Vergelijk 2.246.513 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Apple iPhone 5S 16GB

Ontdek hier alles over de Apple iPhone 5S 16GB: vergelijk prijzen met of zonder abonnement, lees reviews en bekijk alle specificaties

Informatie over de Apple iPhone 5S 16GB

De Apple iPhone 5S is een 4 inch smartphone met Retina-display, een dual-core processor en 8 megapixelcamera. Het toestel draait op iOS 7 en is de verbeterde versie van de iPhone 5 met een krachtigere processor en een vingerafdrukscanner. Heb je liever wat meer opslagruimte? Ga dan voor de iPhone 5S 32 GB of de iPhone 5S 64 GB.

Belangrijkste kenmerken van de Apple iPhone 5S:

  • 4 inch scherm met bekende Retina-display (640x1136 pixels)
  • Krachtige Apple A7-processor met twee kernen
  • Loopt op iOS 7: compleet nieuw design en nieuwe functies
  • 8 megapixelcamera aan de achterkant, FaceTime-camera voorop
  • Betere beveiliging dankzij de Touch ID vingerafdruksensor
  • 16GB opslagruimte ingebouwd

Voor wie is de Apple iPhone 5S?

Voor de echte Apple-fans is de iPhone 5S natuurlijk een musthave. Maar ook voor mensen die hun eerste smartphone willen en geld geen probleem is, ben bij je Apple aan het goede adres. De smartphone heeft een helder 4 inch scherm met Retina-display dat ideaal is voor het kijken van video's of het bezoeken van websites. En iOS 7 met zijn gebruikersvriendelijke design zorgt voor een plezierig gebruik.

Pluspunten van de Apple iPhone 5S

Apple heeft haar besturingssysteem een totale make-over gegeven. Zo heeft iOS 7 een geheel nieuwe look met fellere kleuren en een ander font. Ook heeft de fabrikant nieuwe functies aan het systeem toegevoegd. Bij het Control Center regel je allerhande instellingen als helderheid, verbindingen en volume. Het vernieuwde notificatiecentrum laat nu tevens het weer, je afspraken en andere informatie op één scherm zien. Ook is de spraakherkenningsfunctie SIri verbeterd en er zijn verschillende apps toegevoegd.

Apple iPhone 5S 64 GB

Naast het design heeft Apple ook flink aan de hardware gesleuteld. De iPhone 5S is dankzij de nieuwe Apple A7-processor nóg sneller. Ook de 8 megapixelcamera achterop is aangepast zodat je betere foto's kunt maken met de iPhone 5S. Als laatste heeft Apple een nieuwe feature toegevoegd genaamd Touch ID. Dit is een vingerafdrukscanner waarmee je je telefoon makkelijk kunt ontgrendelen. Zo zijn je gegevens stukken veiliger voor kwaadwillenden. 

Minpunten van de Apple iPhone 5S

We vinden het jammer dat Apple ook bij de iPhone 5S voor hetzelfde design heeft gekozen. Apple's smartphone ziet er al jaren praktisch hetzelfde uit. We hadden graag een vernieuwd en innovatievere look gezien. Tevens is het ook bij dit model niet mogelijk om het interne geheugen uit te breiden waardoor je op moet blijven letten wat je allemaal op je toestel zet.

Apple iPhone 5S 16GB reviews

Onze bezoekers geven de Apple iPhone 5S 16GB een gemiddelde beoordeling van 7,8.
Bekijk Apple iPhone 5S 16GB reviews of schrijf zelf een review.

GSMinfo.nl review (november 2013) door
Apple lanceerde enige tijd geleden de iPhone 5S, samen met de iPhone 5C. Moeten iPhone 5-bezitters overstappen op de 5S? GSMinfo.nl nam de nieuwe telefoon onder de loep en keek daarnaast of mensen met Android zich wellicht tot iOS moeten bekeren. Apple iPhone 5S review
(juli 2014)

Pluspunten:

de beste telefoon ever bijna niks om over te klagen

Minpunten:

hij breekt snel
(december 2013)

Pluspunten:

Omdat ik veel fiets en dus een kleine telefoon wil voor in de broekzak heb ik de iPhone aangeschaft. Van huis uit android gewend maar omdat er geen "kleine" android highend modellen zijn, ben ik gegaan voor de iPhone.

Ik moet zeggen dat het erg wennen is. Widgets zijn toch wel bijzonder praktisch en nu moet ik voor mijn Facebook, agenda of het weer altijd eerst een App starten. Bijzonder inefficiënt.

Ook ben ik een zware gebruiker en dat blijkt nu des te meer: ik kom de dag niet door met de iPhone zonder een oplader bij de hand. Mijn vorige telefoon had ik voorzien van een extra grote accu wat bijzonder handig is wanneer je toestel een verwisselbare accu heeft.

Ik heb veel media content en ook hierbij loop ik tegen grenzen aan bij de 16GB variant van mijn iPhone. Een SDcardtje kost niet veel meer en dat had een wereld van verschil uitgemaakt.

De iPhone is snel en het scherm mooi en de bouwkwaliteit is werkelijk uitmuntend maar qua functionaliteit heb ik toch behoorlijk ingeleverd. Iets wat je niet verwacht wanneer je naar het prijskaartje van de iPhone kijkt.

Minpunten:

- Voor mij te korte accu duur
- 16 GB opslag is echt te weinig. Voor dit geld mag er best 64GB inzitten
- geen widgets

De volgende keer ga ik weer voor een Android met SDcard-slot en verwisselbare accu. Bovendien een stuk goedkoper.

Telefoons vergelijkbaar met de Apple iPhone 5S 16GB

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden