Vergelijk 2.380.786 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Apple iPhone 5S 16GB vraag en antwoord

Apple iPhone 5S 16GB vragen en antwoorden van gebruikers.
4 vragen geplaatst Stel een vraag
garantie 1 reactie

Vraag gesteld door joop - november 2014:

hoe lang is de garantie van toestel
Reactie door: Thomas Haenen - GSMinfo.nl redactie
Op Apple's smartphones krijg je altijd twee jaar garantie.
beste koop? 3 reacties

Vraag gesteld door Chris - januari 2014:

Wat heeft een 50% duurdere iPhone meer te bieden dan een galaxy S4 dat hij het predicaat "beste koop" krijgt?
Zien jullie iets wat ik niet zie?
Reactie door: Thomas Haenen - GSMinfo.nl redactie
Beste Chris,

In onze 'beste koop overall'-gids staan de beste smartphones voor als je budget er verder niet echt toe doet. In feite zetten we het prijs-kwaliteit argument dus (grotendeels) opzij, en gaat het erom wat de beste smartphone is die je op dit moment kan kopen. En dan heeft de iPhone 5S toch een paar streepjes voor op onder andere de Galaxy S4, wat ons betreft. Het scherm van de 5S is beter (niet qua resolutie, maar qua beeldkwaliteit), iOS7 zit iets beter in elkaar dan Samsung's TouchWiz, en features als TouchID voegen meer toe dan de extra sensoren die Samsung in de Galaxy S4 heeft gestopt. Ook is de camera van de 5S een stuk beter dan die van de S4.

Of dat allemaal het prijsverschil van 200 euro waard is hangt een beetje af van jezelf. Als je zoveel mogelijk waar voor je geld wil hebben, dan kun je beter voor de Galaxy S4 gaan, of helemaal goed: de Nexus 5. Sowieso is onze keuzehulp natuurlijk gebruikt om je te helpen bij je keuze, het is geen definitief koopadvies ;)
Reactie door: Chris
Beste Redactie,

Enige punten van kritiek op uw reactie:

" Het scherm van de 5S is beter (niet qua resolutie, maar qua beeldkwaliteit)"
Amoled is onovertroffen als het om contrast en inkijkhoeken gaat.Ook de hogere pixeldichtheid speelt een belangrijke rol in de beleving. Veel mensen (waaronder ik) zien zelfs nog bij 441PPI pixels. Bij een iPhone is dat beduidend minder en schaart zich zelfs onder de midrange telefoons.

"iOS7 zit iets beter in elkaar dan Samsung's TouchWiz"
U vergelijkt een OS met een launcher. Qua flexibiliteit is Android verreweg superieur aan iOS. Qua stabiliteit zijn beiden goed. Beiden hebben hun voor en nadelen waardoor persoonlijke voorkeur een belangrijke rol speelt. Dit mee laten wegen is niet terecht.

"Ook is de camera van de 5S een stuk beter dan die van de S4"
De vakpers is het niet met u eens. De iPhone hoort zeker in de top 3 thuis maar meer ook niet. De S4 maar ook de LG g2 scoren beter.

Daarnaast mist de iPhone belangrijke zaken als:
- verwisselbare accu
- uitbreidbaar geheugen
- kleiner scherm en lagere resolutie
-
Voor de duidelijkheid: de SGS4 werd door mij puur ter illustratie genoemd de vergelijking met een LG G2 of een Note 3 was evenmin in het voordeel van de iPhone uitgepakt. De prijs laat ik buiten beschouwing maar is voor de meesten zeker een belangrijke factor. Zeker wanneer we over 50% meerprijs praten.
Reactie door: Thomas Haenen - GSMinfo.nl redactie
Hey Chris,

Bedankt voor je reactie! Ik begrijp je kritiek, maar toch blijf ik bij onze punten. We hebben zowel de Galaxy S4 als de iPhone 5S uitgebreid getest - beide liggen op onze redactie en worden vrijwel dagelijks gebruikt. In mijn persoonlijke ervaringen is het scherm van de iPhone 5S toch net wat beter, ondanks de 'midrange' pixeldichtheid. De kleurweergave van de 5S is net wat prettiger, en het scherm wat beter leesbaar in meer omstandigheden.

Natuurlijk is Android een stuk flexibel dan iOS, dat klopt 100%. Mijn persoonlijke voorkeur gaat ook uit naar Android. Van de bezoekers van GSMinfo.nl horen we echter vaak dat hun voorkeur nog steeds uitgaat naar iOS, zeker ten opzichte van TouchWiz. TouchWiz is inderdaad 'slechts' een launcher, maar voor de gemiddelde gebruiker is dat hoe Android eruit zal zien. Aangezien de software toch echt is waar een groot veel van de gebruikservaring op gebaseerd is, is dat zeker belangrijk. Het is dan wel subjectiever, maar onze lijst is dan ook gewoon deels gebaseerd op subjectieve indrukken.

Over de camera kunnen we het oneens zijn, maar van de Galaxy S4, iPhone 5S, G2, Note 3 en anderen hebben we uitgebreide reviews geplaatst op de site met voorbeeldfoto's. Daaruit kwam de iPhone 5S overtuigend als de beste uit de bus, al is de Lumia 1020 natuurlijk nóg beter voor foto's.

Nogmaal: ik begrijp je kritiek en kan me er op sommige punten ook zeker in vinden. De laatste weken wissel ik tussen een iPhone en verschillende Android-toestellen, en beide hebben hun voordelen. Als er echter één telefoon is die het complete pakket biedt, met alles erop en eraan, waar de meest gemiddelde gebruiker tevreden mee is, dan is het waarschijnlijk de iPhone 5S. Althans, wat ons betreft. Mocht je het daarmee oneens zijn, dan ben je natuurlijk altijd vrij om je eigen top 3-lijstje te maken!
Opladen 1 reactie

Vraag gesteld door Herleen - september 2013:

Kan je de iphone 5(s) ook opladen met een ipad mini oplader
Reactie door: vH
Ik zou zeggen, probeer het uit.
prijzen 4 reacties

Vraag gesteld door Janjo - september 2013:

Klopt deze prijs wel?
€799,00 voor deze 4"-er is regelrechte diefstal.
Reactie door: Thomas Haenen - GSMinfo.nl redactie
Beste Janjo,

De adviesprijs voor de iPhone 5S in Europa is waarschijnlijk 699 euro, maar de defintieve Nederlandse adviesprijs is nog niet bekend. Daardoor kan het zo zijn dat sommige webwinkels een iets hoger bedrag vragen zodat ze niet opeens verlies maken mocht de Nederlandse prijs toch hoger komen te liggen.

Tegen de tijd dat de iPhone 5S daadwerkelijk in Nederland te koop is zul je waarschijnlijk 699 euro betalen voor het 16GB-model. Nog steeds duur natuurlijk, maar toch 100 euro minder. ;)
Reactie door: Wim
Helemaal mee eens Janjo. Een logo en €1,50 aan aluminium maakt kennelijk het verschil. Kleiner scherm, lage resolutie, ontbreken van SDcard en geen verwisselbare accu. Dan nog maar te zwijgen over de dwangmatigheid van iOS.
Reactie door: Frans
Met het enorme aanbod van Android telefoon verbaast het mij ook dat Apple deze prijzen kan blijven hanteren. Onderzoeken wijzen uit dat het produceren van een iPhone niet duurder is dan dan die van een vergelijkbare concurrerende telefoon. 799,00 voor een 4"16GB telefoon. Over smaak valt te twisten maar ik kan die meerprijs met de beste wil van de wereld niet rechtvaardigen.
Reactie door: Sjaak
Door GSMInfo met "Beste koop" bekroond? Wat?

Deze consumentensite kan toch niet echt menen dat een 700 euro kostende 4" smartphone die hooguit uitblinkt in de slechste prijs/prestatie-verhouding het predicaat "beste koop" krijgt?
Mensen ook al zou hij €400,00 kosten dan zijn er nog betere smartphones te vinden die meer bieden qua hardware, software, vrijheid en flexibiliteit.
Jullie maken jezelf wel erg ongeloofwaardig zo.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden