intensieve dag is het niet onmogelijk om ongeveer de helft aan accu over te hebben gehouden. Dankzij de ondersteunde snellaadtechnologie is de ZenFone 6 eveneens vrij snel opgeladen. Een koptelefooningang is overigens ook aanwezig. Als laatste vinden we het vermelden van de 'Smart Key' de moeite waard. Je kunt op deze knop aan de zijkant zelf applicaties koppelen aan een drukgebaar. Eén druk voor bijvoorbeeld WhatsApp, twee keer klikken voor Facebook en ga zo maar door.

Minpunten Asus ZenFone 6

De Asus ZenFone 6 is een high-end smartphone voor een lage prijs, maar om tot zo een lage prijs te komen heeft het bedrijf wel enkele concessies moeten doen. Een daarvan is de water- en stofdichtheid. Een officiële IP-certificering ontbreekt helaas. Daarnaast is 64GB voor een vlaggenschip wat aan de lage kant, maar je kunt ervoor kiezen om de duurdere 128GB- of 256GB-versie in huis te halen. Een andere optie is om een microSD-kaartje in de ZenFone 6 te stoppen, waarmee dit potentiële probleem in de kiem wordt gesmoord.

Asus ZenFone 6 reviews

Wat vind jij van deze telefoon? Plaats hier je Asus ZenFone 6 review.

Telefoons vergelijkbaar met de Asus ZenFone 6

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden