Vergelijk 2.018.991 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Apple iPhone 4 16GB

Ontdek hier alles over de Apple iPhone 4 16GB: vergelijk prijzen met of zonder abonnement, lees reviews en bekijk alle specificaties
(9 reviews )
De Apple iPhone 4 16GB is niet langer te koop. Zie vergelijkbare telefoons.

Informatie over de Apple iPhone 4 16GB

De Apple iPhone 4 16 GB is het langverwachte multimediawonder van Apple. Het is de opvolger van de Apple iPhone 3GS en wordt gezien als de crème de la crème onder de smartphones. Dit model is ook verkrijgbaar met dubbel geheugen, dit is namelijk de Apple iPhone 4 32GB. Beide zijn toptoestellen die design en gebruiksvriendelijkheid hoog in het vaandel hebben staan.

Design

Het design van dit toestel is typisch Apple. Het lijkt op die van de 3GS maar is toch in vele opzichten anders. De aluminium rand springt het meest in het oog. Er is dus niet gekozen voor afgeronde zijkanten maar voor een duidelijke rand met knoppen. Dit zou vooral het regelen van het volume moeten vereenvoudigen.

De afmetingen zijn ook aangepast. De iPhone 4 is namelijk slechts 9 mm dik. Voor een toestel dat zoveel kan, is de iPhone dus ontzettend slank. De lengte en breedte van het scherm zijn nagenoeg onaangetast gebleven. Middels het touchscreen kan het toestel bestuurd worden. Onder dit scherm zit echter ook nog steeds de bekende navigatietoets die natuurlijk ook gebruikt kan worden.

iphone 4

Het uitstekende touchscreen

Bijzonder aan deze iPhone is het Retina IPS LCD scherm. De altijd intuïtieve schermindeling van Apple heeft een goede touchscreen technologie nodig. Steve Jobs & co wisten hier gelukkig wel raad mee. Ze hebben een indrukwekkend scherp display weten te produceren. Het lijkt net of de icoontjes op het beeldscherm zweven. Dit komt doordat het display de wisselwerking tussen je oog en het beeld stimuleert.

Het 3.5 inch beeldscherm heeft een resolutie van 960 x 640 pixels. Dit is nog nooit vertoond in de telecomwereld. Video's, games en dergelijke worden dan ook haarscherp weergegeven. Tenslotte nog het IPS gedeelte. Deze technologie zorgt ervoor dat het niet uitmaakt vanuit welke hoek je op het scherm kijkt. Het beeld blijft namelijk altijd even scherp.

Zuiniger, sneller en meer

Alle kenmerken op een rij laat zien hoe compleet de iPhone 4 is. Allereerst zit er een 5 megapixel camera op met een resolutie van 2592 x 19744 pix. Daarnaast worden alle netwerken ondersteund, is er een MP3-speler aanwezig en zit er sociale netwerk integratie op. De accelerometer, 2-axis Gyroscoop (voor mooie weergave van games) en TV-Out maken het helemaal compleet. Deze standaarfuncties zijn natuurlijk tot in de puntjes verzorgd en uitgebreid met elke functie die je maar kunt bedenken.

De processor (Apple A4) is krachtiger dan in de voorgaande modellen. Een ander sterke eigenschap is dat deze nieuwe processor ook zuiniger is. De accu zal dus langer meegaan, dit wordt nog eens versterkt door het feit dat de accucapaciteit omhoog is gegaan. Een standbytijd van 300 uur en een spreektijd van 7 uur is dan ook het indrukwekkende resultaat. Voortdurend opladen is dus verleden tijd met deze smartphone.

Gratis navigatie

Producent Navigon biedt nu gratis applicatie voor navigatie aan, waardoor de iPhone nu ook gebruikt kan worden als navigatiesysteem. Het feit dat de applicatie gratis is, brengt met zich mee dat de functies enigszins beperkt zijn. De aanwezige kaarten zijn in 2D in plaats van 3D en bieden alleen dekking voor Nederland. Wil je er ook flitspaalherkenning en kaarten van heel Europa bij, dan is een uitgebreider pakket uiteraard te koop.

Conclusie is dan ook dat de iPhone 4 een waardige opvolger is van de iPhone 3GS. Het is niet zinvol om alle nieuwe eigenschappen op te sommen, hier een link naar de iPhone 4 eigenschappen.

Onderstaand een video waar het toestel wordt gepresenteerd:

Apple iPhone 4 16GB reviews

Onze bezoekers geven de Apple iPhone 4 16GB een gemiddelde beoordeling van 7,3.
Bekijk Apple iPhone 4 16GB reviews of schrijf zelf een review.

(juni 2011)

Pluspunten:

Super telefoon

Minpunten:

kan geen spraakherkining bij google alleen met wifi wie kan me helpen
(april 2011)

Pluspunten:

snel
mooi scherm
loopt niet vast

Minpunten:

batterij

Telefoons vergelijkbaar met de Apple iPhone 4 16GB

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden