Vergelijk 2.389.798 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Asus PadFone

Ontdek hier alles over de Asus PadFone: vergelijk prijzen met of zonder abonnement, lees reviews en bekijk alle specificaties
De Asus PadFone is niet langer te koop. Zie vergelijkbare telefoons.

Informatie over de Asus PadFone

De Asus PadFone is een telefoon met wat extra's. Zo is de Padfone verkrijgbaar met een wel heel speciale toevoeging: een tablet. Eigenlijk is het geen tablet, maar een groot scherm met een slot achterin waar je de PadFone in kan schuiven. Zo krijgt je telefoon niet alleen opeens een veel groter scherm met een hogere resolutie, maar ook beter geluid en een batterij die meer dan vier keer zoveel capaciteit heeft als de telefoon zelf. Daarnaast is ook een apart toetsenbord beschikbaar, zodat de PadFone wel erg veel wegheeft van een laptop. De PadFone zal op Android 4.0 ICS gaan draaien en de verwachting is dat het apparaat ergens dit kwartaal nog naar winkels wordt verscheept. Of ze dan al meteen te koop zijn in Nederland is nog onbekend.

Asus maakte onlangs bekend dat de Padfone helaas slechts in beperkte oplage naar Nederland zal komen. De opvolger, de Asus Padfone 2, zal waarschijnlijk wel hier breed verkocht worden. Meld je aan voor onze Asus Padfone II reminder service, dan sturen we je automatisch een mailtje zodra deze nieuwe Padfone van Asus hier te koop is!

 

Belangrijkste kenmerken van de Asus PadFone

  • Om te toveren tot tablet danwel laptop
  • Android Ice Cream Sandwich
  • Dualcore 1.5 GHz processor
  • 16 tot 64 GB intern geheugen, met ruimte voor uitbreiding via MicroSD

Voor wie is de Asus PadFone

De PadFone is uiterst geschikt voor mensen die niet willen dat al hun gegevens over verschillende apparaten staan verspreid. Met een telefoon, tablet en laptop in 1 heb je altijd overal de beschikking over dezelfde gegevens. Dankzij de enorme batterij in het scherm kan je ook nog eens langer door zonder stopcontact. Je kan het scherm gebruiken als je een video wil kijken, maar de telefoon meenemen als je toch alleen maar wil bellen of SMS'en. Als je grote teksten moet verwerken, pak je eenvoudigweg het toetsenbord erbij.

Asus Padfone

Pluspunten van de Asus PadFone

De beste eigenschap van de PadFone is natuurlijk de tablet. Maar dat is niet het enige plusunt van de PadFone. De telefoon wordt uitgerust met Android Ice Cream Sandwich, het nieuwste mobiele besturingssysteem van Google. Het rekenwerk wordt gedaan door een dualcore Qualcomm SnapDragon S4 1.5 GHz processor. Over het scherm ook niets dan lof. Het Super AMOLED-beeldscherm heeft een grootte van 4.3 inch en een resolutie van 960 x 540 pixels. Super AMOLED zorgt ervoor dat het scherm erg helder is, en dus goed afleesbaar, ook in fel zonlicht. De kleuren komen er overigens ook beter door uit.

Voor het foto- en videogedeelte heeft het toestel een 8-megapixelcamera aan boord. Tevens is er een LED-flitser, zodat je ook bij wat minder licht nog steeds scherpe foto's maakt. Wat verbindingsmogelijkheden betreft kom je als gebruiker ook niks tekort. Het toestel ondersteunt Bluetooth 4.0 en heeft ook ondersteuning voor  A-GPS.

Minpunten van de Asus PadFone

De PadFone is nu nog niet uit in Nederland, maar de verwachting is dat hij beschikbaar zal komen in drie versies. Je zal een losse PadFone kunnen aanschaffen, zonder tablet en toetsenbord. Daarnaast zal er waarschijnlijk ook nog een aparte versie komen met alleen de tablet. Als je de PadFone compleet wil hebben, met telefoon, tablet en toetsenbord, zal je waarschijnlijk nogal wat geld moeten neertellen. Dat is een nadeel. Aan de andere kant is de PadFone opeens helemaal niet meer zo bijzonder als je alleen de telefoon koopt. Dan gaan alle extra's die de tablet en het toetsenbord bieden verloren, en heb je eigenlijk niets meer dan een ordinaire Asus smartphone met redelijke specificaties. 

Asus PadFone reviews

Wat vind jij van deze telefoon? Plaats hier je Asus PadFone review.

Telefoons vergelijkbaar met de Asus PadFone

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden