Vergelijk 2.512.614 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Apple iPhone SE

Ontdek hier alles over de Apple iPhone SE: vergelijk prijzen met of zonder abonnement, lees reviews en bekijk alle specificaties

Informatie over de Apple iPhone SE

De Apple iPhone SE is een handzame versie van Apple's populairste product. Jarenlang kon je bij Apple terecht voor een compacte smartphone, totdat het bedrijf in 2014 de iPhone 6 uitbracht. Niet iedereen kon het relatief forse 4,7 inch scherm van die telefoon waarderen. Na veel geklaag en gemopper lijkt Apple die gebruikers tegemoet te komen, met een nieuwe, verbeterde iPhone met een klein formaat. De iPhone SE heeft een compact 4 inch design gecombineerd met de meest recente hardware.

Wat betreft design lijkt de iPhone SE wel wat op de laatste kleine iPhone, de iPhone 5S. Van binnen is hij echter gelijk aan de iPhone 6S. Qua prijspeil hangt het toestel net onder die laatste, wat gezien het compactere schermformaat ook wel begrijpelijk is. Wacht je liever op Apple's volgende smartphone met een groot scherm, dan kun je onze iPhone 7 informatie bekijken.

Belangrijkste Apple iPhone SE specificaties

  • Compact 4 inch scherm met Retina Display-resolutie
  • Metalen behuizing met zilver, grijs, gouden of roze design
  • Loopt op de meest recente versie van Apple iOS 9, met meer dan een miljoen apps in de App Store
  • 12 megapixelcamera achterop, 1,2 megapixel iSight-camera voorop
  • Keuze uit 16 of 64GB opslagruimte
  • Ondersteunt Apple Pay
Apple iPhone SE

Pluspunten van de Apple iPhone SE

Het grootste pluspunt is letterlijk genomen nogal klein: de behuizing. Dankzij het kleine 4 inch scherm keert de iPhone SE terug naar het formaat waar zoveel iPhone-fans naar smachten. Het kleine formaat heeft een aantal voordelen. Het past uiteraard makkelijker in je broekzak en tas. Maar het belangrijkste punt is misschien wel dat de iPhone SE weer gemakkelijk met 1 hand te bedienen is. Voor het typen van berichten, scrollen door pagina's en het opstarten van apps in de linkerbovenhoek hoef je geen onnatuurlijk lange duimen meer te hebben.

Een ander groot pluspunt is de vlotte hardware van de iPhone SE. Het toestel heeft exact dezelfde chipset als de iPhone 6S en 6S Plus. Dat betekent dus dat je iOS 9 zonder enige moeite kan draaien, en er geen app zal zijn waar de telefoon moeite mee zal hebben. Dat is een fijne geruststelling, zeker als je je bedenkt dat Apple de iPhone SE ook zomaar had kunnen uitrusten met de chipset uit bijvoorbeeld de iPhone 6.

Minpunten van de Apple iPhone SE

Het is jammer dat de iPhone SE niet alle innovaties van de iPhone 6S meekrijgt. Zo missen we het aanraakgevoelige scherm dat Apple op de markt zette als 3D Touch. Het zijn echter kleine minpunten waar we niet echt heel rouwig om kunnen zijn, want nooit eerder hebben we zo'n krachtige 4 inch smartphone gezien. 

Apple iPhone SE reviews

Onze bezoekers geven de Apple iPhone SE een gemiddelde beoordeling van 9,3.
Bekijk Apple iPhone SE reviews of schrijf zelf een review.

GSMinfo.nl review (april 2016) door
Genoeg van al die lompe smartphones met steeds maar grotere schermen? Je gebeden zijn verhoord met Apple's iPhone SE. Een compact en vertrouwd design, maar met de hardware die je in 2016 zou verwachten. Een geslaagde combinatie? Apple iPhone SE review
(april 2016)

Pluspunten:

Ik heb vorig jaar geupgrade naar een iphone 6s, met flink wat tegenzin. Ondertussen was ik er redelijk gewend aan, maar eigenlijk bleef de 6s wat te groot voor zowel mijn broekzak als handen. Liever heb ik een smartphone die ik echt met 1 hand kan bedienen. Toen deze iPhone SE verscheen heb ik de 6S dan ook gelijk weer verkocht. Ben nu weer helemaal tevreden! De iPhone se past overal in, en is nog snel en mooi ook. Goed bezig Apple!

Minpunten:

De touch id vingerafdruksensor van mijn 6s leek ietsje beter te werken maar misschien verbeeld ik me dat
(april 2016)

Pluspunten:

Eindelijk!!! Weer een kleine iPhone. Ik loop al bijna drie jaar rond met mijn iphone 5S maar die is onderhand toch een beetje aan het slijten. Heb echt geen zin in zo'n grote iPhone en was bang dat ik voor een 6S moet kiezen. Die vond ik niet alleen wel erg lomp maar ook aan de dure kant en en androide was voor mij ook geen optie. Deze iphone se is precies wat ik wil: klein, snel en mooi!!! Ben er ontzettend tevreden mee.

Minpunten:

Niks

Telefoons vergelijkbaar met de Apple iPhone SE

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden